post image

Rangnick: Jag såg ett lag som desperat ville vinna

Skriven av: admin
Publicerad 2022-01-11
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ralf Rangnick ger sina kommentarer efter Manchester Uniteds seger mot Aston Villa. 

Manchester United avancerade igår kväll i FA Cupen efter att man lyckats slå Aston Villa hemma på Old Trafford, med 1-0. Men segern satt långt inne och United var riktigt illa ute under delar av matchen. Men avancemang blev det tack varje Scott McTominay som satte dit segermål och nu väntar Middlesbrough i fjärde rudan i början av februari.

Ralf Rangnick pratade efter matchen med media. Han var nöjd med segern, men påpekade att det fortfarande finns mycket att jobba på.

"Jag tror alla förväntade sig en reaktion på matchen mot Wolves. Jag tycker laget visade en reaktion. Vi saknade inte intensitet, men vi hade ändå svåra stunder i matchen. Jag tycker första halvlek var bra. Vi spelade många diagonala bollar, vi fick Villas lag att röra sig från en sida till den andra och vi gjorde ett vackert mål men å andra sidan så har vi fortfarande svårt att kontrollera mittfältet. Vi visste att de är ett väldigt flexibelt lag med sitt mittfält, med sina två 10:or och sina tre 6:or och 8:or så vi hade det kämpigt emellanåt."

"Det blev mycket bättre i andra halvlek när vi ändrade formation till en diamant och under den sista kvarten kontrollerade vi matchen. Jag hade önskat att vi fattade bättre beslut vid kontringarna i andra halvlek. Då hade iv kunnat göra ett andra mål kanske, men med 1-0 är det alltid jämnt fram till slutet."

"Vi beslutade oss för att spela 4-2-3-1 med Edi på topp och med Bruno som vår 10:a. Men mot ett flexibelt mittfält var det svårt, för med deras 10:or bakom våra 6:or framför våra mittbackar är det inte lätt att försvara mot. Det är ganska svårt. Men som sagt, efter vi ändrade till diamanten så blev det bättre."

"Jag såg mer agressivitet, jag såg inte nödvändigtvis så mycket mer presspel. För att kunna se den pressen så måste man ta sig in i den pressen. Som jag sa - det är svårt mot Villa. Men det jag såg var ett lag som desperat ville vinna och i slutändan var det därför vi vann matchen."

"Om jag är nöjd med lottningen mot Middlesbrough? Ja målet var att försöka gå vidare i dag. Vi visste när vi först såg lottningen mot Villa att vi kunde fått en lättare lottning och nu möter vi dem igen om några dagar i Birmingham. Det kommer bli en ny tuff match för oss."

"Om jag sa att det här var en perfekt match så hade ingen hållit med. Vi har fortfarande några saker att bli bättre på, men vi höll nollan i dag och det var viktigt. Och vi jobbade tillsammans. Det finns fortfarande mycket att förbättra, men det är lättare att göra det när man vunnit."

Källa. Manutd.com

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Känns som om han försöker svara och agera neutralt men han är besviken över att inte få laget att arbeta efter sin egna fotbolls filosofi. Så många dåliga beslut av de offensiva spelarna, lägen som kunde blivit bra avslut men istället hastades iväg av Greenwood eller Rashford. Fernandes måste höja sin nivå på sista passen också.

    Normalt påpekar jag hur många felpassningar och dålig koncentration som gör att anfallet avslutas, men idag var det mer besluten av spelarna som grusade anfallen.

    5
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen