post image

Sky: Fortsatt stöd för Solskjaer

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Sky Sports skriver att ledningen i Manchester United inte har några planer på att sparka Ole Gunnar Solskjaer trots att klubben bevisligen tagit steg bakom under dennes ledning. 

Manchester United har förvisso ett hårt utsatt skadeläge, men laget visar inga tendenser till att ”projektet” går i rätt riktning. I går stod man för en bedrövlig insats mot Burnley och föll med 2-0 på hemmaplan. Det var Solskjaers 12:e Premier League-förlust sedan han tog över klubben permanent.
Sedan Solskjaer tillträdde som manager så har han 19 segrar, 11 oavgjorda och 15 förluster alla turneringar. Man har tappat 18 poäng på sina 12 senaste matcher och man har just nu 11 poäng färre i ligan än vad man hade efter 24 matcher förra säsongen. Den nuvarande poängskörden är klubbens sämsta efter 24 omgångar på 30 år. Så det finns inte mycket som vittnar om att det man försöker göra bär någon frukt överhuvudtaget.

Som alltid när det blåser snålt så pratas det om hur mycket tid man egentligen ska ge en sittande manager och managers som Mauricio Pochettino och Massimo Allegri finns just nu tillgängliga, men Sky Sports skriver att ledningen i Manchester United inte har några planer på att sparka Solskjaer.
Åtta dagar återstår av transferfönstret och Solskjaer bekräftade efter gårdagens förlust att man jobbar hårt på att förstärka laget. Man länkas starkt med Bruno Fernandes och det ryktas om att man lagt ett bud på £30 miljoner på Birminghams 16-årige talang Jude Bellingham. Man länkas även intensivt med anfallare, just nu främst Moussa Dembele.
Om det blir några värvningar och om dessa kan styra om Uniteds negativa riktning, återstår att se.
Källa: Sky Sports

Kommentarer till artikeln

18 KOMMENTARER

 1. Hopplöst. Klubben har inga ambitioner om man håller kvar Ole o hans stab. Sagt det 10 gånger innan o säger de igen. Den här säsongen är över… om vi agerar nu så är i alla fall nästa säsong inte körd. Kör ut Ole o hans gubbar, bort med spelare som inte vill vara kvar, in med nytt folk, ny manager, ny stab, DoF, o en hel jävla omorganisering. Börja scouta ordentligt inför sommaren o identifiera våra transfermål redan nu. Då har vi i alla fall en chans inför nästa säsong. Men det verkar som att vi är nöjda så här, vi har inte ens högre ambitioner är Leicester, Everton, Arsenal eller Spurs längre. Alla dessa gjorde sig av med sina managers redan för att det inte funkade, men här står vi efter snart 1,5 år med Ole o folk säger fortfarande ”Ge Ole lite tid”. Hur mycket mer tid skall det ta innan vi kan se vad det är han har gjort sedan han kom in? Vi har färre vinster än Burnley sedan Ole fick heltidskontrakt förra året. Låt det sjunka in.

  11
  6
 2. Man ska också komma ihåg att Ole inte är ensam i detta tränarteam. Bakom honom finns en rad meriterade tränare. Eftersom tanken med en ”förändring” är att det ska bli till något bättre, räcker det inte med att byta enbart huvudtränaren. En förändring skulle således behöva vara mer omfattande än att det är en person som ska ersättas. Jag tycker att fans och styrelse ska ha ett fortsatt förtroende för tränaren och hans team. Det finns ingen anledning att redan efter ett år göra något drastiskt. Ge tränarteamet tid att sätta sin prägel på laget. Vi ska även komma ihåg att vissa spelare från föregående tränare fortsatt finns kvar i laget. Det finns alltså delar av laget som inte är tilltänkta och utvalda av tränarteamet för att spela i United. Laget behöver harmoniseras likt Liverpools resa, där spelare i truppen är noga utvalda, tilltänkta och fotbollsmässigt synkroniserade med en viss filosofi som tränaren Klopp förespråkar. Med detta sagt, utifrån ett långsiktigt perspektiv, det finns enligt min åsikt inte tillräckligt med fog över att lägga skulden över på Ole. På kort sikt förstår jag att ”förändringens anda” gärna lyfts fram. Men, som läget är just nu behöver vi vara rationella och se på denna situation objekt och vara rationella i de beslut som tas kring detta lag. /Filip

  13
  10
 3. Nej OGS känns inte som rätt Manager för United vare sig nu eller för framtiden. Jag har dock svårt att tro att någon annan manager hade tagit så mycket mer poäng med detta högst mediokra lag som vi ställde på banan igår. Just nu så spelar vi matcher med våra tre ”bästa” spelare borta men med lite planering så hade det inte behövt se så här illa ut.
  Samtidigt så kan man ju inte köpa in hur mycket spelare som helst och tro att det faller väl ut. Vi har haft en stor omsättning av spelare det senaste och det är väl knappast av godo. Att man inte sålde Pogba i somras och ersatte honom med någon slags liknande spelare har säkerligen kostat oss både CL och EL plats nästa säsong.

  10
  1
 4. Skulle förtroendet för OGS och läget i klubben i övrigt stämma, så är det bara för fansen att fortsätta visa sitt missnöje likt igår, tills budskapet sjunker in bakom pannbenet på styrelsen.

  10
  0
 5. Avsätt OGS och Woodward.. Woodward kan ha hant om sponsorer och liknande men tillsätt en sportdirektör. Är det så svårt att förstå. In med pochettino i sommar, finns ingen anledning att han tar över nu när januarifönstret snart är slut.

  7
  1
 6. En sak som jag läst är att ManU lönekostnader är högre än Liverpools tycker detta säger en del om verkligheten. Sedan håller jag med er om att låta OGS får vara kvar tills sommaren,in med en sportdirektör som vet hur en organisation inom fotboll går till och det bör göras omgående så denna person får lite tid att sätta sig in vad som behövs scouta spelare nu för att ligga i framkant till sommaren då spelare skall in här.
  Ut med vissa spelare som inte håller,låt inte en förhandling gå så pass länge som det gör ha en klar bild hur truppbygget skall vara innan sommaren.
  Säsongen är ju körd i detta nu om inte spelarna vaknar till ordentligt.

  1
  4
 7. Det är bittert att vara United-supporter i dessa tider, ja visst. Resultaten sviker å det grövsta, ja visst. Jag håller med i att det gör ont i hjärtat. Jag har följt United sedan slutet av 80-talet och upplevt SAF men även dessa motgångar. United har aldrig varit en klubb med Saudiskt dopad trupp. Minns väl att Glazers har varit hatade sedan länge, även under SAF.
  Vi som tror på, eller någonsin trott på, Oles idé i generationsväxlingsmetoden och SAF:s affärsstrategi behöver tänka om i kommentarerna. Det är dubbelmoral i att kasta skit över honom efter ett år. Att styra om, och tillbaka, strategin till där den var för 10- 20 eller t o m 30 år sedan tar tid.
  Idén är att få marknaden att förstå, United är inte längre en kassa likt Kina. För att skapa den mentaliteten hos andra klubbar kan vi inte köpa vem som helst till vilket pris som helst.
  Idén att köpa yngre förmågor till en lägre summa och lön, med ambition om A-lagsfotboll och utveckling. Det tar tid.
  Idén att rensa ut gammalt tar tid. En del behöver vara kvar för att skutan inte ska ramla omkull (nej, den har inte gjort det). Hade den fallit hade vi legat i Championship.
  Utöver ovanstående håller jag helt klart med om att vi behöver ett rejält bättre mittfält med teknisk färdighet. Stabilare mittbackspar. En forward till. Utrensning av gammalt skräp. Detta tar mer än ett år dock.
  Att tillägga är att jag tror att hela idén Ole vill implementera är bra. Sedan kan jag inte svara för hans taktiska kunskaper. Jag håller med fullt ut i att det ser, om än mer, taktik- och tankelöst ut än tidigare. Det jag försvarar är generation- och strategiväxlingen.

  7
  16
  1. Bra skrivet! Det gör ont att behöva ha tålamod! Tänker bedöma OGS när han har spelarmaterialet och sen får vi se vad han kan åstadkomma, om han är rätt man. Många glömmer Mike Phelan när man kastar skit över ledarstaben. Enligt utsago en duktig taktiker. Det jag ser i United just nu är mediokert spelarmaterial på viktiga positioner. Vi har en tunn trupp även om Pogba, Rash, McTominay spelar. Säger allt när den enda kreativa klasspelaren är Pogba. Tycker metodiken i att skola in unga spelare ifrån akademin är klockren men det behöver kryddas med några klasspelare med lite rutin… vi väntar å väntar… och kan inte annat än prata om Woodward!

   4
   11
   1. Lilla grabben, jag sa att jag blir mörkrädd av hur folk väljer att stötta den här skiten som pågår. Varför du däremot försöker få det till att jag blir mörkrädd pga. att folk har åsikter öht, att jag anser mig vara den endaste som får tänka som jag vill och ingen annan kan bara du svara på dock.
    Det känns som att du vill få mig att se dålig ut, eller är det att våra åsikter inte stämmer överens som gör att det svider lite kanske?

    7
    1
 8. Fint att du tor på Ole och att hans idé kring trupp.
  Men kan någon förklara för mig vad hans spelidé är? För när det kommer till att implementera en sådan behöver man inte ha hela sin trupp klar. Utan den handlar om en vision, med tydliga riktlinjer för vad man ska göra när A, B, C osv händer. Spelare i varje position ska veta vad de ska göra och vara med och utan boll.
  För det som man har sett hittills är de två unika idéerna ”springa-mkt” och sen ”kontra”?
  Värt att se på exempelvis Klopps första säsong i Liverpool, det fanns en tydlig spelidé.
  Men vad är OLEs? Jag kan på riktigt inte se den.
  Truppen, ledningen osv behövs byggas om. Men kanske borde göras utan Ole.

  8
  0
  1. Jag är beredd att hålla med dig. Mitt inlägg handlar om allt annat än det taktiska egentligen. Allt runt att bygga trupp, marknadsföring, klubbattityd och vilka värderingar Manchester United ska stå på.
   Oles taktiska kunskaper har jag ingenting att tillägga. I dagsläget ser det inte särskilt positivt eller framgångsrikt ut.

   5
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen