post image

Rio Ferdinands oro: Den här värvningen känns reaktiv

Skriven av: admin
Publicerad 2022-08-10
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Rio Ferdinand menar att Uniteds stundande värvning av Adrien Rabiot känns något desperat och impulsiv. 

United har jagat Frenkie de Jong hela sommaren. Om man nu gett upp den jakten är oklart, men man jobbar i alla fall på andra mittfältare – det står nu klart. Adrien Rabiot ser ut att bli Erik ten Hags fjärde värvning i sommar, men Rio Ferdinand är skeptisk och tycker att det osar desperation.

”Det här är en reaktiv transfer. Det här är andra, tredje eller fjärdevalet för Manchester United och det är inte så det ska vara. Normalt har Manchester United ett par alternativ och säger ”det här är spelaren vi vill ha och förr gick vi ut och fick honom. Det spelade ingen roll vilka andra klubbar som också var intresserade. Men det visar bara hur saker har förändrats. Men att Rabiot kommer är inte så dåligt som alla verkar tycka – han adderar kvalité, men om han höjer nivån från det vi redan har återstår att se.”

"Det går inte att förneka att Rabiot är en riktigt talangfull fotbollsspelare. Fantastisk vänsterfot, briljant på att föra bollen och ta bollen under press. Han är en bra passningsspelare - väldigt bra på korta ytor också. Man United ser honom antagligen som en av två defensiva mittfältare, eller en 8:a. Mitt problem med det är att han då inte kommer göra tillräckligt med mål."

"Jag tror Scott McTominay gjort fler mål de senaste säsongerna än vad han gjort och inte heller han gör tillräckligt. Så kommer fansen vara glada? Med tanke på att de jagar Frenkie de Jong så är uppenbarligen Rabiot andra, tredje eller fjärdevalet. De har väntat på att situationen kring Frenkie de Jong ska ändras. Det har den inte gjort, så det här är en reaktiv värvning."

"De trodde de skulle få Frenkie de Jong, men känner nu "nej vi kommer inte få honom, vi måste signa någon annan - vem finns tillgänglig?" Och det är inte alltid så bra när sånt händer. Jag ser det som en risk. Jag tror inte summan blir mer än £20 miljoner och på dagens marknad är det inte mycket. Men det största bekymret är - är han rätt för Manchester United? Kommer han göra oss till ett lag som bättre kan utmana om Champions League-platserna. Jag vet inte. Han har spelat många matcher för Juventus. Han var i PSG. Han är fransk landslagsman. Men enligt mig är han såklart en nivå under Frenkie de Jong."

"Jag intervjuade David Luiz en gång när han var i PSG och Rabiot fortfarande var kvar där. Han sa till mig "Rio en av de mest talangfulla spelarna här är Rabiot. Men han måste bara se till att hitta rätt mentalt och få rätt attityd. Om han styr upp det så kommer han vara omöjlig att spela mot. Ostoppbar."

 

Källa: Mirror

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen