post image

Rio Ferdinand: Trodde jag skulle hata dig, men jag känner bara respekt

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-01
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester City skickade direkt till din email.

Rio Ferdinand skickar en snygg hyllning till sin gamle rival Sergio Aguero. "Jag trodde jag skulle hata honom efter det, men jag har för stor repsekt för honom. Han är en av de bästa genom tiderna" skriver Ferdinand. 

Sergio Agueros tio år långa karriär i Manchester City är på väg mot sitt slut. Argentinaren har sedan ankomsten från Atletico Madrid sommaren 2011 varit en av klubbens absolut viktigaste spelare i framgångseran och han har hunnit med att bli deras bästa målskytt genom tiderna med 257 mål på 384 matcher.

Han har vunnit stora 10 troféer med klubben, däribland fyra Premier League-titlar. Och en femte är på väg in för Aguero och Manchester City, som leder Premier League 14 poäng med åtta omgångar kvar att spela.

Sedan väntar nya utmaningar för Aguero.

Ett klassiskt Aguero-ögonblick var då satte segermålet på stopptid mot Queens Park Rangers i ligans sista omgång säsongen 2011/2012 och säkrade därmed klubbens första stora titel på 44 år. Som grädde på moset för Manchester City så innebar Agueros mål att Manchester United snuvades på titeln, då City gick om United i tabellen, med bättre målskillnad. Och det var en minst sagt svidande stund för alla som sympatiserar med United. Laget hade vunnit sin match mot Sunderland på Stadium of Light och stod kvar på planen efter slutsignalen, för att invänta att Citys match – som hade börjat samtidigt – skulle blåsas av, så att man kunde fira ligaguldet.

City låg under med 2-1 efter ordinarie matchtid, men två mål på stopptid - det första av Edin Dzeko och det andra av Aguero - gjorde att titeln istället gick till den blå delen av Manchester. I ett Instagram-inlägg minns Rio tillbaka på den stunden med fasa, men skickar samtidigt en snygg hyllning till Aguero.

"Agueroooooooooooo. Det namnet, det målet, den där stunden golvar mig fortfarande emellanåt. När jag minst anar det så slår det till som en blixt från klar himmel. Vår närmsta rival på andra sidan stan snodde PL-titeln ur våra händer - med tanke på att vår match precis hade slutat och vi hade vunnit matchen.. Vad stod det i Citys match... De behövde ett mål med bara några sekunder kvar att spela.. Vi var säkra på att vi hade vunnit.. Men sedan... Agueroooooooo."

"Jag var helt knockad och förkrossad.. En hel säsong förstörd under de sista sekunderna och den sista matchen. Men det jag kan säga är att hur mycket jag än hatade resultatet så hatade (eller ogillade) jag aldrig Sergio för den saken - som jag trodde jag skulle göra. Varför? Jag tror det till stor del beror på hur ödmjuk och chillad han tycks vara, men ännu mer för hur mycket jag respekterar honom som fotbollsspelare."

"Han är en av de svåraste anfallarna jag någonsin markerat. Så snabb, stark, med två fötter som kan klippa till bollen rent, fantastisk rörelse och en klar tro på att han kommer att göra mål. När en anfallare kan ta sig an dig och utan problem och gå åt båda hållen (vänster höger) då har man ett STORT problem som försvarare. När han väl hade bollen så var han direkt och hans första tanke var hur han skulle vinna en yta för att skapa sig läge att skjuta. Så han hade alltid försvararna på spänn och man var tvungen att ha total koncentration för att ha koll på honom hela tiden. Dödlig. Nu lägger vi rivaliteten åt sidan för en stund. Sergio Aguero är en av de bästa anfallarna i Premier League genom tiderna, utan tvekan. Han snodde PL-trofén från mig, men respekt ska visas när det förtjänas. Lycka till i framtiden Sergio Aguero."

Källa: MEN, Instagram

Bild: Bildbyrån

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Tottenham
Real Madrid
Tottenham
Chelsea
Borussia Dortmund
Manchester United
Chelsea
Arsenal
Juventus
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen