post image

Sheringham: Oklart om han kommer hjälpa eller stjälpa

Skriven av: admin
Publicerad 2022-06-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Teddy Sheringham säger att Cristiano Ronaldos roll i Manchester United inte är självklart under Erik ten Hag. 

Cristiano Ronaldo fick utmärkelsen Sir Matt Busby Award – dvs bäst i United under säsongen, framröstad av fansen. Med sina 24 mål var portugisen kanske den enda ljusstrimman i en annars mycket mörk säsong, men hur kommer hans roll i laget se ut nästa säsong?

Det verkar som att Ronaldo i alla fall själv kan tänka sig att vara kvar i United, trots att man inte spelar Champions League nästa säsong. Men det är väl inte helt hugget i sten. Det har möjligen funnits indikationer, men ingen bekräftelse.

Erik ten Hag har däremot sagt att han givetvis vill ha kvar Ronaldo och göra honom till en del av det nya bygget, men den gamle Unitedanfallaren Teddy Sheringham är osäker på hur han ska passa in.

"En superstjärna som Ronaldo kommer kräva att spela. Ronaldo måste också förstå sin egen kropp och inse att han inte är 28 längre. Han är inte på peaken av sin karriär. Det är tufft, för Manchester United-fansen vill se honom där ut eftersom han fortfarande kan producera stunder av briljans. Kommer han vara perfekt för sättet som Ten Hag vill spela?"

"Ten Hag måste fundera på om Ronaldo kommer vara till hjälp eller till besvär. Men jag tror han kommer vara en hjälp eftersom han är en världsklasspelare. Han har inte samma rörlighet som förr och jag har svårt att säga exakt vilken typ av spelare Ronaldo är. Han är inte en winger längre. Han är inte en nr 10. Han är inte en center-forward. Det är svårt att hitta rätt balans med honom."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

 1. Här tror jag det finns en risk för problem. Det viktigaste för oss kommande år är att vi kör ETHs filosofi fullt ut för att bygga upp för en ny storhetstid, och där ser jag CR7 som det potentiellt största dilemmat . Maguire, mcfred och flera andra spelare tror inte jag är något problem i de långa loppet för de kommer få sina chanser och förmodligen bytas ut inom 1-2 år för att de inte håller måttet . Ronaldo däremot vill förmodligen spela alla matcher och försöka göra så många mål som möjligt för att hans målfacit ska vara så starkt som möjligt den dagen han slutar . Han är 37 år gammal och kan sin kropp utan och innan. Om han ska spela maximalt antal minuter så kommer han inte vilja pressa 110% matcherna igenom , och det är ju trots allt den positionen som startar pressen i Ten hags filosofi. Och frågan är ju :

  Kommer Ten Hag våga bänka cr7 om han inte pressar så som han vill ?

  hur kommer cr7 påverka garderoben om han blir bänkade 3-4 matcher i följd ?

  kommer Glazers inte lägga sig i om världens största stjärna inte spelar ?

  Med detta sagt så är drömscenariot att Cr7 spelar första 60 minuterna vissa matcher, sista 30 minuterna andra matcher och pressar tills kroppen säger ifrån. Och ändå gör 20-25 mål 🙂

  3
  0
 2. Om ten Hag uttryckligen säger (vilket han gjorde under sin första presskonferens) att han vill behålla honom, så är det för att han anser att Ronaldo passar in i hans typ av fotboll – och därmed är han inget problem. Det är helt upp till Ronaldo själv om han i slutändan vill stanna eller inte, men än så länge verkar han vara inställd på att stanna. Så spekulationerna kan väl vänta tills någon av dem personligen säger annat.

  1
  0
 3. Personligen tror jag att Ronaldo inte ”behagar sig” att spela i Europa League. Han anser sig vara alldeles för bra att riskera skada sig i en skitturnering, eller alla fall i bortamatcherna.

  0
  1

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen