post image

Solskjaer: Den typen av spelare vill vi inte ha här

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer förklarar vad han kräver av sina spelare i den kultur han vill ha i Manchester United. 

Solskjaer har fått United att fungera på ett sätt som alla tidigare managers sedan Sir Alex misslyckats med. Laget mår bra, spelar bra, ler, trivs och ser ut att vara på rätt väg mot sina mål. I en intervju med The High Performance Podcast berättar Solskjaer om vad han inte vill se i sitt nya Manchester United.
”Jag vill inte ha en klandrande-kultur här. Jag tror att alla spelarna innerst inne vet att det hänger på dem. Jag själv är ingen som skriker om saker och säger ”om du inte gör det där så jä**. Jag tar sakta men säkert bort ovanor.”
”Man kan alltid fatta beslutet att inte ta en löpning tillbaka. Det är lätt att inte ta en löpning tillbaka, men det är ditt beslut – och vi vill inte ha den typen av spelare här. Om en spelare missar en chans eller en straff så gör de det självklart inte med flit och jag kan inte bli arg och skälla om de gör det. Men jag kan säga till om de fattar beslut som går emot vårt ramverk eller vårt sätt att spela.”
Solskjaer har givetvis formats av sina år i Manchester United som spelare och många av hans värderingar kommer ifrån tidigare lagkamrater och Sir Alex Ferguson.
”Spelare som David Beckham, Roy Keane, Paul Scholes ville alltid bli bättre. Dagen då du tror att du är ”the real deal” är dagen då det börjar gå sämre. Jag vill alltid bli bättre själv och jag vill att mina spelare ska bli bättre. Högpresterande är när man gjort allt man kan för att stanna på toppen. Jag själv har alltid varit villig att lära mig, ödmjuk nog att vilja bli bättre och aldrig sett mig själv som en av de bästa eller mest talangfulla. Jag har alltid varit tvungen att jobba för min talang.”
”Det är en fin gräns mellan att vara ödmjuk och att tro på sig själv. Jag var ganska självsäker som spelare, men jag var ödmjuk nog att lära mig från Andy Cole, Eric Cantona, Ryan Giggs, David Beckham. De drillades in tidigt och även från Sir Alex. Även min far drillade in den mentaliteten i mig – att det handlar om mig själv. Man kan inte vänta på någon annan.”

Källa: MEN
 

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen