Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till Wycombe för ett möte mot Reading, och i en slarvig insats med ett rejält domarmisstag så fick man till slut bara med sig en poäng hem. Lauren James gjorde Uniteds mål innan Williams kvitterade på en spökstraff, men ett stort orosmoln hänger över det faktum att United har en väldigt tunn trupp (pga skador/avstängningar får man inte ens ihop full bänk) och ingen rotation och man såg oerhört trötta redan i mitten av andra halvlek.

United XI: Earps – Harris, A.Turner, M.Turner, Smith – Ladd, Zelem (c), Groenen – Ross, Sigsworth, L.James

United bänk: Mikalsen, Ökvist, Palmer, Arnot, May

Manager: Casey Stoney

Reading XI: Laws – Leine, Bartrip, Potter, Harding (c) – A.James, Allen, Moore, Rowe – Williams, Eikeland

Reading bänk: Moloney, Pacheco, Farrow, Utland, Chaplen, Howard, Skeels

Manager: Kelly Chambers

Domare: Kirsty Dowle

Första: Avsparken på Adams Park, Wycombe, togs omhand av United. United såg väldigt stabbiga ut i inledningen, med dåliga tillslag och bollkontroll. Däremot var det United som hade ett litet övertag, även om matchens första kvart inte bjöd på några utmaningar för målvakterna. I 18e minuten blev Earps liggande utan att någon var i närheten, oklart exakt varför, men efter att ha suttit stilla en stund och druckit lite vatten så kunde hon fortsätta.

Felpass, felpass, felpass, för hård pass, felpass, misslyckat försök att kontrollera boll, felpass...

Ledningsmålet kom till slut i 30e minuten då L.James sprang sig loss efter att Leine fått felträff på en rensning, och L.James kunde avancera in i straffområdet och skjuta in 0-1 under Laws förbi en täckande Bartrip.

Halvleken var tämligen kampbetonad och förutom målet så var det väldigt chansfattigt, eller för den delen ens straffområdesbesökfattigt. I 42a minuten fick United in en boll då A.Turner nickade in en frispark, men det blev omedelbart bortdömt för offside (något tveksamt).

När domare Dowle blåste av för halvtidsvila så ledde United efter att Lauren James gjort mål på halvlekens i stort sett enda chans. United hade dock i övrigt slarvat mycket, särskilt i passningsspelet.

Andra: Hemmalaget satte igång andra halvlek efter att ha bytt ut A.James för Utland. United kom nära redan efter ett par minuter då James inlägg precis missades av Ross vid bortre stolpen. I 54e var Reading nära att skruva en hörna rakt i mål, men Earps fick till en touch och bollen gick i insidan av stolpen och ut, där den efter ett täckt avslut kunde rensas.

Strax därpå hände det igen, men Sigsworth lyckades nickrädda på linjen. Readings hörntaktik såg ut att vara att försöka skruva bollen mot mål och göra det väldigt trångt precis framför linjen. Vilket också såg ut att fungera rätt bra. Utland nickade ett inlägg utanför bortre utan att störa Earps.

Moore fick i 60e minuten matchens första gula kort för att ha fällt L.James tätt utanför straffområdet. Zelem skruvade dock frisparken ofarligt över. Strax därefter skickade L.James ett hårt skott rakt i famnen på Laws. Efter en hörna i 65e minuten så fick Reading straff efter att A.Turner dragit ner en motståndare. Williams stegade upp och skickade bollen mot mål, där Earps gjorde en riktigt bra räddning nere vid stolproten.

Reading kom framåt mycket vid det här laget och fick in bollen i Uniteds straffområde, även om de oftast inte lyckades få till något avslut. Bartrip fick gult kort för att ha fällt Groenen. United fick ett bra läge att utöka när L.James spelades loss i djupet, men tyvärr drog hon sitt låga avslut rakt på Laws som räddade med benet.

Stoney åkte i 78e minuten på gult kort (troligen för protest), och Reading fick ett farligt frisparksläge när L.James fick en boll på handen precis utanför eget straffområde. Frisparken sköts rakt på Zelem som nickade bollen över till hörna. Trodde man. Men domaren ansåg på något vänster att det var hands (reprisbilderna visade klart och tydligt att det inte var det, inte för att det sett ut att vara det i realtid heller), men Reading fick straff och Zelem gult kort. Williams stegade återigen upp och denna gång drämde hon in 1-1 högt och otagbart för Earps.

Harding plockades av för Chaplen i 84e. Ross och Sigsworth fick lämna plats för May (a-lagsdebut) och Arnot minuten därpå. Väldigt sena byten med tanke på hur trötta United såg ut - Caseys ovilja att rotera och förlitandet på samma spelare hela tiden började kosta. I 92a minuten fick Earps skopa upp ett skott utifrån av Williams. Strax därpå var May väldigt nära att springa sig loss, men Laws hann precis före. Utland hann få syna ostskivan innan domare Dowle blåste av för full tid.

I överlag var det en tuff match, där Reading var väldigt farliga på fasta situationer, och United kom efter en hyfsad om än väldigt slarvig första halvlek att stå för en betydligt sämre andra, där man allteftersom såg tröttare och tröttare ut. Man hade en tunn trupp från början, skador, avstängningar och lån har tagit bort mycket av såväl spetsen som bredden och det syns att bristen på rotation redan börjar ta ut sin rätt.

Groenen slog bort väldigt många passningar och hade svårt att kontrollera bollen och Ross var väldigt perifer. Förutom målet så hade L.James en rätt tyst match, och Sigsworth såg knappt ut att orka löpa i en timme.

Var oavgjort rättvist? Sett till matchbild var det möjligen det. Men att Readings mål kom efter en rejäl domartavla och United dessutom fick en boll inne bortdömd för en väldigt knapp offside var surt. Däremot kan man inte bortse från att Stoney också skjutit sig själv i foten en hel del genom att inte rotera (varför fick Green ingen speltid innan hon skickades ut på lån, t.ex.?).

Stoney hade några väl valda ord att säga om domarinsatsen efter matchen: "Jag vet att folk fortsätter säga att jag gnäller på domarna, men det finns en anledning. Det är tämligen klart att det finns en anledning. Vi har en professionell sport med amatördomare och mina spelare blir svikna av det. Det är inte acceptabelt."

Hon har en poäng, särskilt idag - misstaget som domare Dowle gjorde när hon dömde den andra straffen var helt enkelt oacceptabelt. Samtidigt så får man hålla i åtanke att det på domarsidan lär ta längre tid att professionalisera, och misstag kommer alltid finnas, och att man har gott om saker att fokusera på om sig själva vad gäller varför man inte vann matchen.

Nu har man iallafall en veckas vila innan man tar emot Arsenal hemma på söndag.