post image

Raiola slår tillbaka mot United

Skriven av: admin
Publicerad 2019-12-30
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Mino Raiola har pratat med både The Telegraph och med Sky Sports för att förklara varför Erling Braut Håland nobbade Manchester United för Borussia Dortmund. 

Erling Braut Håland valde Dortmund framför andra klubbar och Manchester United fick snopet nog inte sitt primära transfermål. Enligt engelska tidningar så vägrade United gå med på detaljer i kontraktet, men spelarens representant Mino Raiola slår nu tillbaka mot United i en intervju med Telegraph.
”Jag och Ed Woodward blev inte oense. Det var bara en normal förhandling och spelaren valde en annan väg. Om de vill skylla på någon, okej skyll på mig. Men spelaren är nöjd. Han har gjort sitt val och det var en normal process. 
”De (United) var klubben som pratade med honom mest. Alla hade chansen att prata med honom personligen. Det tillät vi. Speciellt eftersom han känner Ole. Men han kände att det inte var rätt steg i hans karriär. Det är inget emot Manchester United eller Ole. Han valde Dortmund före dem och andra klubbar och jag är väldigt glad eftersom det var dit han ville gå och det bästa valet för honom just nu. Om han hade velat gå till Manchester United så hade det varit min plikt att ta honom till Manchester United, men det ville han inte.”
Och Raiola gav även en intervju med Sky Sports och pratade vidare om saken:

"Alla pratar om Manchester United, men det var 12 klubbar som var intresserade av honom. Vi höll seriösa samtal med alla. I slutändan är det idrottsmannen som ska ha den bästa känslan och fatta det slutgiltiga beslutet. Vi hade seriösa samtal med alla och på samma grunder."
"Jag förstår inte varför det är sån uppståndelse i England över att han valde Borussia Dortmund. Han är en ung spelare och han har all tid i världen att komma till Premier League och vi hoppas att det blir så. Han kände inte att tiden var rätt just nu att flytta till Premier League. Dortmund är en fantastisk klubb och den bästa flytten för hans utveckling just nu, tycker jag. Det är väldigt svårt för en ung kille att klara Premier League. Han är inte den enda unga spelaren som inte går till Premier League."
Enligt tidningarna i England så var orsaken till att United drog sig ur racet att man inte ville gå med på vissa av villkoren i kontraktet. B.la en utköpsklausul och procent på vidareförsäljning till spelarens far och Mino Raiola. Raiola ville varken bekräfta eller dementera dessa uppgifter:
"Jag har aldrig gått in p kontraktsdetaljer (med media) och jag kommer inte göra det nu heller. Jag känner inte heller att jag måste försvara mig gällande den här typen av politik. Den enda personen som behöver veta allt är spelaren själv och den enda som har rätt till förklaringar är spelaren. 
"Jag tror folk bara pratar om de där sakerna Manchester United ville lyfta ut. Jag tror inte på det. Det är mycket konstigt enligt mig. Det fanns en bra kontakt mellan norrmännen - Ole Gunnar Solskjaer och Håland känner varandra väldigt väl. Att han valde Dortmund betyder inte att han är emot någon annan. Det handlar bara om att just nu så var det det bästa valet. Det är ingen brist på respekt mot någon annan. Han tackade nej till 12 andra klubbar i Premier League och i andra länder."
"Om han lyckas bra i Dortmund så kommer han förhoppningsvis gå till Premier League och varför inte till Manchester United då? Om han är bra nog och han får tillfälle att gå till Premier League så kommer han glänsa i Premier League. Men för nu, låt honom glänsa i Dortmund."
 
Källa: Sky Sports, Telegraph
 

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Inte läst någonstans att United gnällt, kanske jag har missat? Dock sa United ledningen att man avstod att Raiola skulle ha arvode på en ev. försäljning av Håland i framtiden, sen om det var anledningen till att Hålande skrev på för Dortmund? Ingen aning! För min del har jag inget emot att Håland går till Tyskland, är väll et ganska bra beslut då man endast har Alcacer på topp. Att United slår tillbaka med att gå ut med Raiolas girighet och avstå är ju bara bra för fotbollen. Sådana överenskommelser är ju horribla! Han är väl grinig nu! Pust!

    1
    1

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen