post image

Rio: Så nära var jag att gå till Barcelona

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-09
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Rio Ferdinand förklarar hur nära det var att han hamnade i Barcelona i slutet av 00-talet. 

Rio Ferdinand kom till Manchester United från Leeds år 2002 och blev i och med övergångssumman på ca £30 miljoner den då dyraste försvararen någonsin. Han tillbringade sedan 12 mycket framgångsrika år i United där han bildade ett av klubbens kanske bästa mittlås genom tiderna tillsammans med Nemanja Vidic.
Men i en intervju med BT Sport säger han att han möjligen kunde ha hamnat i Barcelona i slutet av 00-talet, om framgångarna inte varit så många i United.
”Det var nära. Det förekom diskussioner med min agent. Barca hade tagit kontakt. Jag pratade med Riijkard. Han sa vad han ville. Det var efter matchen i Barcelona där vi kryssade 0-0. I tunneln efter matchen så pratade jag med honom. Jag hade alltid sagt att jag definitivt ville gå utomlands och spela, men det enda som kunde stoppa mig från det var om jag var framgångsrik på hemmaplan och jag hade turen att hitta en fantastisk klubb som Manchester United – och det var nästan omöjligt för mig att lämna.”
”Vi slog dem och blev sedan europeiska mästare, så varför skulle jag lämna de europeiska mästarna för att gå till ett annat lag. Vid den tidpunkten så var inte Xavi, Iniesta och Messi spelarna. De var tre fyra år senare, så det var ett annat landslag i Barcelona vid den tidpunkten.”

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen