post image

Rio: Så kan David Beckham bli en del av ett nytt ägande i United

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-28
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Rio Ferdinand förklarar hur David Beckham kan bli delägare i Manchester United, om klubben säljs. 

Manchester United är till salu och fansen väntar med spänning för att se om någon kan lägga fram det enorma belopp som Glazers kräver, och vem det i sådant fall blir. En av många möjliga köpare som det ryktats om den senaste veckan är David Beckham. Beckham är idag delägare i MLS-klubben Inter Miami och det har ryktats om att han kan bli aktuell för ett ägande i Manchester United.

Men Beckham har inte i närheten av den förmögenhet som krävs för att köpa United och om han blir aktuell i någon form, så är det som en del av ett konsortium. Och Rio Ferdinand säger att han gärna vill se Beckham vara involverad i ett köp av United.

"Becks kommer att komma in med ett konsortium. Jag träffade Becks häromkvällen vid matchen mellan England och USA. Vi satt bredvid varandra. Han doftade fantastiskt och såg fantastisk ut. Han som ut som en "million dollars" som han normalt gör. Men han såg inte ut som 10 miljarder dollar."

"Becks är ju delägare i Inter Miami, men han gör inte såna affären på egen hand. Det är inte hans pengar. Det är inte han som slantar upp. Han kommer med ett konsortium. Han kommer med folk som har djupa fickor och som har förmågan att genomföra en sån affär. Så det är så han kommer att approchera det. Jag tror det kommer handla om en viss siffra i slutändan. Om man kan betala så kan man producera."

"Ja. Om man tittar på det så är klubbarna som långsiktigt är framgångsrika de klubbar som har spelare som burit tröjan, förstår traditionerna, förstår historian och klubbens etos. Ajax med Edwin van der Sar, Bayern München hade Rummenigge b.la, Real Madrid, Barcelona. Alla gör så. De har alla folk där som varit spelare i klubben någon gång i sina liv och de är nu tillbaka och jobbar inom klubben eftersom de förstår saker. Det är en nyckel."

"Och de har i sin tur business-folk runt sig för att sköta de affärsmässiga aspekterna av klubbarna. Sedan lär sig f.d spelare jobbet och har sin fotbollsbakgrund. Och det är en sak som potentiella nya ägare verkligen måste se över."

Källa: Mirror

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen