post image

Rooney: Det var ett stort misstag av United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-05-17
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Wayne Rooney säger att Manchester United gjorde ett stort misstag då man sparkade Louis Van Gaal. 

Louis Van Gaal hade två turbulenta år i Manchester United och hans spelstil med enormt bollinnehav fungerade inte speciellt bra varken hos spelare eller fans. Laget hade inte kvalitén att genomföra spelplanen och resultatet blev att bollinnehavet sällan hade slutprodukt – man hade väldigt få avslut på, eller ens mot mål.
Holländaren tog dock United till seger i FA Cupen, men fick direkt efter slutsignalen redo på att han skulle få lämna sitt jobb och ersättas av Jose Mourinho. Wayne Rooney anser att Uniteds ledning gjorde ett stort misstag där.
”Jag blev väldigt ledsen när Louis fick sparken. Enligt mig var det en absolut fröjd att jobba med honom. Vi borde behållit honom en tredje säsong. Vi hade varit så mycket starkare då. Jag kände att saker höll på att bli bättre och spelarna började förstå hans vision. Under de två åren jag spelade under honom så lärde jag mig mer än under någon annan manager. Därför kommer jag alltid vara honom tacksam. Inte bara för att jag fick kaptensbindeln, men för den tro han hade på mig.”
”Vi hade inte det bästa laget i ligan ändå, men vi hade inte råd att ha 12 spelare skadade. Vår bästa elva var bra nog att komma topp-fyra, men när vi väl började få skador så fick vi problem eftersom vi inte hade samma kvalité i truppen som under tidigare år.”
”Vid den tidpunkten hade jag bestämt mig för att jag ville bli manager (senare) så det var bra för mig. Och att jobba med Louis var ovärderligt eftersom jag kunde lära mig så mycket av honom. Jag kunde inte önskat ett bättre exempel.”

Källa: Mirror
 

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

  1. Håller inte med alls. Bollinnehavet som LvG implementerade i United (och som man hade mest av i match efter match) resulterade i ingenting, dvs man skapade inga målchanser av det. Passningarna var i slowmotion runt offensivt straffområde, plötsligt whoops där tappade vi bollen och hamnade i underläge majoriteten av gångerna! Hade LvG däremot infört mer fart i spelet, mer kvicka one-touch passningar runt offensivt straffområde, för att på så vis komma loss ur handbolls-försvarslinjen och kunna gå på avslut mot mål – och låtit spelarna ta betydligt mer avslut på mål, så hade det kunnat bli effektivt/underhållande och värt att ge honom mer tid. Fast allt detta uteblev! Det fanns inget som indikerade till att det skulle införas med tiden heller, för inget av det nämndes av honom efter matcherna under hans intervjuer att man suktande efter det. Han var nöjd med det han såg. Den bästa matchen som LvG genomförde, det var 3-2 vinsten mot Arsenal när han sprang fram till sidlinjen och ”filmade” bredvid en i domarteamet! Första gången man fick se en reaktion från honom, enda matchen då han inte satt fastklistrad på bänken med sitt ritblock och såg uppgiven ut, som han gjorde i 99% av alla matcherna.

    0
    0
  2. ”Under de två åren lärde jag mig mer än under någon annan manager.” Haha, vilket citat. Är ju fullständigt uppenbart att det fortfarande råder en spricka mellan Rooney och Sir Alex. Vore ju mycket märkligt om han lärde sig mer av LVG än under alla åren med Ferguson. Och oavsett om så vore fallet, så hade han aldrig uttalat sig så om han hade tyckt om Ferguson.

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen