post image

Scholes: Fernandes har haft Cantona-effekt

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-11
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Paul Scholes hyllar Manchester Uniteds januarivärvning, men har en reservation. 

Man kan prata om ett före och ett efter Bruno Fernandes. Innan portugisen så vacklade United och det tycktes inte riktigt finnas någon riktning. Men efter han kom i slutet av januarifönstret så ändrades allt. Under de matcher Fernandes gjorde mellan ankomsten och spelstoppet så lyfte han United till oväntade höjder väldigt fort. Dels genom sina individuella kvalitéer och dels genom sättet som han lyft resten av laget och fått alla spelare att höja sig.
Paul Scholes pratar om Fernandes i en intervju med BBC och hyllar hans impact, men har en reservation – huruvida han kan spela som 8:a på ett tvåmanna-mittfält.
”Saken med Bruno Fernandes är att jag inte tycker han ser ut som en central mittfältare. Han är en renodlad nr 10. Han är väldigt bra med bollen och han är den där länken som United verkligen behövde. De saknade kvalitén på mittfältet och sedan han kom in så har de haft det. Han kan förse spelarna med bollar, han har ett väldigt bra skott och han ser ut att vara en riktig ledare också. Och det har United saknat.”
”Om han kan spela på ett mittfält med två återstår att se. Han är mer som en Eric Cantona, en Teddy Sheringham. Han är någon som ger det som verkligen saknades på Old Trafford och han tycks ha livat upp alla. Laget spelar väldigt bra och gör mål. Jag tycker dock fortfarande att de saknar lite tempo/snabbhet. De har sett bra ut sedan Fernandes kom in, men Liverpool och Manchester City är långt före. Tre eller fyra värvningar skulle hjälpa till, men för första gången på lång tid känns de som att de kan stänga gapet upp till toppen.”

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Fernandes i en fri roll framför två sittande mittfältare har ju varit fantastiskt, Pogba har inte saknats en sekund.
    Är det som Scholes misstänker, känns det viktigare att hitta någon som kan ta Fernandes roll när han inte kan spela, än att behålla Pogba..

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen