post image

Solskjaer: Det ligger i vårt DNA

Skriven av: admin
Publicerad 2019-12-08
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer säger att kontringsfotboll eller snabba omställningar är en del av Manchester Uniteds DNA och inte bör pratas om med negativ klang. 

Manchester United är som starkast när man möter lag som vill ha bollen och föra spelet, eftersom en av lagets största styrkor är omställningarna och kontringarna där spelare som Rashford, Martial och inte minst Daniel James får utnyttja sin enorma speed.
Gårdagens match mot City var ett bra exempel på detta. Solskjaer vill dock inte kalla det för kontringsfotboll.
”Vi har jobbat på dem sedan jag kom hit, för det är Man United. Man kan kalla det kontringsfotboll, men det låter väldigt negativt. För mig är det snabb, offensiv och flytande fotboll med rätt intentioner och om vi vinner bollen så finns det ingen anledning att spela bak den till målvakten om möjligheten finns att sätta bollen framåt.”

"Vi visade bra vilja att spela bollen framåt och vi har spelare med snabbhet och kvalité och jag hade inte velat ha James, Lingard eller Rashford springandes emot mig. Så vi visste att det var en chans för oss att skapa chanser och det gjorde vi i dag och många dessutom."
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

 1. Vad spelar det för nån roll vad det kallas, så länge man vinner?
  Tyvärr fungerar inte denna taktik mot sämre (på papperet) lag, då dom förväntar sig med att United ska föra matcherna. Det skulle se rätt lustigt ut om varken vi eller motståndarna anfaller. Båda lagen väntar på var sin planhalva och bollen ligger på mitt linjen …
  Ole måste lära sig hitta ett spelsätt där vi fullständigt kontrollerar matcherna mot de sämre lagen. När United gör det, då kan vi på allvar sikta mot platserna 3-4.
  Med mycket flyt så kan vi nå plats 4 i PL redan i vår. Inte att jag vågar tro på det. Inte idag. Får återkomma vad jag tror på i februari-mars. Platserna 1-3 är vikta för Liverpool, Leicester och City. Åtminstone denna säsong.

  4
  0
  1. Bra skrivet brorsan, håller med dig!
   ”Ole måste lära sig hitta ett spelsätt där vi fullständigt kontrollerar matcherna mot de sämre lagen”
   Har Ole det som krävs för att hitta det? Högst tveksamt anser jag…

   0
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen