post image

Officiellt: Matic förlänger med United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-06
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester United bekräftar att Nemanja Matic förlängt kontraktet. 

Matic har visat fin form sedan återstarten och i dag kom han till Carrington uppklädd – något som ledde till spekulationer kring att en kontraktsförlängning var på tapeten. Och så var också fallet. Manchester United bekräftade under dagen att den 31-årige mittfältaren skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till juni 2023.
Matic säger:
”Jag är väldigt glad över att jag kommer fortsätta vara en del av den här fantastiska klubben. Som spelare har jag fortfarande mycket kvar att ge och uppnå i min karriär och att få göra det med Manchester United blir en stor ära. Det här är ett väldigt spännande lag att vara en del av.”
”Vi har en bra balans mellan ungdom och erfarenhet i truppen och det finns en fin kamratskap inom gruppen. Det här är en nyckeldel av säsongen och vi spelar bra. Vi kommer fortsätta kämpa för att avsluta säsongen starkt och göra våra fantastiska fans stolta.”
Solskjaer säger:
”Jag är väldigt glad över att Nemanja har skrivit nytt kontrakt. Jag vet att hans erfarenhet, professionalism och ledarskap kommer vara ovärderligt för den här unga talangfulla gruppen. Vi har stor stryka på mittfältet och Nemanjas attribut är en viktig del av det.”
”Nemanja har varit här i tre år nu och han förstår verkligen Manchester Uniteds värderingar. Han är fortfarande enormt ambitiös och beslutsam, vilket kommer vara vitalt i jakten på våra mål under kommande år.”

Källa: Manutd.com

Kommentarer till artikeln

7 KOMMENTARER

   1. Känns som att du försöker hela tiden hitta något negativt i varje artikel om vare sig det är spelare eller något om klubben. Varför kan du inte njuta av att klubben börjar gå i rätt riktning

    0
    0
    1. Det du skriver nu är inte helt sant.
     Jag är väl mera skeptiker till min natur som inte riktigt vågar tro på nåt innan jag verkligen ser det själv. Mao det räcker inte alltid för mig att någon säger något till mig. Jag måste på något sätt alltid bekräfta det själv.
     Tiden lär väl visa hur väl Matip kommer spela kommande 2-3 säsongerna. Bara och hoppas att han klarar av att hålla denna nivå han visat sedan återstarten.

     0
     0
 1. Jensen: Jag tror det vore väldigt naivt ifall vi väntar oss att Matic ska fortsätta hålla denna klassen för flera år framåt. Vi vet inte ens ifall han kan hålla denna nygamla nivån mot riktigt bra motstånd än? Vi har trots allt mött långsammare lag, hur funkar Matic mot ett mer fartfyllt och högt pressande lag? Eller ska McTominay kanske ta hans plats i såna matcher?
  Jag personligen tror kontraktet är skrivet för att få Matic att känns sig glad och nöjd och känna att klubben tycker att han är viktig. Psykologi. Hade man skrivit på ett år så hade det varit lite som att säga att vi inte riktigt litar på dig utan tar ett år i taget. Kontraktets längd är ju egentligen bara formalia. Ifall Matic inte gör bra ifrån sig så kommer andra spelare ta hans plats och spenderar han match efter match på bänken, då spelar det ingen roll om han har 2 eller 5 år kvar på kontraktet, då kommer han så småningom vilja att lämna. Så längden på kontraktet skulle jag inte haka upp mig för mycket vid.

  0
  0
  1. Martin,
   Du har rätt i allt du skriver.
   Åldern är ju inte direkt på Matips sida. Jag antar att Ole har honom som nummer 2 eller 3 som defensiv mittfältare. En truppspelare. Såna är också viktiga att ha i en trupp. Sen är jag fortfarande väldigt osäker på om McT ska vara nummer 1 eller Ole ska köpa in nån bättre.

   0
   0
   1. Jensen: Så som jag ser det så har United nu 5 mittfältare i klubben som jag ser som en viktig del i laget. Pogba och Bruno som är det offensiva navet. Matic som är den enda renodlade defensiva samt McTominay och Fred som i grund och botten är någon form av 2 vägsmittfältare men som absolut funkar bra även i defensiva rollen. Även om kanske varken Matic, Fred eller McTominay håller den absoluta världsnivån, så fyller dem en viktig del i laget som rotationsspelare och truppspelare, de ska i min mening absolut vara kvar! Uniteds bredd är dålig som den är och jag tycker väl egentligen mittfältet är det enda stället där det i nuläget finns lite bredd av skaplig kvalité. Och det kommer behövas, säsongen är lång och skador och formdippar kommer ALLTID att komma.
    .
    .
    Men samtidigt. 5 mittfältare är för lite om man ska spela med ett 3 manna mittfält. Lek med tanken att Pogba är skadar (vilket han ofta är), McTominay är också skadad samt Bruno avstängd, då är det plötsligt läskigt tomt på mittfältet. Den situationen infann ju sig faktiskt i vintras, innan man köpte Bruno. Minns matchen mot Burnley t ex. Usch. Periera, Mata och Lingard skulle skulle försöka lappa ihop det och det vill man ju inte ens tänka på hur det gick.
    .
    .
    Som jag ser det. För att verkligen konkurrera i nivå med champions league så skulle en defensiv mitt av rang behövas. Det skulle också ge en annan tyngd till försvaret. Men är där den mest akuta platsen att förstärka i dagsläget? Jag vet faktiskt inte. Vi har ändå helt okej alternativ på platsen, även om inget är riktigt världsklass. Framåt däremot finns det fortfarande dåligt med alternativ ifall Pogba eller Bruno går sönder. De är verkligen navet i uniteds anfallsspel för tillfället och kommer så vara om United ska kunna konkurrera om ligan nästa år. Men visst behövs det någon mer offensivt lagt mittfältare att bredda truppen med. Frågan är vem? Det är inte en position jag tycker man ska lägga miljarden på direkt då den främst är tänkt som rotation.
    Oj, blev lång text men jag var på skriv och diskussionshumör 🙂

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen