post image

Pep: United och andra klubbar har också spenderat enorma summor

Skriven av: admin
Publicerad 2022-05-11
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Pep Guardiola försvarar Manchester Citys spenderande och menar att pengar inte är den enskilt största anledningen till klubbens framgångar. 

Manchester City får ofta kritik för att ”köpa sig framgångar” och man har under Pep Guardiola investerat enorma summor i truppen. Förra året slog man det brittiska transferrekordet då man signade Jack Grealish från Aston Villa för £100 miljoner och nu har man redan fått bästa tänkbara start på sommarens transferaktivitet genom att signa Erling Håland i en affär – som trots att utköpsklausulen bara var på £51 miljoner – kommer uppgå till långt mer än så med agentarvoden och diverse andra avgifter. Och spelarens lön, som är £375 000 i veckan på ett fem års-kontrakt.

Men Manchester United har också spenderat enorma summor de senaste åren- dock utan samma framgångar – och Pep Guardiola menar att det inte är befogat att bara peka på pengar som anledningen till att City nu flyger.

"För folket så är det bara pengar. Om man vill tänka på det så, så gör det. Men jag vet exakt hur vi jobbar här och jag säger okej ge mig ingen cred, ge oss ingen cred - men vi kan själva ge oss cred och jag som manager kan ge mina spelare och min personal cred. Liverpool på 70 och 80-talet och sedan United - vem spenderade då mest pengar? Var det Norwich? Spenderade Norwich mer pengar under den perioden? Eller spenderade Leicester mer pengar? Nej, de var de som spenderade mer pengar än övriga lag men nu är det helt annorlunda med pengar för dem."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

 1. Undrar hur många titlar Pep skulle ha haft om han tränat Norwich eller Watford?
  Det ÄR lättare att vinna titlar om du har mer eller mindre obegränsad budget.
  En kittlande tanke är hur väl det hade gått för United om Pep hade valt oss istället.

  3
  0
 2. Har så svårt för detta snacket ”alla lag köper” . För mig handlar det om var pengarna kommer ifrån samt vägen till att bli en rik /stor klubb . United , arsenal o Liverpool har blivit stora klubbar genom att de under olika epokrar lyckats väl med sina lagbyggen med från början relativt små medel . Sir matt busby på 50-70 talet och Sir Alex på 90-10 talet har byggt upp United genom ett långsiktigt tänk med att satsa på ungdomar + smarta värvningar som gett resultat . Det tog 7 år för Fergie att vinna ligan och det tog 12-13 år innan vi blev ”världens största klubb” globalt . Allt genom långsiktigt hårt arbete .

  När Chelsea- o citysupporters nu pratar om att de blivit självförsörjande (fast de fortfarande värvar över sina intäkter) är det inte så konstigt med tanke på att de kunde tokvärva 10-15 spelare per år innan FFpl trädde in . Och när man då givetvis når top 4 o får spela cl på bästa sändningstid samt värva in ”stjärnor” som säljer tröjor , hur svårt är det då o få in intäkter? Ska man bli ett top 10 lag i världen från att vara ett mittenlag , då ska man åtminstone göra resan med små medel från start . Inte värva varje fönster tills man ”träffar rätt” med obegränsade medel. Jag är därför mycket mer imponerad av spurs resa med Poch även om det aldrig gav några titlar.

  11
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen