post image

Solskjaer: Det var bara otur. Inte oförsiktighet

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-22
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer besvarar kritiken som riktats mot honom gällande hanteringen av Marcus Rashford. 

Marcus Rashford byttes in i andra halvlek i förra veckans FA Cup-omspel mot Wolves, men han tvingades utgå skadad bara en kvart efter inhoppet och nu står det klart att han blir borta omkring två månader med en ryggfraktur. Solskjaer har fått kritik i efterhand för att han valde att riskera Rashford – som inte tros ha varit helt fit – i matchen när han inte var helt redo för spel.
Ian Wright är en av de som riktat kritik mot Solskjaer, men norrmannen försvarar sig och säger att beskedet från Rashford var att han var helt redo för minst en halvtimmes spel och att undersökningarna inför matchen inte visade på någon skada.
”Nej jag sätter aldrig mig själv framför laget. Jag sätter alltid laget och klubben före allt annat. Det vi diskuterat här tidigare med Marcus var att han hade en känning i ryggen sedan matchen mot Burnley (i december). Det var tre veckor innan den matchen (Wolves). Vi röntgade och bevakade honom. Det fanns ingen skada där. Han klagade lite ja. Jag hade en diskussion med honom en eller två dagar före matchen och sa ”Fa Cupen. Jag kommer vila dig” men han sa att han kände sig bra.”
 

"Han var väldigt väldigt bestämd angående att om han behövdes så kunde han göra minst en halvtimme eftersom vi ville vidare i Cupen. Det är en stor turnering för oss. Det visar bara på Marcus attityd. Det var två dagar efter vi spelade mot Norwich. Han fick en extra dag med behandling för vi ville ge honom alla chanser att vara redo för de kommande matcherna. Därför vilade vi honom (i den matchen). Han klagade inte över något på träningen dagen innan matchen och han gjorde väldigt bra ifrån sig. Han såg ut att röra sig fritt och när jag frågade honom om han var redo att vara med på bänken sa han att det inte var några problem. Han ville göra ett inhopp. Det här är bara en sån där oturlig sak."
"Ni vet, vi håller koll och måste ta risker.. Eller inte ta risker. Vi måste hantera spelare varenda dag. Mängder av saker som varken Ian Wright eller någon annan känner till. Jag började honom på bänken och hoppades att vi skulle kunna vinna matchen utan honom. Vi ville ta oss vidare i FA Cupen, vi vill så långt vi kan gå. Vi vill vinna cupen. Bara två dagar innan var Marcus tydlig med att han kunde göra en halvtimme och att han ville in och hjälpa oss vinna matchen."
"Det är vad man gör när man spelar för Man United. Varje gång man spelar så offrar man kroppen. Jag har skadat mig några gånger för den här klubben. Det är vad man är stolt att göra när man är en Man United-spelare för när man är på planen så är det just den matchen man vill försöka vinna.
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. OGS måste säga så, eller hur? Annars erkänner han själv att han inte rätt person att vara tränaren för UTD. Men, alla som kan fotboll kan inse att han gjorde ett misstag….!!!!

    1
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen