post image

Nani: Jag var rädd för Sir Alex

Skriven av: admin
Publicerad 2020-05-18
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Nani berättar om tiden då han kom till Manchester United och hur han var rädd för att göra bort sig inför sin nya chef. 

Nani kom till Manchester United från Sporting Lissabon sommaren 2007 och var sedan i klubben till sommaren 2015 då han såldes till Fenerbahce. I en intervju med UTD Podcast berättar Nani om den första tiden i United och den skräckliknande respekt han då kände för Sir Alex.
”I början var jag väldigt rädd för honom. På samma sätt som för en far, ni vet? För att göra ett misstag eller göra något fel. Jag var rädd för honom till dess att jag lärde mig förstå och kunde uttrycka mig själv. Min engelska har aldrig varit perfekt, men på den tiden var den sämre än vad den är nu. När han märkte att jag kunde prata med honom så började han ge mig mer uppmärksamhet. Och därefter började jag lära mig mer om Sir Alex Ferguson – vad han ville göra, vem han var och relationen började bli bättre då.”
”Han var min granne och vi brukade åka till London med tåget. Hans fru eller familj brukade lämna honom på tågstationen och på hemvägen hade han ingen skjuts så då behövde han någon som bodde nära som kunde ge honom skjuts. Så jag sa ”Ok boss, jag kör hem dig!” Men den dagen som jag körde hem honom var efter en match mot Fulham.”
”Jag spelade med stort självförtroende. Vi fick en straff och det var Ryan Giggs som tog straffar. Men jag kände mig självsäker och Giggs protesterade inte. Jag tog hand om straffen och jag missade.. Straffen hade inneburit 3-2. Så när jag körde hem honom så pratade han inte med mig i bilen!”
”I omklädningsrummet slaktade han mig. Han sa ”Nani vem tror du att du är?” Vem gav dig tillstånd att ta straffen? Ryan? Och sedan gav han sig på Giggs istället ”Ryan varför lät du honom ta straffen!” och Ryan svarade ”han tog bollen och jag lät honom göra det. Den dagen var otrolig. Jag körde hem honom och kände mig väldigt obekväm i bilen. Ferguson var en man som visste hur han skulle vara mot alla olika karaktärer i olika åldrar med olika personligheter. Jag var ung och inte lätt just då. Men jag har lärt mig mycket sedan dess. Sånt är livet, man måste lära sig.”

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

4 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen