post image

Rangnick om situationen med den sura Ronaldo

Skriven av: admin
Publicerad 2022-01-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ralf Rangnick förklarar vad han sa till Cristiano Ronaldo då denne surade på bänken. 

När Ronaldo igår byttes ut mot Rashford i andra halvlek mot Brentford så visade han sitt missnöje minst sagt tydligt. Han muttrade på väg av från planen och agerade frustrerat på bänken. När Rashford – äntligen bröt sin måltorka och fastställde slutresultatet till 3-1 – så satt Ronaldo fortfarande och surade på bänken, samtidigt som Ralf Rangnick pratade med honom för att hantera hans frustration.

Under sin post-match-presskonferens fick Rangnick frågan vad han tyckte om Ronaldos reaktion och vad han sa på bänken:

"Den enda reaktionen var att han frågade mig "varför jag, varför tar du av mig?" och jag sa - jag måste fatta beslut utifrån lagets bästa och vi hade exakt samma situation för fem dagar sedan på Villa Park. Vi ledde med 2-0 med en kvart kvar att spela och vi ville inte upprepa samma misstag igen."

"Jag fattade beslutet att byta till en fembackslinje med Harry Maguire och att sätta in Marcus (Rashford) som en till snabb winger på högerkanten och jag tycker det var rätt beslut. Cristiano blev inte glad. Han är en målgörare. Han hade velat vara kvar och få göra mål, men det var viktigare för oss att vara kompakta och kunna försvara mot deras fastas situationer. När vi gjorde vårt tredje mål så sa jag precis det till honom - Jag förstår att du vill göra mål själv, men kanske att du om några år - när du själv är manager - skulle fatta samma beslut."

Källa: Manutd.com

Kommentarer till artikeln

6 KOMMENTARER

 1. Äh, sluta. Det finns inget att läsa in utav denna situationen, säger till er båda två Geralt och Erik.

  Såg ni Christiano under SAF så borde ni veta att han agerade likadant då när han blev utbytt en gång. I följande intervju så säger bara SAF att det var bra att han reagerade så, han ville att fler av sina spelare skulle visa samma mentalitet. Inte tacka tränaren och snällt gå av utan lite kämparglöd och vilja göra mer på planen. 2-0? Inget starkt resultat och han ville avgöra.

  Jag följer SAF’s råd och läser inte in något utav detta utspelet. Ni borde göra detsamma. Messi firade inte ens en titel pga att han inte kände att han gjorde något avgörande. Det är vad det är, men behöver inte göra en höna utav en fjäder.

  7
  3
 2. Så kan det mycket väl vara Sinsemilla83. Jag kommer ihåg väl Ronaldos reaktioner under SAFs tid. Det är högst mänskligt att visa sitt missnöje.

  Det enda som jag invänder mig mot är att Ronaldo är 36år nu. Han ska vara en förebild åt ungdomar i laget och stötta tränarens beslut. Jag ser inte mycket konstruktivt i att sitta på bänken och sura öppet under resten av matchen. Förmågan att kontrollera sina känslor är faktiskt en viktig egenskap.

  Missförstå mig rätt – jag gillar Ronaldo mycket och poängen är inte att förstora det hela. Men laget i min mening går alltid före.

  4
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen