post image

Neville: Det är en gåta hur de kan ha kvar jobben

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Gary Neville är hård i sin kritik mot ledningen inom Manchester United och säger att klubben måste se över strukturen efter åratal av felinvesteringar. 

Sedan Sir Alex Ferguson och David Gill lämnade Manchester United våren 2013 så har Ed Woodward och hans ledningsgrupp hanterat klubben minst sagt spretigt, när det kommer till det sportsliga. Man har värvat mängder och åter mängder av spelare. Både dyra och i sammanhanget mindre dyra spelare, men ingenting har fungerat.
Nu tycks man ha slagit fast att man vill ha en mer restriktiv värvningspolicy och att man inte längre tänker gå med på att betala överpriser för spelare. Det må vara vettigt sett ur ett längre perspektiv, men United befinner sig i ett läge då man faktiskt desperat behöver värva spelare och i en verkligheten där man måste se till att säkra spelare som Bruno Fernandes – som enligt mediarapporterna är mycket angelägen om att göra flytten till Old Trafford – eftersom klubbens dragningskraft inte längre är densamma på transfermarknaden. Ett svårt läge. Men en sits man själva satt sig i.
Många väntar på att United ska anställa en fotbollschef/teknisk direktör som ansvarar för den sportsliga utveckligen och Gary Neville är inte nådig i sin kritik mot ledningen inom Manchester United. I sin podcast, säger han:

"Jag kan inte tro det är sant att man gjort den investeringen i truppen under de senaste fem sex åren och att det här är nu vad man kan ställa ut på planen. För ett par veckor sedan såg jag statistik på att Uniteds lönenota är den näst högsta i världen. Och det här är truppen de har. Det är oförlåtligt. Det är de verkligen."
"Jag kan inte ändra ägandet i Manchester United. Det kan ingen göra. Men jag har svårt att förstå varför ägarna har envisats med att ha förtroende för den där ledningsgruppen att överse vad som ska vara ett Premier League-vinnande lag sedan Sir Alex Ferguson lämnade. För om man inte förlorar sitt jobb efter att ha ansvarat för den investeringen, den lönenotan och för att ställa ut det där laget - då måste jag säga att någonting är väldigt fel."
"Det finns riktig talang i den där ledningsgruppen. De kan skapa intäkter och kan göra saker inom fotbollsklubben som verkligen hjälper. Men det klubben behövt göra under några år nu är att få in de bästa i klassen på det fotbollsmässiga, men de gör det inte. De gör det inte och det är en röra. De måste se till att ordna upp det fort."

 
Källa. Mirror
Kommentarer till artikeln

4 KOMMENTARER

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen