post image

Solskjaer: Ett sånt mittfält vill jag ha och det är min filosofi

Skriven av: admin
Publicerad 2021-09-16
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer förklarar vilken typ av mittfält han vill ha i Manchester United och pratar om sin generella spelfilosofi. 

Mittfältet är Manchester Uniteds stora akilleshäl och under dagens presskonferens inför söndagens match mot West Ham fick Solskjaer frågan om vilket typ av mittfält han vill ha i Manchester United och vad som egentligen är hans filosofi.

Solskjaer svarade:

”Jag är inte här för att redogöra för varje detalj kring hur jag vill att mitt lag ska spela. Vi vill ha ett centralt mittfält som kan spela. Dagens fotboll handlar om ”han är en bra 6:a, 8: eller 10:a men förr hade man rejäla mittfältare. Roy Keane, Paul Scholes, Bryan Robson.

”Det finns spelare som både kan anfalla och försvara och det är vad vi söker – mittfältare som är kompletta. Och det är vad vi försöker utveckla på vårt mittfält. Det handlar om balansen mellan hur många man vill ska gå framåt och hur man försvarar, för ett litet misstag och man har en kontring emot sig.”

" Övergripande filosofi... Jag sitter inte här och hävdar och pratar.. Fotboll är en enkel sport och det handlar om att fatta bra beslut och att vara ett lag. Ibland tittar vi för mycket på allt krångel - det handlar om passion - vem vill vinna bollen? Vilken anfallare har viljan att ta sig till chanserna?

"Man kan prata om allt möjligt. Det ser bra ut på papper. Men när man väl kliver ut på planen så handlar det om vilket lag som vill vinna. Det är en av de stora sakerna. Man vill ha vinnare och jag tycker jag börjar komma dit med mitt lag."

 

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Varje spelare tafsar på bollen något fruktansvärt mycket. Aldrig går det med max två touch, utan ta emot titta upp, rulla runt, titta upp, rulla runt och sedan passa. Om det är så lätt, vart är det snabba enkla spelet som för bollen upp i banan där spelarna inte tänker utan det ska gå på räls?

    2
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen