post image

Rashford blir hedersdoktor vid Manchester University

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Marcus Rashford har tilldelats en fin utmärkelse för sitt engagemang mot fattigdom. 

Rashford gjorde under lockdown ett stort arbete för samhället med sitt engagemang för mindre priviligerade barn. Hans initiativ har samlat in över £20 miljoner och distribuerat över 3,9 miljoner måltider till Englands mest behövande barn. För några veckor sedan tog han arbetet ännu längre med ett brev till regeringen där han vädjade om att England skulle förse barnfamiljer med behov med matkuponger även över sommaren – något regeringen tidigare beslutat att inte göra. Hans brev fick gehör och Boris Johnson ändrade sitt tidigare beslut och förlängde matprogrammet.
Nu har Rashford fått en ärofylld utmärkelse – hedersdoktor vid Manchester University. Rashford blir den yngste någonsin att få titeln av universitetet och ställer sig till skaran av två tidigare klubbikoner – Sir Alex Ferguson och Sir Bobby Charlton – som också fått hedersdoktor-titeln.
”Det är en stolt dag för mig själv och min familj. När man tittar på de stora namnen som fått denna doktorsexamen tidigare, så blir man ödmjuk. Vi har fortfarande lång väg att gå i vår kamp mot barnfattigdom i det här landet, men att få ett erkännande från sin stad betyder att vi är på rätt spår och det betyder mycket” säger Rashford.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen