post image

Rashford: Jag kände mig inte redo för A-laget

Skriven av: admin
Publicerad 2020-05-19
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Marcus Rashford säger att han bara några månader innan sin debut inte kände att han hörde hemma i förstalaget. 

Rashford gjorde sin förstalagsdebut i ett inhopp mot Watford i november 2015, men hans stora genombrott kom tre månader senare då Louis Van Gaal var så illa tvungen att spela honom från start mot Midtjylland i Europa League, eftersom skadeläget var tungt och Martial skadat sig på uppvärmningen.
Rashford tackade för förtroendet och gjorde två mål mot danskarna. Han fick förnyat förtroende i den kommande matchen, då mot Arsenal i Premier League och han följde upp den fina startdebuten med ytterligare två mål. Och succén var ett faktum.
Men Rashford säger att han bara några månader innan debuten inte kände sig redo för förstalaget.
”Några månader innan min debut så var jag med på bänken och jag kände mig inte redo. Jag kände inte att jag hörde hemma i förstalaget. Jag var inte redo att spela matchen. I början är det bara fotboll, fotboll, fotboll och man pratar inte så mycket med sina lagkamrater. Men när man stadgar sig i laget så börjar man prata om annat. Jag visste att de flesta av dem hade varit med om samma saker själva. De hade upplevt det och visste hur man skulle hantera det, så jag brukade definitivt fråga saker om det.”
”Det hjälper mig definitivt nu för nu ser jag de unga spelarna komma upp och jag kan säga vad de borde göra och vad de inte borde göra. Man tänker alltid på att spela för förstalaget och göra mål för United på Old Trafford eller på någon annan arena, men man glömmer bort hur ens liv kan förändras över en natt. Saker man kan göra med sina vänner, med sin familj, ställen man kan resa till – allt sånt förändras och jag var nog inte lika förberedd på den biten som att kliva in på planen och spela.”

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen