Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United U23 utökade sin vinstsvit i ligan till sju raka genom att krossa Reading borta. Mål av Puigmal, Traoré, Chong och Hoogewerf, samt flera fina prestationer i överlag, lade grunden för en övertygande seger.

United XI: Kovar (c) – Laird, Taylor, Bernard, Mengi – Puigmal, Galbraith – Chong, Helm, Traore – Ramazani

United bänk: Carney, Fish, McCann, Mejbri, Hoogewerf

Manager: Neil Wood

Reading XI: 1 Andrésson – 2 Nditi, 6 Burley, 3 Odimayo – 7 Elva-Fountaine, 8 Coleman, 4 East (c), 5 Nolan – 11 Barrett, 9 Liddle, 10 Olise

Reading bänk: 12 Pendlebury, 13 Boyce-Clarke, 14 Caetano, 15 Nevers, 16 Azeez

Manager: Scott Marshall

Domare: Ryan Atkin

Första: Hemmalaget tog hand om avsparken på Madejski Stadium. Matchens första chanser tillskrevs Reading, som dock inte lyckades hålla sina avslut nere. I 11e minuten vann Chong en frispark uppe vid ena straffområdeshörnet, men bollen in i boxen kunde boxas undan av Andrésson.

Chonmg tvingade i 18e minuten fram en bra räddning av Readings isländske keeper med ett lågt skott intill ena stolpen. Spelmässigt så var matchbilden ganska jämn. Traore blev liggande lite efter halvtimmen spelad och behövde behandling, men kunde sen fortsätta.

Målnollan spräcktes till slut i 40e minuten då United hade en bra period med tryck framåt - Laird snappade upp ett utkast och passade till Chong, fick tillbaka bollen och drog in ett inspel framför en framåtrusande Puigmal som kunde skjuta in 0-1 lågt i bortre.

Kvitteringen kom dock på tilläggstiden i första då Reading skickade in en frispark i boxen där Coleman kunde nicka ner den till Liddle innan han knockades av Kovar, och Liddle nickade i sin tur in 1-1 från nära håll. Coleman blev liggande och behövde lite behandling, men han kunde fortsätta.

Andra: Till andra halvlek plockades Ramazani av för Hoogewerf. Traoré prickade ribban med ett avslut redan två minuter in i halvleken, och på returen som Chong nickade så kunde Andrésson tippa till hörna. Elva-Fountaine fick ett bra skottläge i 55e, men kunde inte hålla det nere utan sköt högt över.

Matchens första gula kort delades ut strax därpå då Nditi fällde Traore tätt utanför Readings straffområde. Kovar tvingades till en bra enhandsräddning för att tippa en boll över efter att Barrett avslutat på en lobb-boll in bakom backlinjen.

United var nära att tappa in en boll efter att Taylor slutat spela med handen i luften för offside, men Bernard lyckades precis bryta, och efter en del mer trassel där så lyckades man till slut rensa. I 64e minuten återtog United ledningen då Traoré mötte Chongs inspel och dunkade upp bollen i krysset över Andrésson till 1-2.

Bara minuter senare så utökade man då Chong snappade upp en misslyckad passning av Andrésson (som pressades av Hoogewerf) och själv bröt fram och drog in ett skruvat skott till 1-3 i bortre. Helm fick lämna plats för Mejbri i 74e. Mejbri fick gult i 78e då han gick in sent mot en motståndare som dessutom spelade över rejält. I samma veva byttes Nolan ut för Azeez, och Elva-Fountaine för Nevers. Puigmal blev sittande lite men kunde fortsätta.

Reading borde ha kvitterat genom Olise tre minuter senare då han dribblade förbi Bernard och drog till ett avslut från mitt i boxen, men Kovar stod för en fin reflexräddning och bollen rensades. Fish kom därefter in för Taylor. En Readingspelare försökte sig på att dra in ett inlägg i mål i 85e, men Kovar var vaken och greppade - strax därpå föll Hoogewerf i offensivt straffområde och ville ha straff, men domare Atkin ignorerade. Ett avslut utifrån parerades sen av Andrésson.

I sista ordinarie matchminut så kontrade United och Mejbri avancerade med bollen från mittplan innan han vid offensivt straffområde släppte den till Hoogewerf som bröt in och borrade in 1-4 vid ena stolproten. Galbraith fick gult kort för en sen kapning av Olise i andra tilläggsminuten.

När domare Atkin till slut blåste av för full tid så stod United som vinnare med en fin 1-4-skalp. United stod för en bra insats där innermittfältarna Puigmal och Galbraith, samt yttrarna Chong och Traoré framförallt gjorde det bra. Det var extra positivt för Traoré som såg aktiv ut, och förhoppningsvis påbörjar en positiv utveckling nu.