post image

Raiola ställs mot väggen. Hela intervjun

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-18
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Mino Raiola delar i en lång intervju med TalkSport där han ställs mot väggen för den senaste tiden flera provocerande uttalanden om Manchester United. 

Morgonen har handlat mycket om Mino Raiolas utspel mot Solskjaer. Det var en reaktion på Solkskjaers kommentar om att ”Pogba ägs av United och inte av Raiola” som fick agenten att posta en tweet som har skapat många rubriker under morgonen.
TalkSport ringde under förmiddagen upp agenten för en 20 minuter lång intervju. Nedan följer ett transkript från hela den intervjun. Det är tre olika intervjuare och Raiola. Det blir lite rörigt emellanåt för diskussionen blir ibland uppjagad och de pratar i munnen på varandra, men häng med. Intervjuarna ställer honom verkligen mot väggen på ett sätt som inte hör till vanligheterna och som många Unitedfans säkerligen uppskattar.

TalkSport: God morgon Mino. Det har har ju utvecklas minst sagt. Låt mig börja med att fråga varför du valde att skriva den där tweeten igår kväll så nära Man Uniteds avspark?
Raiola: Det gick ju bra för Man United mot Chelsea så jag kanske ska göra så oftare. Men skämt o sido. Jag tycker att Solskjaer gick över gränsen. Han tog delar av en intervju som jag gjort och uppträdde som att han var förolämpad och att jag har erbjudit Pogba till andra klubbar utan tillstånd."
"Jag fick frågan om Paul skulle gilla att återvända till Italien och jag svarade att det är som ett andra hem för honom precis som det är för Ibrahimovic, men jag sa att det är inte fallet nu för nu är han fokuserad på Manchester United och att ta sig tillbaka in i laget så snart som möjligt och få en bra avslutning på säsongen för Manchester United."
TalkSport: Men Mino, det Solskjaer sa var att han är en Manchester United-spelare och det är han. Han är en Manchester United-spelare.
Raiola: "Det är han. Men jag har inte sagt att han är min. Men det betyder inte att jag inte kan svara på en fråga. Frågan var om han  gillar Italien. Bara för att han är en Manchester United-spelare, ägs han då av klubben?
TalkSport: Men klubben är hans arbetsgivare. Det är det som är saken. Man United betalar honom stora pengar. Han är skadad. Italien bör inte nämnas just nu. Av dig, honom eller någon annan.
Raiola: "Är det din åsikt?"
TalkSport: Men varför vill du tala om Italien i samma mening som du nämner Pogba när Manchester Uniteds fans vill se honom spela för Manchester United och bara för Manchester United?
Raiola: "Men återigen. Jag tror du missar poängen. Jag har fått en fråga om han skulle gilla Italien och jag svarade bara som Mino Raiola. Får jag inte göra det?
Talk Sport nämner att Gary Neville igår kväll sa att United bör klippa alla band med Raiola och aldrig göra affärer med honom eller signa någon han representerar.
Raiola: "Nej låt mig svara. Är jag inte tillåten att prata med dig om saker? Får jag inte prata om spelare som jag representerar bara för att de ägs av Man United, Barcelona, Juventus eller vad som helst. Det är en konstig sak att säga av en journalist eftersom det enda ni journalister gör är att prata om spelare och hur de ska flytta eller inte flytta. Ska vi sluta prata om spelare?
TalkSport: Jag förstår vad du säger Mino, men håller du inte med att det är känsligt med Pogba just nu?
Raiola: "När du ställer frågor om spelare ska vi agenter säga att vi inte pratar om våra spelare?
TalkSport: Tror du att du gör Pogba något gott överhuvudtaget genom att prata om honom i relation till Italien just nu?
Raiola: "Okej Jim, jag håller inte med om dina frågor men okej. Du missar poängen. Att ingen får ha en åsikt om honom bara för att han ägs av Man United. Där har vi olika åsikter."
TalkSport: Neville säger att du har kört med United under flera år.
Raiola: "Jasså. Gary Neville vet så mycket om fotboll att jag är förvånad över att hans klubb Salford City inte spelar i Premier League redan."
TalkSport: Nå han säger att United bör säga att om spelare representeras av dig så så ska de inte spela för klubben.
Raiola: "Han borde sitta i styrelsen i United. Han kanske kan be dem om ett jobb."
TalkSport: Men gör det gott att prata om Italien nu?
Raiola: "Lyssna Jim. Jag tycker verkligen det är ett konstigt sätt att ställa frågan. Jag pratar inte om Pogba och Italien. Jag fick en fråga av en italiensk journalist om Pogba gillar Italien. Det är allt. Du gör en poäng som inte är en poäng. Poängen var att Solskjaer sa att han ägs av Manchester United. Jag har ett principiellt problem med det. Han ägs inte av Manchester United. Han är anställd av Manchester United och att vara anställd av en klubb betyder inte att jag inte kan ha en åsikt eller säga vad jag vill. Jag har aldrig pratat om Ole i tidningarna. Han pratar alltid om mig. Om det så är om Håland eller Pogbas skada. Han pratar alltid om mig. Jag pratar inte om honom. Men jag har rätt att ha en åsikt och att prata om spelare jag representerar. Och göra det som jag vill. Passar det inte er så är det ert problem. Det enda jag är intresserad av är att representera mina spelare."
Simon Jordan. Kliver in i diskussionen.
TalkSport: Jag lyssnar på vad du säger och du gör en poäng av att spelare flyttar. Men journalister flyttar inte spelare, det gör agenter. Så din poäng där är inte speciellt stark. men jag är osäker på vad det gör för nytta att lyssna på dig Mino om att Pogba ska flytta eller att du svarar på frågor om det. Och när du säger att det är olämpligt att någon att säga att Pogba ägs av Man United. United betalade 90 miljoner pund för honom och så länge han är under kontrakt  så ägs han av Man United. United betalar hans lön och även din lön. Så jag förstår inte varför du Minio tycker det är olämpligt av Man United att prata om något som just nu är deras ägodel och varför du överhuvudtaget måste fälla någon kommentar - bra eller dålig - om Italien.
Raiola: "Låt mig gå tillbaka till poängen om att flytta spelare. Agenter flyttar inte spelar." (prat i munnen på varandra)
TalkSport: Självklart gör ni det. Det är det ni gör Mino. Det är så ni får betalt.
Raiola: "Nej det gör vi inte.  nej nej det gör jag inte. Jag representerar spelar. Det är annorlunda. Om spelare ska flytta. Om spelare nu ägs av klubbar som ni säger. Så kan jag inte flytta spelare utan klubbens tillstånd."
TalkSport: Men du kan skapa splittring.
Raiola: "Men för en transfer behöver man tre parter. Två klubbar och en spelare"
TalkSport: Med en spelare som Pogba finns det alltid en köpare. Men United kanske inte vill vara en säljande klubb, men om du skapar en kultur att spelaren inte vill vara i klubben lägre så finns det egentligen bara en transaktion - hur mycket du får betalt och hur mycket han får betlat
Raiola: "Det är inte fallet här. För jag har sagt i intervjun att det inte handlar om att han vill flytta. Jag sa att han är committad till Manchester United och EM och att vi efter EM kommer sätta oss med klubben och prata om vad de vill."
TalkSport: Varför ingen kommentar Mino.
Raiola: "Vad spelar det för roll?
TalkSport: För det handlar inte om dig Mino. Det handlar om spelaren och Man United. Du jobbar för spelaren.
Raiola: "Jag håller med. Det handlar inte om mig. Så varför attackerar Ole mig om att jag sagt något om en spelare jag representerar."
Keanes uttalande spelas upp för Raiola. Sammanfattningsvis ett uttalande där Keane igår kväll sa att United måste sälja Pogba för att Raiola skapar för mycket negativ publicitet.
TalkSport: En legendar säger att det här är en onödigt distraktion.
Raiola: "Jag håller med om hans åsikt. Vad är frågan?
TalkSport: Varför pratar vi om dig och Pogba igår kväll.
Raiola: "Jag pratade inte om Ole och Man United.
TalkSport: Du tweetade. Varför får du det att handla om dig?
Raiola: "Nej nej."
TalkSport: Jo det gör du. Du tweetade. Varför gör du det när du vet att det är så lättantändligt. Du slår tillbaka för du vill göra en poäng. Om spelaren vill göra en poäng så gör han en poäng. Varför behöver han dig att posta en tweet om vad Ole sa. Varför sätter du dig själv i centrum här.
Raiola: "För det handlade om mig. Inte om Paul."
TalkSport: Det handlar om att Man United utövar sin fulla rätt att prata om en spelare - som de betalat 90 miljoner pund för, en summa som du också fick mycket av. De har betalat för den rätten. Du har inte förtjänat den rätten. Du får betalt av spelaren.  Varför ska du kommentera Man Uniteds affärer och än viktigare varför Man United anser att de är deras spelare eller inte. Jag förstår inte Mino. Du skapar ingen positiv kultur. Du skapar en splittrad kultur.
Raiola: "Nå, återigen så håller jag inte med. Jag har inte skapat en splittrande kultur. Men jag behöver inte försvara mig själv, jag behöver bara förklara mig inför mina spelare."
TalkSport: I det långa loppet så behöver ni agenter det för om FIFA får som de vill och börjar kontrollera er ordentligt så kommer den här typen av nonsens sluta.
Raiola: "Det är inga problem med att regleras."
TalkSport: Ni ska regleras och ni ska bidra finansiellt till fotbollsvärlden. Det är en bra åsikt och det är de flestas åsikt.
Raiola: "Mr Jordan allt kanske ska ha ett tak. Sponspengar. Kanske allt ska ha ett tak. Vi lever i ett fritt samhälle. Kapitalistiskt. Vi lever inte i ett kommunistiskt samhälle."
Samtalet går in på något annat och programledaren styr tillbaka samtalet.
Talksport: Mino, vad Unitedfans vill veta är - försöker du.. (prat i munnen, Raiola avbryter)
Raiola: "Unitedfans ska läsa hela intervjun. Han är committad till Man United och till EM."
TalkSport: Kommer han lämna efter?
Raiola: "Det var mitt svar till den italienska journalisten så varför attackerar Ole mig och säger att han ägs av Manchester United. Och för att svara Mr Jordan (en av intervjuarna) man kan betala 90 m för hans tjänster. Det är inte korrekt. Klubben betalade 90 miljoner för att bryta ett kontrat (hans kontrakt med Juve)"
TalkSport: Okej. 90 miljoner pund för att bryta ett kontrakt. Men han har köpts av Man United, inte sant?
Raiola: "Låt mig prata. Det är en transfer. De köper inte en människa. De köper hans tjänster."
TalkSport: Nu är du bara pedantisk Mino. Man United har all rätt att säga så. om man betalar för något så har man rätten att göra det.
Raiola: "Äger ni era anställda?"
TalkSport: Ursäkta?
Raiola: "I er verksamhet. Äger ni era anställda?"
TalkSport: Det är väldigt annorlunda. Jag betalar inte 90 miljoner pund för att köpa en anställd och om jag hade gjort det så hade jag förväntat mig att hen under de fyra åren (som kontraktet reglerar) var en del av paketet som verksamheten står för. Så ja jag skulle på sätt och vis ha et ägandeskap. Inte för att jag tror att jag äger personen.
Raiola: "Så du äger människor?"
TalkSport: Var inte absurd. Inom sporten så är han en tillgång som någon betalat för.
TalkSport: Mino en relevant fråga är - jag tror att Man Uniteds fans vill veta varför du och Pogba inte respekterar Man United så mycket som ni borde göra
Raiola: "Det är dina ord Jim. Det är dina ord. Det finns inte en chans att jag och Pogba inte respekterar Man United. Det är dina ord och de är inte korrekta."
TalkSport: Mino, kan jag ställa en fråga om tweeten du postade i går kväll. Du sa att Solskjaer ska minnas saker han sa till Paul i somras.
Raiola: "Det är mellan mig och Solskjaer."
TalkSport: Men du sa att Solskjaer måste blanda ihop saker och ting. Inser du inte att det skapar en öppen splittring mellan dig och Manchester United?
Raiola: "Jag har inga problem med Man United. Det finns ingen splittring. Ole har redan attackerat mig vid två tillfällen tidigare, men det får stå för honom. Jag har sagt att om han vill prata med mig så finns jag alltid tillgänglig. Men min åsikt är att han tog ett uttalande om en artikel som faktiskt handlade om att Pogba är committad till Man Unted och EM, togs ur kontext och han borde läst hela artikeln. Och ja han är en anställd som tillhandahåller sina tjänster och det kommer han alltid göra så gott han kan. Så jag tycker hela den här diskussionen har hamnat på nivå där den inte borde vara. Men okej. 
TalkSport: Mino, jag är tacksam för du varit med oss. Men vad skulle du denna morgon säga att du och din klient Paul Pogba befinner er gällande framtiden med Manchester United.
Raiola: "Återigen. Den enda fokusen som finns är att ta sig tillbaka in i laget och fokusera på att ha en bra avslutning på säsongen med Manchester United."
TalkSport: Bekymrar det dig inte Mino att en spelare med status som Gary Neville säger att du försöker skämma ut klubben.
Raiola: "Det försöker jag inte göra. Jag ser inte hur jag har förolämpat klubben. Och jag tycker inte att du ska ställa den frågan. Du försöker bara skapa en atmosfär (ohörbart). Jag har inte förolämpat Man United, deras ägare eller fans på något sätt."
TalkSport: Men när du fäller en kommentar om att de inte har någon sportchef eller att de saknar riktning, trodde du det skulle tas emot bra av Man United. Tycker du att det är en agents jobb - vars enda uppgift är att representera spelare - att kommentera hur en ikonisk klubb som Manchester United sköter sina affärer. Är det din gåva?
Raiola: "Min gåva?
TalkSport: Ja din gåva - dvs din rätt. På samma sätt som att du vet att alla kommentarer du säger om spelaren är lättantändliga. Du vet att det är känsligt.
Raiola: "Återigen. Jag säger samma sak till er i England som jag sagt till dem i Italien. Han är enbart committad till Man United och till EM. Efter EM så kommer vi prata med klubben och se vad de vill. Det är vad jag sagt i Italien och det är vad jag säger här också. Och allt annat är bara skitsnack."
TalkSport: Hehe. Kommer du fortsätta göra affärer med Manchester United? Kommer du representera andra Unitedspelare?
Raiola: "Varför inte om en Unitedspelare vill representas av mig."
TalkSport: Mino, tack för att du var med oss.
 
Ni kan lyssna på hela radiointervjun - här.
Källa: TalkSport

Kommentarer till artikeln

11 KOMMENTARER

 1. Pga. den dåliga ledningen av Ed Woodward vågade den oprofessionella och giriga Raiola (med medhåll från den själviska och oprofessionella Pogba) att prata så här dåligt om ManUtds tränare, stab och spelare.
  Kan Raiola säga så om Pogba spelar för RealMadrid, Barcelona eller Bayern München??? Nej, det kan han inte!!! Ed Woodward förstör ManUtds image som ett av största lagen i hela världen, så att nu kan vem som helst visa ingen respekt till ManUtd!!!
  Ed Woodward borde redan tagit det rätta beslutet, att sälja Pogba sommaren 2019, för att behålla ManUtds principer om att ingen spelare är viktigare än laget!!!

  7
  1
  1. Men Raiola glappade ju friskt när Zlatan var i Barcelona. Så denna gubbe går inte att tysta. Och Zlatan har tjänat sin förmögenhet mycket tack vare Raiola. Har någon nånsin hört eller läst att Zlatan skulle vara besviken på Raiola? Nej. Och så länge Pogba känner att han tjänar på att ha Raiola som agent, kommer Raiola ha fritt spelrum.

   7
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen