post image

Sky Sports: Glazers redo att sälja delar eller HELA Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-22
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Sky Sports rapporterar exklusivt att familjen Glazer kan vara redo att sälja Manchester United efter 17 år av kontroversiellt ägande. 

Glazer-familjen har länge varit impopulära bland Manchester Uniteds fans och missnöjet blossade upp på nytt efter förra årets fadäs med Superligan – vilket ledde till flertalet demonstrationer under förra säsongen och också denna säsong.

Det rapporterades nyligen om att Englands näst rikaste man Sir Jim Ratcliffe var intresserad av att köpa Manchester United av amerikanerna, men Ratcliffe gav kort därpå en intervju där han förklarade att klubben inte var till salu och att han inte ”kunde sitta och vänta på att den en dag kanske blev det.”

Men nu rapporterar Sky Sports i en" exclusive" att Glazers faktiskt kan vara redo att sälja United. Enligt rapporten kommer man inom kort att meddela sin intention att undersöka möjliga sätt att ta in pengar. Sky skriver att en sådan process kan resultera i att man plockar in ett betydande externt kapital från tredje part för att investera i upprustning av Old Trafford och Carrington. Men att det också kan innebära att man faktiskt säljer hela klubben.

Sky skriver att en eventuell försäljning sannolikt skulle ske till en ordentlig övervärdering. Klubben värderas till ca $2,15 miljarder enligt aktuell aktiekurs, men det har på sistone ryktas om att det skulle krävas ett bud på minst 5 miljarder pund för att få Glazers att sälja. Enligt vissa rapporter vill Glazers ha 9 miljarder pund.

Manchester United har avböjt att kommentera uppgifterna, skriver Sky.

Rättelse i artikeln: Det ska givetvis handla om miljarder pund i värdering, inte miljoner.

 

Källa: Sky Sports

 

Kommentarer till artikeln

4 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen