post image

Rio: Om jag hade varit manager så hade jag sagt åt honom att sätta sig ned

Skriven av: admin
Publicerad 2021-09-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Rio Ferdinand säger att Cristiano Ronaldo - trots sin enorma status och vinnarmentalitet - borde veta sin plats på bänken. 

Solskjaer plockade av Cristiano Ronaldo med ca 20 minuter kvar av matchen mot Young Boys. United var tillbakapressade och helt oförmögna att ens kontra och Ronaldo fick inte många lägen att jobba med där uppe ensam på topp.

Istället byttes Jesse Lingard in – ett byte som var märkligt och som dessutom visade sig vara helt matchavgörande i negativ mening, då Lingard i slutsekunderna slog en bakåtpassning som motståndarna snappade upp och förvaltade till seger 2-1.

Under matchens slutskede då Ronaldo satt på bänken så var – både han och Bruno – högst delaktiga vid sidlinjen. De flög upp från bänken och skrek direktiv och viftade passionerat bredvid Solskjaer för att påverka sina lagkamrater som var kvar ute på planen.

Det är inte första gången Ronaldo tar sig an en coach-liknande ledarroll. Vi minns tex EM-finalen mellan Portugal och Frankrike 2016, då Ronaldo inte kunde delta pga av skada. Han var då väldigt aktiv bredvid förbundskapten Fernando Santos. Det är ju ett agerande som signalerar engagemang - att man bryr sig om laget och prestationen. Men samtidigt så menar vissa att det är managerns jobb och att spelarna kanske inte ska inkräkta där.

Rio Ferdinand, som satt i BT Sport-studion tillsammans med bl-.a den gänglige Peter Crouch, anser att Ronaldo trots sin status borde tagga ned och låta Solskjaer sköta direktiven.

"Om jag var manager.. Och jag måste vara ärligt - jag skulle säga åt honom att sitta ner."

Crouch svarade: "Om jag hade suttit på bänken så hade jag också sagt åt honom att sätta sig ned. Men han är Cristiano, så vi låter honom väl göra så."

Rio fortsatte:

"Men jag fattar. När det handlar om Cristiano så känner folk "bravo det är ju för fansen." Han är en passionerad kille. Han vill villa. Han vill desperat vinna och han kan inte hålla tillbaka. Om det betyder att han måste resa sig där nere och ställa sig bredvid managern, skrika instruktioner etc då får det väl vara så då. När det är en person med hans ställning och status inom sporten hur kan man då säga emot?"

Källa: Metro

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen