post image

Shaw: Han kan vinna Ballon d´Or

Skriven av: admin
Publicerad 2020-06-11
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Luke Shaw säger att Marcus Rashford bara blir bättre och bättre och att han kan bli världens bästa spelare om han forsätter pusha sig själv till max. 

Marcus Rashford slog igenom redan vintern 2016, men det är först denna säsong han verkligen tagit stora kliv och blivit den där nyckelspelaren.
Innan sin skada i januari så hade han redan hunnit göra 19 mål på 31 framträdanden. Han har även tagit stort ansvar utanför planen och nyttjat sin position och sin plattform för att distribuera måltider till barn som gått miste om skolmaten under Englands karantän och Luke Shaw anser att Rashford har vad som krävs för att en dag vinna Ballon d´Or.
”Ja absolut. Han har tagit stora kliv sedan han slog igenom. Inte bara på planen, men även utanför planen. Han har mognat så mycket. Han har verkligen blivit en man nu och jag tror alla sett hur han fört sig utanför planen – speciellt under pandemin har han varit otrolig. Han är ett enormt föredöme för alla. Han har mognat så mycket och det ska han ha beröm för och även hans familj som hållit honom väldigt grundad. Han är en stor inspiration för många unga, speciellt de som kommer ifrån Manchester.”
”I Marcus har de någon att se upp till både på och utanför planen. Han har blivit så mycket bättre som spelare, men han vill alltid lära sig. Han vill alltid bli bättre och enligt mig så blir han bättre varje gång jag ser honom spela.”
”Han har sett ostoppbar ut vissa gånger den här säsongen och sett så självsäker ut. Det har jag inte sett tidigare. Han har alltid varit självsäker, men inte på den här nivån. Han vet att han har förmågan att bli en av de bästa om han pushar sig själv. Så det finns ingen anledning att han inte skulle kunna vinna Ballon d´Or någon dag om han fortsätter pusha sig själv.”

Källa: Manutd.com

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Det är inte så vanligt att en engelsman vinner detta pris.
    Tittar på statistiken och konstaterar att senaste gången en engelsman vinner detta pris är Michael Owen, 2001, då han spelade för Liverpool. Innan detta var det Kevin Keegan, 1978 och 1979, då han spelade för Hamburg och sedan vår George Best, 1968. Britterna blir ju bättre hela tiden då det finns gott om utländska världsstjärnor i PL. Frågan är sedan när Brexit har kickat in på riktigt och utländska spelare blir färre i PL om detta kommer hämma utvecklingen av de brittiska spelarna, då konkurrensen är sämre?
    Men om Rashford nån gång kommer få detta pris återkommer att se. Just idag finns det nog 3-4 bättre spelare på hans position. Men dessa är ganska mycket äldre än Rashford, så han har framtiden på sin sida.

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen