post image

Premiärministern gratulerar Rashford

Skriven av: admin
Publicerad 2020-06-17
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Marcus Rashford berättar om sitt stora engagemang för samhället och sitt samtal med Boris Johnson. 

Rashford har ett stort engagemang i samhället. Under pandemin har han fokuserat på donationsprogram och distributionsprogram för att ekonomisk utsatta barn ska kunna få måltider även under lockdown, då de inte haft tillgång till skolmaten – ett projekt som gjort stor skillnad för många och som Rashford hyllats för.
I England hade man beslutat att barn inte skulle ha tillgång till skolmat efter terminens slut, något som fick Rashford att i början av veckan skriva ett långt personligt brev till Premiärminister Boris Johnson och som resulterade i att landet i går lät meddela att man kommer avsätta £120 miljoner till en fond som ska täcka matbehovet för elever under sommarlovet, vilket kommer ge ca 1,3 miljoner barn matkuponger under sex  semesterveckor.
Boris Johnson sa under gårdagen: ”Jag pratade med Marcus Rashford tidigare i dag för att gratulera honom för hans kampanj och jag vill tacka honom för vad han gjort. Jag tycker han gör rätt i att dra uppmärksamhet till det här.”
Rashford sa i en intervju med BBC: ”Jag är tacksam gentemot Premiärministern och hans beslut. Han var förstående. Jag pratade med honom och tackade honom för det. Det trevligt att ha det samtalet. Jag kände att vi förstod varandra. Han tackade mig för att jag använde det jag byggt upp på ett positivt vis.”
Rashfords engagemang i frågan bottnar i den egna barndomen, där han växte upp i ett fattigt område med osäkerhet kring familjens ekonomi.
”Man förstår inte hur det påverkar människor om man inte genomlevt det själv” säger Rashford i en intervju med Sky Sports. ”Jag har sett att det kan gå illa. Folk kan hamna på gatan om de inte får mat på flera dagar. Det var inte bara själva maten jag hade i åtanke när jag ville dra uppmärksamhet till det här. Det handlade även om psykisk hälsa och den generella välmåendet hos folk och familjer.”
”Det kanske inte verkar vara någon stor sak, men att inte äta rätt antal måltider varje dag kan påverka ditt liv stort. Dessa saker gör skillnad. Inte bara för barn, men även för föräldrar eftersom det blir en sak mindre de måste oroa sig över. Jag var en av de som hade tur eftersom jag hade folk som kunde hjälpa min familj och när min mamma jobbade så visste jag att jag kunde gå över till en kompis hus och få mat. Så det fanns sätt att kringgå det (hunger) för mig, men redan i ung ålder så förstod jag att det inte var alla som kunde göra det.”

Källa: BBC, Mirror, Sky Sports

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen