post image

"När ska Solskjaer inse att Mata måste starta"

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

BBC-experten Garth Crooks säger att Ole Gunnar Solskjaer måste inkludera Juan Matai startelvan oftare. "United har inte råd att bänka en spelare som Mata" säger Crooks. 

Manchester United har ofta svårt att bryta ned lag som försvarar lågt, eftersom man inte har många kreativa idéer och hot i offensiven. I matchen mot Norwich så startade Juan Mata. Spanjoren har som bekant magi i sig, men det är inte alltid han visat det när han spelat för United. Mot Norwich däremot, stod han för ett starkt framträdande och b.la en briljant assist till Marcus Rashford.
BBC-experten Garth Crooks anser att Manchester United inte har råd att lämna Mata utanför startelvan och säger att Ole Gunnar Solskjaer måste förstå att Mata måste få finnas med i elvan oftare.

"Bollen han slog fram till Marcus Rashford vid Manchester Uniteds första mål mot ett snart nedflyttat Norwich var underbar. Det finns få spelare i Premier League som är kapabla att leverera en sådan boll, men Mata är en av dem."
"Den f.d spanska landslagsmannen tittade upp, såg vad Rashford såg och slog en pass som ställde alla på arenan - inkluderat hela Norwich-försvaret, som blev åskådare  Manchester United är helt enkelt inte bra nog dessa dagar för att låta en spelare med Matas kvalité sitta på bänken. När ska Ole Gunnar Solskjaer inse det?"
Källa: BBC, MEN

Kommentarer till artikeln

6 KOMMENTARER

 1. Det finns matcher där Mata passar in (som nu senast mot Norwich t.ex), problemet är att det verkar inte som vår tränare gör sin hemläxa inför specifik match, utan spelar samma strategi match efter match, ibland fungerar det och ibland inte. Det finns inga alternativa inlärda strategier utan man bara kör på och hoppas bara på det bästa – oavsett match – och det håller inte!! Med detta sagt, Mata är en viktig kugge att ha i truppen och det finns matcher där han fortfarande gör stor nytta med sitt spelsinne och sin vassa vänsterfot!

  5
  0
  1. Och detta är en stor orsak till varför Olé & co inte rätt för United!! In med en sportchef och ny manager med idéer för spelstruktur och strategier att diskuteras sinsemellan, as soon as possible!!

   4
   0
    1. Som sagt, det finns matcher som passar Mata, likt den mot Norwich. Sedan är han alltid viktig vid sidan om planen. Ryktas om att han ska få någon form av ambassadörs-roll för klubben efter karriären, det bådar gott. Han är ett föredöme för alla med sin fina personlighet, som är en bristvara i dagens fotboll.

     1
     0
    2. På tal om din logik: Samma kan sägas när vi vinner matcher nu under Olé, då kommer kappvändarna/Olé fansen fram och tror genast att det vänder åt något långvarigt positivt. Men om man har skaffat sig något förnuft under dessa 7 åren utan Sir Alex, så borde man veta att problemen är djupt grova och det räcker numera att bara höra det som Olé säger i intervjuerna för att veta hur grova problem klubben har, dvs han är helt verklighets-frånvänd.

     2
     0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen