post image

Owen och Schmeichel oense om Solskjaer

Skriven av: admin
Publicerad 2019-11-04
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Michael Owen och Peter Schmeichel diskuterar huruvida Ole Gunnar Solskjaer kommer lyckas i Manchester United bara för att han får tid på sig att bygga sitt lag. 

En manager behöver tid på sig. Så har det låtit under de flesta managers som försökt sig på att leda Manchester United sedan Sir Alex, men det där med tid verkar vara relativt – för speciellt mycket tålamod har inte styrelsen haft.
Nu däremot, verkar man ha bestämt sig för att faktiskt ge Ole Gunnar Solskjaer tid på sig att bygga sitt Manchester United baserat på klubbenliga värderingar, men finns det verkligen någonting som säger att Solskjaer kommer bygga ett starkt lag bara för att han får tid? Njae, det återstår väl att se.
Michael Owen och Peter Schmeichel hade en diskussion om saken under en TV-sändning i helgen.

Owen säger:
"Jag är själv en tålmodig person, men om Jurgen Klopp eller Pep Guardiola var manager i Manchester United så är jag säker på att vi hade sett en enorm förbättring med vad de har. Man ser på de andra två lagen att Klopp och Guardiola får ut de bästa av dem. Nämn en spelare som inte blivit bättre under deras ledarskap."
Schmeichel säger:
"Jag måste säga emot lite där. Jurgen Klopp har väldigt väldigt få spelare i sitt lag som var där när han först kom dit. Det är Jordan Henderson..  Det är fem år sedan. Och Guardiola var inte fantastisk under sitt första år och det glömmer folk. Han ändrade hela backlinjen och spelade inte Vincent Kompany under sitt andra år."
"Han kom ju tillbaka under den tredje säsongen, men han ändrade hela backlinjen. Och han köpte in spelare som Bernardo Silvo. Han har ändrat laget mycket och det tar tid att nå dit. Och Ole hade i starten inte i närheten av vad Guardiola hade att jobba med när han kom till City."
Källa: Mirror
 

Kommentarer till artikeln

5 KOMMENTARER

  1. Schmeichel har ju en stor poäng. Klopp slutade väl 8 sin första säsong i Liverpool, många som glömmer det. Hans start i klubben var ju t ex inte alls lika framgångsrik som Oles var. Nu säger jag inte att Ole är på samma nivå som Klopp, men jag anser absolut att man behöver ge honom säsongen ut på sig och ett till transferfönster nu i vinter att bygga sitt lag.

   0
   3
   1. Martin,
    Nu minns jag inte allt, men visst lyckades Klopp med konststycket att leda Liverpool till final i både Ligacupen och i EL under sin första säsong.
    Att dom sedan kom åtta i PL stämmer troligen. Efter det har det väl blivit 6a, 4a och 2a. och i CL har dom blivit 2a och mästare. Om dom inte rasar ihop i vår, tyder det mesta på att dom blir 1a i PL (City 2a) och i CL gissar jag på semi (City vinner). Men spelidén Klopp förespråkar gillar jag skarpt och grämer mig för alltid att United inte gjorde precis allt för att signa Klopp före Liverpool.

    1
    0
 1. Jensen: Det stämmer. Fast 8 4 4 2 är hans facit i Premier League. Jag tänker aldrig förespråka att Ole är en lika bra tränare som Klopp, jag älskar Klopp som personlighet och tränare, men faktum är att Klopp i alla fall i ligan hade det rätt tufft inledningsvis. Fast han tog över ett lag som 1,5 år tidigare slutat på 84 poäng och varit snubblande nära titeln. Han tog de till finalplatser i ligacupen o europa league, vilket är starkt. Vi får väl se hur långt Ole når i ligacupen i år och Europa league i år. Även om Klopp lyckades ta Liverpool till final i europa league så var facit i gruppen inte bättre än vad Oles är en så länge. 2 vinster och 4 kryss. 6-4 i målskillnad. Ole har 2 vinster och 1 kryss en så länge och 2-0 i målskillnad. Likvärdiga siffror. Summa summarum, man måste ge Ole en hel säsong åtminstone innan man dömer ut honom fullkomligt. Man får inte glömma vilken trupp han har att jobba med, där framförallt mittfältet är obefintligt och man saknar en tung målgörare.

  0
  1
 2. Frågan om en tränare skall få mer tid handlar alltid för mig om man kan se ett det sker en utveckling i rätt riktning, då är det motiverat att ge dem tid. Jag vet inte om jag kan säga att det ser ut som det är något på gång under Ole försvaret ser lika förvirrat som förr och det verkar inte finnas något organiserat anfallsspel överhuvudtaget.

  0
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen