post image

Rio: När folk säger så om Ronaldo så får det mig bara att skratta

Skriven av: admin
Publicerad 2021-09-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Rio Ferdinand menar att folk måste sluta stirra sig blinda på Cristiano Ronaldos ålder - "Han är från en annan galax" säger Rio. 

Det pratas mycket om att Ronaldo är en annan spelare i dag än när han lämnade United för 12 år sedan. Och självklart är det så. Han är 36 och har gått från att vara den där supersnabba kantspelaren till att bli en straffområdesspelare med ett mycket intelligent sinne för mål.

Som Ronaldo själv sa i förra veckan ”Folk tjatar om min ålder. Men jag är annorlunda, det borde ni veta.”

Och Rio Ferdinand skriver under på det uttalandet.

"Det som får mig att skratta är när folk säger att han är annorlunda nu. Självklart är han annorlunda - det är väl vem som helst efter 10, 15 år. Folk säger bara det uppenbara. Han kommer vara annorlunda. Kanske en yard långsammare än tidigare. Men han är samtidigt en yard eller två snabbare i tanken nu - han vet hur han ska röra sig som en 9:a i boxen."

"Hans rörelser för att nå bollen, hans medvetenhet om rörelser runtomkring sig. Hur han förutser - det är nyckeln för en nr 9. Att kunna förstå var bollen kommer att hamna. Jag bryr mig inte om hur gammal han är. Om man har den förmågan så särskiljer det en från andra - och han har det. Mer än de flesta, kanske mer än någon. Folk överanalyserar bara situationen, vilket är förståeligt eftersom han är en så stor dragning. Men en del av sakerna jag hört... Och då vann han dessutom skytteligan i Serie A förra året!"

"Jag säger det igen. Han gjorde fler mål än Lukaku i Serie A. Visst Lukaku är väldigt bra, men man kan inte säga att man är orolig för Cristiano Ronaldo bara för att han är 36 år. Han är ingen vanlig gammal 36-åring. Gör er av med den tanken. Han är annorlunda. Han är annorlunda mot alla andra 36-åringar som någonsin funnits inom fotbollen, för både fysiskt och mentalt så är han i en annan galax mot alla andra."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen