post image

"Sancho och Grealish är exakt vad United behöver"

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-07
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Sky Sports-reportern James Cooper förklarar varför Manchester United fortfarande behöver både Jadon Sancho och Jack Grealish, trots att offensiven glänser. 

United ser bättre ut just nu än på många många år och med en svit på 16 matcher där man gjort 43 mål och bara släppt in sex, så känns behovet av värvningar mindre än någonsin. Vid första anblick. Men ett lag som Manchester United, som har mängder av matcher i många turneringar under en säsong behöver bredd. Och just nu är kvalitén i bredden inte tillräcklig. Man är för beroende av den förstaelva som nu startat flera matcher i rad och ska man utmana på alla fronter på allvar så behöver man kunna rotera laget.
Just därför vore värvningarna av Jadon Sancho och Jack Grealish exakt vad United behöver, trots den imponerande sviten.
James Cooper på Sky Sports säger:
”Jag tror inte man kan ha för många bra spelare i en klubb som Manchester United. Jason Sancho hade varit en statement-värvning för Manchester United. Han skulle göra så att de kan rotera, på samma sätt som en offensiv mittfältare som Jack Grealish skulle göra.”
”Ja, Grealish kanske inte skulle starta för Manchester United eftersom förstavalen kanske är Pogba och Fernandes, men kollar man på Pogba de senaste säsongerna så får man inte 30-40 matcher av honom. Han har haft flera skadeproblem vilket betyder att han inte alltid finns tillgänglig. Och Sancho, han känner Rashford väldigt bra. De är kompisar. Och det hade varit en väldigt skräckinjagande anfallslinje.”
”Och den andra saken är att Greenwood kan mycket väl spela som 10:a. Vill man vila Fernandes så kan man spela Pogba och Matic bakom Greenwood. Även Marcus Rashford kan spela 10:a. Grealish har också förmågan att spela över hela den offensiva linjen. I helgen så droppade han in i 10:a-rollen för Aston Villa och mot slutet spelade han 9:a. Och han kan spela både till höger och vänster. Även Sancho kan spela över hela anfallslinjen och den mångsidigheten hade gett Manchester United många valmöjligheter.”
Vad Grealish skulle kosta att köpa loss från Villa är oklart. Det har förekommit rapporter om allt mellan £45 – £80 miljoner, men Cooper tror att det är en affär som är genomförbar för United. Sancho däremot blir knepigare, med Dortmunds värdering på £100 miljoner.
”När det kommer till pengar så är Jack Grealish den affären som Manchester United hade kunnat göra ganska enkelt med de finanser de har till sitt förfogande. Gällande Sancho så kommer de behöva vara lite mer kreativa. Jag tror inte vi kommer se en transfersumma på £100 miljoner.”
”Det kommer vara en del pengar direkt, kanske några spelare som delbetalning, kanske vidareförsäljningsklausuler osv för att skydda Dortmund och ge dem de pengar som de förtjänar. Innan COVID-19 så tror jag alla såg det som en £100-miljoners-värvning. Men nu tror jag ingen i Manchester United kommer skriva en check på £100 miljoner för en spelare.”

Källa: Sky Sports
 

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen