post image

Rio: Det måste vara prio för United i år. Det är viktigare än titlar

Skriven av: admin
Publicerad 2022-08-01
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Rio Ferdinand förklarar vad prio måste vara för Manchester United den här säsongen. 

Erik ten Hag har kommit in och fått en fin start på karriären i Manchester United. Han tycks ha skapat en bra atmosfär och man kan redan se en förbättring i laget, jämfört med förra säsongen.

Men Rio Ferdinand är noga med att poängtera att man inte kan dra några direkta slutsatser av resultaten på försäsongen. Och Rio menar att det viktiga för United denna säsong är att sätta sin identitet, snarare än att vinna titlar.

"Jag tittar inte riktigt på resultaten under försäsongen. Jag har spelat alldeles för många försäsongsmatcher som förlorats utan att det reflekterats på säsongen. Det som är viktigare är de rapporter jag hör från träningsanläggningen och från spelarna, som pratar väldigt positivt. De tycks ha fått lite ny energi nu. Man vill inte bli för exalterad, men det vi hör från träningarna är positivt. Det tycks nu finnas mycket större klarhet och en bättre förståelse för hur de vill spela. Och viktigast av allt - de tycks gilla det."

"Och disciplinen. Jag läste en rapport om att en spelare helt hade petats ur truppen vid ett par matcher pga av att han inte var punktlig. Såna saker har jag efterlyst och väntat på under de sensate åren. Och nu under försäsongen, då det inte finns någon press så tycks saker gå bra."

"Det som borde vara målet för säsongen är att hitta en identitet som de håller fast vid. Det behöver inte se ut som förr om åren. Nu handlar det om att kunna säga "det här är Erik ten Hags lag och det ser man." Det är det jag först och främst vill se. Det hade jag älskat. Och kontinuitet. Inte att de är bra ena veckan och medelmåttiga nästa vecka.. Jag vill se en bra nivå på kontinuitet genom säsongen. Om de kan lyckas vinna en trofé vore det jättebra. Men jag vill bara se förbättring."

"Om Man Utd inte vinner en trofé i år men ändå verkligen blir bättre och man ser en stor skillnad så är jag nöjd med det, för det vore ett steg i rätt riktning. Om de fortfarande skulle se ut ungefär som de sett ut under de senaste säsongerna och ändå vinner en trofé så hade jag ändå varit skeptisk. Jag vill ha kontinuitet, filosofi och identitet på laget så att det på lång sikt blir bättre."

Källa: Mirror

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Håller med rio till 100% här . Ser hellre att vi kommer 7a o exponerar alla spelare i svåra matchsituationer (spela sig ur små ytor) som Ten hags filosofi kräver , än att vi kommer 3a med kontringsfotboll .

    Därav hoppas jag nästan att Cr7 hittar en ny klubb . För han är värd att fortsätta slå sina målrekord i cl + vinna fler titlar . Samt att han skulle kunna vara en bromskloss i Ten hags spelidé?

    11
    6

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen