post image

Rangnick: Det handlar om vad som är bäst för laget

Skriven av: admin
Publicerad 2022-01-21
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ralf Rangnick säger att Cristiano Ronaldos emotionella reaktion på att bli utbytt inte är ett problem. 

När Ronaldo i onsdags kväll blev utbytt i matchen mot Brentford så visade han tydligt sitt missnöje på väg av planen och han fortsatte visa stor frustration på bänken. ”Varför tog ni av mig” frågade han coachingpersonalen på bänken och såg märkbart ilsken ut.

Under dagens presskonferens inför morgondagens match mot West Ham redogjorde Ralf Rangnick – återigen – för varför han plockade av Ronaldo och klargjorde också att hans känslomässiga reaktion inte är att betrakta som ett problem.

"Jag tycker inte vi ska göra för stor sak av det. Jag kan bara tala för mig själv och min personal. Jag förklarade det för honom under matchen när vi hade ett litet samtal vid det tredje målet. Jag sa samma sak till honom som jag sa under min presskonferens efter matchen. En managers jobb är att hjälpa lag att vinna matcher och efter erfarenheten på Villa Park var det klart för mig att vi var tvungen att göra saker bättre. Frågan var vem vi skulle plocka av. Cristiano är en profilstark målgörare och spelare som alltid vill spela och göra mål. Han frågade mig "varför jag istället för någon av de yngre spelarna."

 

"Det är inte första gången i hans karriär som han blir utbytt. Det har hänt några gånger tidigare så vitt jag vet. B.la under Sir Alex. En spelare som Cristiano gillar inte att bli utbytt. Det är helt normalt. Hans reaktion var emotionell men för mig är det inte alls något problem. Jag har hanterat andra spelare, kanske inte med lika stort namn som Cristiano men ändå spelare som Klaas-Jan Huntelaar, Raul eller Ebbe Sand. Jag vet att dessa spelare reagerar på att bli utbytta."

"Men det handlar om laget och att få poängen. Vi är i en position där varenda match vi spelar är maximalt viktig. Laget är viktigare än oavsett vem det än är - Cristiano, Edinson, Bruno eller någon annan spelare. Bruno har också blivit utbytt och inte varit glad. Det handlar om vad som är bäst för laget."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Det är ok att bli förbannad när man blir utbytt. Jag tycker det är värre med tvärtom – ”det gör inget”. Att vilja spela är en god egenskap.Klart att det är bra om man kan svälja och hålla masken, men blir man irriterade, så blir man.
    Viktigt är dock att tränaren vågar byta ut honom även kommande matcher.

    8
    3

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen