post image

Ronaldo: De yngre spelarna har svårt att lyssna och ta till sig råd

Skriven av: admin
Publicerad 2022-01-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Cristiano Ronaldo säger att unga spelare - inte nödvändigtvis i just Manchester United - kan ha svårt att ta kritik. 

Cristiano Ronaldo har gett en intervju med Premier League Productions och han bl.a säger att de yngre spelarna ibland har svårt att lyssna och ta till sig de råd de äldre och mer erfarna spelare har att ge.

”De mogna spelarna, de äldre spelarna kan alltid hjälpa de yngre spelarna. Men jag kan ge er ett exempel – om jag ger dig ett råd om du är en yngre spelare och sedan så implementerar du inte det i dina vardagsrutiner, då kommer de bli svårt. Man kan prata hela dagarna med en sån person, men om det inte kommer inifrån så är det omöjligt.”

"Jag minns när jag var 18, 19, 20 år och äldre spelare pratade med mig. Jag tog till mig det och tänkte "Cristiano, du vet att du måste bli bättre. De vet mer än du, de är mer erfarna. De har gått igenom många svåra stunder."

"Men andra yngre spelare accepterar inte att man kritiserar dem. Jag säger inte att det är så med våra spelare, men jag menar generellt. Jag har själv barn så jag vet hur det är. Ibland när man är lite mer sträng så gör de istället tvärtom. Man måste hitta rätt balans i sättet att prata med dem."

"Men för mig är det viktigaste att de ska komma inifrån dig. Man ska vara stolt över sig själv, se sig i spegeln och säga "kolla, jag gjorde allt." Och det tycker jag alla ska göra. Nu är det nytt år, vi vänder bland, vi har många saker att vinna och vi måste tro på att vi kan göra det. Om vi inte gör det så vore det en mardröm."

"Individen är det viktigaste. Jag är där för att hjälpa till när de behöver min hjälp, mitt stöd eller mina råd. Jag kommer vara den första att hjälpa men om man inte vill ha min hjälp - gör då bara ditt jobb, ta hand om dig själv och gör ditt bästa för att hjälpa laget. Vi måste ha rätt mentalitet. Jag tittar på mig själv och säger "Cristiano, vad kan du göra bättre för att förbättra din nivå och hjälpa laget?"

"Ja, jag kan förbättra saker. Kanske att springa i 90 minuter, att hjälpa lagkamraterna om de är trötta eller har ont, de små detaljerna i matcherna och att vara ett lag. Alla matcher är annorlunda, alla spelare är olika, spelsystemet, arenorna. Så man måste vara kapabel när man har det tufft i en match - man måste kunna vara kompakta och kämpa för sina lagkamrater. Och att vara ett lag. För mig är det därför vi kallar det här laget Manchester "United" för att vi måste vara "enade" i svåra stunder."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen