post image

Ryan Giggs: Därför hanterade Ten Hag situationen som han gjorde

Skriven av: admin
Publicerad 2023-09-09
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ryan Giggs ger sina tankar om Erik ten Hags sätt att hantera Sancho. 

Jadon Sanchos framtid i United är just nu oviss efter att han hamnat i öppen konflikt med Erik ten Hag. Efter att holländaren under sin post match-presskonferens förklarade att Sancho inte var uttagen till Arsenal-matchen pga av svaga framträdanden på träningen så gick spelaren till motangrepp via sina sociala kanaler, där han b.la indirekt kallade Ten Hag för lögnare.

Vad repressalierna blir återstår att se, men Ten Hag är en student av hård disciplin och senast en spelare gick emot honom öppet - om än mer utstuderat och brutalt, i en stor TV-intervju - så revs kontraktet. Den spelaren var Ronaldo och hade givetvis en helt annan status och dignitet än Sancho, som konsekvent underpresterat sedan han kom till United för två år sedan.

Somliga anser att Ten Hag inte borde bjudit in till konflikt genom att svara så pass ärligt på frågan han fick, men Ryan Giggs tror att det var en medveten taktik från Ten Hags sida:

"Det verkar som det var ett sista försök. "Nu ska jag hänga ut honom offentligt och se hur han reagerar." Från utsidan så vet vi inte riktigt, men det ser ut som att Ten Hag försökt allt med Sancho. När han först kom till klubben var jag ett stort fan av honom. Jag tänkte att han kunde bli ännu bättre, vilket han inte blivit under sin tid i klubben."

"Förut (i Dortmund) fattade han alltid rätt beslut i sista tredjedelen och det är ovanligt för en ung winger, men det har han inte fortsatt göra i United. Ten Hag skickade iväg honom (förra vintern, på individuellt träningsläger), han har testat honom i olika positioner och jag tror att han hängde ut honom offentligt som ett sista försök att få ut det bästa av Sancho."

"Spelaren kan reagera genom att tänka "ok, nu ska jag visa managern vad jag går för" eller så kan han sura, vilket antagligen inte kommer leda någonstans. Det är upp till Sancho nu. Jag vet att mycket sagts om hans träning och enligt mig, med min erfarenhet, så var träningarna svårare än matcherna. Om det är sant att han inte presterat tillräckligt bra på träningarna så kommer han inte att spela."

"Omklädningsrummet har också ett ansvar för att se till så han presterar på träning. Spelarna måste ta ansvar - om han inte gör det han ska så måste de säga till honom och se till så han presterar. Han har ju förmågan, det har vi sett. Det finns bara en person som kan ändra på det här. Se till att göra allt du kan och ge inte managern någon anledning att hänga ut dig."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen