post image

Neville: Så kan Glazers göra sin exit på ”rätt sätt”

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-27
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Gary Neville förklarar hur familjen Glazer kan göra rätt för sig vid en försäljning av Manchester United. 

Manchester United är äntligen till salu och spekulationerna kring vem en ny ägare kan bli är i full gång. En drömägare för många fans är Englands näst rikaste man Sir Jim Ratcliffe – som är Unitedfan sedan barnsben – men det finns också en risk att klubben faller i händerna på nya amerikanska ägare, med liknande intressen som Glazers.

Glazers sägs värderas United till mellan £5-6 miljarder och det får väl antas att klubben kommer att säljas till högsta budgivare. Det är inte nödvändigtvis något fansen kommer att gilla och Gary Neville menar att Glazers borde göra rätt för sig och sälja till ”rätt köpare” även om den inte nödvändigtvis lägger det högsta budet.

"Jag tror att Manchester Uniteds fans behöver se ett manifest från de nya ägarna. Manchester United kan inte få en ägare som är emot vad klubben står för eller vad klubben vill. Så jag tycker att ett manifest är väldigt viktig. Typ att fansen får en röst, fansens upplevelse och kanske till och med positioner för fans i styrelsen."

"Och det sportsliga projektet måste bli bättre. Hur kommer det bli? Kommer de nya ägarna inte göra aktieutdelningar? Kommer de se till att klubben blir skuldfri och att man återinvesterar? Kanske behöver en ny arena byggas och en ny träningsanläggning. Det är kraven jag kommer att tänka på här och nu och de är väldigt viktiga saker för den som vill köpa Manchester United. Ett manifest behöver läggas fram, så att fansen kan förstå."

"Det kommer komma många bud på många miljarder och jag anser att om Glazers vill göra sin exit på rätt sätt så vore det att sälja till en köpare som inte bara är den högsta budgivaren. Verkligheten är den att om Glazers vill göra det här rätt så måste de se till att klubben tas över av en ägare som fansen inte känner är en ny ägare som de inte kommer gilla."

Källa: Sky Sports

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Vem fan bryr sig som om vad Neville säger? Han har haft 99+% fel i alla hans ”expertuttalanden” sedan han började inom TV. Han vänder kappan efter vinden där pengarna finns för sin egen del. Jävla pajas, han kan joina Glazers organisation när de sålt klubben.

    3
    9

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen