post image

Rio: Därför lyckas Maguire så mycket bättre i England än i United

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-30
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Rio Ferdinand förklarar varför Harry Maguire lyckas så mycket bättre för England än för Manchester United. 

Harry Maguire har varit hårt kritiserad i Manchester United och har nu degraderats till fjärdevalet på mittbacken under Erik ten Hag, efter Martinez, Varane och Lindelöf. Men i England är han alltjämt en startspelare och har hittills gjort ett fint mästerskap i Qatar.

Inför gårdagens match mellan England och Wales (som England vann med 3-0) pratade Rio Ferdinand om skillnaderna på Maguire i Manchester United mot i landslaget.

"Han var Englands bästa spelare mot USA. Han fick sin 50:e landskamp i den matchen och det har ju varit mycket kritik riktad mot honom. Ibland är det rättfärdigat när han spelar för Man United, men för England har han varit mycket bra. Speciellt i turneringar. Ibland är kritiken för hård, men det är skillnad på hans framträdanden för Manchester United och England."

"Sju hörnor gick in i boxen (mot USA) och han nickade bort fem. Det visar på hans dominans och det är en av de stora anledningarna till att han är i laget. Och det är inte bara att nicka och rensa han är bra på. Att distribuera bollen är också en stor del av hans spel för England. Han ser så bekväm och samplad ut när han spelar för England på den här nivån och man hoppas det fortsätter."

"Som mittback i Man United måste man vara en bra bit in på motståndarens planhalva och det skapar ytor mellan dem och målvakten. Och det exponerar en av hans svagheter - hans snabbhet. I England skyddas han lite och då kan han blomma ut."

Källa. BBC

Kommentarer till artikeln

7 KOMMENTARER

  1. Du verkar ha glömt bort att han spelade klart bättre när han spelade i Leicester i jämförelse med han har presterat i United.
   Håller med att Maguire är inte av United-material och borde säljas där han kan hävda sig bättre, precis som han gör i Engelska landslaget.
   Vi fans måste stötta alla spelare så länge dom spelar för United eller alla fall tillhör spelartruppen. Men så fort dom har lämnat, som tex Ronaldo har gjort, då kan vi skita i dem.

   4
   5
   1. Ännu en gång dessa överraskande ”tummen ner reaktionerna”.
    Så det finns åtminstone 4st här inne som anser att Maguire är av United-material och ska satsas på även i framtiden, samt att vi alltid ska stödja samtliga spelare som bär United-loggan på sin tröja? Eller så röstar ni ”tummen ner” bara för att det är jag som upplyser detta?

    1
    1
     1. OllE,
      Håller med dig.
      Men jag vill gärna ha en diskussion med alla som inte tycker som jag (som det säkert finns några tusen).
      Jag har heller inga problem med att folk tjafsar mot mig.

      0
      0
     2. Jensen
      Folk diskuterar knappt längre. Man skickar tummar eller skickar folk diverse smädelser för att de tycker något annat. Internet är ett enda stort trollforum:)

      0
      0
    1. Problemet är nog att man har svårt att tyda vart sarkasmen början och slutar. Det är problemet med att diskutera utan att kunna läsa av varandras tonfall och kroppsspråk.

     Antar att detta förvirrar och någon som kanske skulle varit på din sida nu helt enkelt inte förstod.

     0
     1

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen