post image

Rykten: Håland-boost för United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-25
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt den spanska tidningen Mundo Deportivo så har Real Madrid distanserat sig från en Erling Håland-affär. 

Håland har haft en otrolig säsong med 40 mål för Salzburg och Dortmund. Han öste inte mål i den österrikiska ligan, men även mot toppmotstånd i Champions League och sedan januariflytten till Dortmund har målen fortsatt rassla in med 12 mål på sju starter.
Norrmannen var starkt länkad med United innan övergången till Dortmund och mycket pekade på att man skulle ro hem affären, men så blev det inte. Enligt media berodde det till stora delar på att United vägrade gå med på krav om arvoden till hans agent Mino Raiola och krav om en utköpsklausul. Enligt Håland själv valde han Dortmund för att det kändes som ett mer naturligt steg i karriären.
United har dock fortsatt länkas med Håland trots att han just signat för Dortmund. Och även Real Madrid har uppgetts vara mycket intresserade. 19-åringen har en utköpsklausul på £65 miljoner inskriven i sitt kontrakt, men den börjar inte gälla förrän sommaren 2022. Dortmund skulle dock kunna göra en superaffär redan tidigare och sälja honom för en enorm summa pengar och göra en stor vinst – med tanke på att man betalade ca £17 miljoner för honom i januari.
Nu rapporterar Mundo Deportivo – via Daily Mail – att United fått en boost i sin eventuella jakt på Håland sedan Real Madrid backat ur racet. Anledningen till att Real Madrid ska ha distanserat sig från spelaren är samma orsak som uppgavs som anledning till att United gjorde det – orimliga agentarvoden och kontraktsdetaljer.
Hela den här storyn om att Håland skulle kunna lämna Dortmund redan nu får nog dock ses som ganska osannolik.

Källa: Daily Mail

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen