post image

Moyes: Solskjaer har fått något jag inte fick av United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-22
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

David Moyes förklarar var Ole Gunnar Solskjaer fått av Manchester United, som han själv inte fick. 

I kväll återvänder David Moyes till Old Trafford, som manager för West Ham i en för Uniteds del väldigt viktig match. Moyes rekryterades som ersättare till Sir Alex våren 2013, men inte ens ett år in på sex års-kontraktet fick han lämna uppdraget efter en bedrövlig säsong.
Moyes har sedan dess lett Real Sociedad, Sunderland och är nu inne på sin andra vända i West Ham och karriären har väl inte direkt blomstrat sedan tiden i United. Inför kvällens match mot sin f.d klubb så fick han frågan om vad skillnaden på Solskjaer och honom själv är och svarade något förenklat med den gamle ”tid-klyschan”
”Det är en fantastisk klubb och en av de största iv världen. Det är alltid en speciell plats att komma till och jag ser fram emot att återvända. Ole hade en tuff start, men skillnaden mellan Ole och mig är att han har fått tid på sig. Han tar in spelare ifrån akademin och det är något Manchester United alltid stått för. De har några riktigt spännande inga spelare ifrån sina egna led” säger Moyes.
Frågan. Kan det vara så att alla inte lyckas trots ”tid”? Att vissa kanske helt enkelt har större förmåga och är bättre lämpade för vissa uppdrag, månne?

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

15 KOMMENTARER

 1. Fast. Ole har inte lyckats med nånting ännu, förutom att dagens vinner fler matcher jämfört med Moyes lag. Det är trots allt titlar, stora titlar som räknas i långa loppet. Annars förblir United som Liverpool var och som Tottenham och Arsenal är.

  0
  0
 2. Tycker du har helt fel. Han har inte vunnit några titlar ännu men han har lyckats med att få united spela som united ska spela. Han har fått igång flera spelare och fått de att se ut som ett lag. Han har utvecklat och släppt fram egan talanger. Går ju inte bara se titlar som det enda. Det tar tid att bygga ett lag men tycker ole har fått de väldigt långt på vägen.

  0
  0
  1. Helt enig med dig Daniel! Det är för stor fokus på titlar. Dom måste också komma på sikt såklart!
   Men det finns annat fundamentalt som behöver finnas innan titlar och det är på g anser jag ,där det går i rätt riktning på många punkter…

   0
   0
  2. Håller med er båda. Titlar ska självklart in på kontot tids nog. Men först måste laget byggas om från grunden, vilket har skett med stor framgång denna säsong. Olé har inte fått långt tid på sig än så länge, men jag är hel nöjd med denna säsongs utveckling med tanke på vad han tog över.
   Anfallet har sett lysande ut sedan återstarten. Defensiven har varit bra hela säsongen då laget släppt in näst minst mål efter Liverpool. Hade De gea inte gjort alla dessa misstag under säsongen kanske vi till och med hade släppt in minst av alla.
   Nej som sagt, säsongen är mycket bättre än förväntad för egen del, Skulle en CL plats även säkras till nästa säsong så har den varit riktigt lyckad. Bara att hoppas att framstegen fortsätter nästa säsong och att vi börjar närma oss de större titlarna.

   0
   0
  3. Håller med.
   Moyes började med att städa ut allaledare och stoppade sedan ditt eget folk överallt. Sedan bytte han spelmodell, där bl a kantspelet försvann helt.
   Van Gaal gjorde det något bättre, men stod för en possetionfotboll som gjorde vårt spel långsqamt och mest i sidled.
   Mou körde sin modell med bussen i försvaret som utgångspunkt och satsade sedan på en uddamålsseger. Lägg därtill till en attityd mot press o media, som gjorde att man skämdes.
   Både Mou o LvG fick dessutom till floppade stjärnvärvningar, utan att få någon effekt. Jag kände mig återförd till managerna före SAF. United hade alltid mest pengar och värvade de som vi ville ha, men helt utan resultat. Lagbygge är svårt och kräver så mycket annat än pengar. Det tror jag vi alla förstår. Shitty hade inte stått där de står, om de inte tagit in Guardiola. Klopp vet vi alla. Och jag tror den gamle mittfältaren i Chelsea kommer att lyckas bra (förhoppningsvis inte i år…
   OGS kom sedan och började med att återuppliva den gamla Utd-andan. Han var rätt man för det, då han levt i den andan. Började sedan bygga laget med yngre spelare. Gärna från egna led och gärna med brittisk bakgrund. Sedan in med några nyckelspelare, då främst McGuire o Bruno. Låt vara att M är lite brittiskt övervärderad, men ändå en bra försvarare. Vinn nu idag och minst oavgjort på söndag. Då har han klarat årets primära mål CL. Kan också vinna EL i augusti, men det är bara en bonus. Rätt nyförvärv i kommande fönster och vi borde tveklöst klara CL. Sedan för vi se om vi kan rubba Shitty o Pool, men jag tror att det blir i alla fall strid nästa säsong.

   0
   0
   1. Håller med dig om det mesta, förutom Maggan.
    Han är ingen bra försvarare. Märkligt att många envisas med detta bara för att han spelar i engelska landslaget. Hur många matcher till ska han spela innan det börjar bli dags att bänka honom?

    0
    0
  1. Under denna tid (innan Liverpool vann något) har Liverpool kommit till final i CL, i EL, i Ligacupen och kommit tvåa i PL med 97 poäng. Bara förluster, visserligen. Men visat ändå att laget hela tiden blir bättre av kontinuitet och några kompletteringar.
   Mycket möjligt att jag kommer få fel om Ole, men ännu ser jag inte en vinnare i honom. Alla är inte vinnare. Det får vi inte glömma.
   Alla ni som läser det jag skriver, så säger jag detta ännu en gång:
   Jag är inget fan av Liverpool. Utan en fan av Klopp och hans syn på fotboll.

   0
   0
   1. Under Klopps andra säsong kom man 4a i ligan. Under Oles andra säsong kommer man troligtvis också sluta 4a i ligan. Finalen i champions league kom under Klopps 3e säsong. 2a platsen i ligan under hans 4e. Ole är uppe i 1,5 säsong hittills. Viktigt att tänka på.

    0
    0
 3. Liverpool hade massor deadwood när Klopp tog över. Man fasa ut några av dom, vissa blev nyckelspelare och back-up spelare, tänker på Milnee och Matip. Ole har rensat en del men har kvar o göra, sen värvade man in spelare som verkligen höjde laget sett till spelidé och dessa passade som handen i handsken i gruppen. Mané, Firmino, Salah, Wijnaldum, sen var laget klart när man fick in Van Dijk och Becker. Ole och United har inte kommit dit än. Men jag tror fullt på Ole och att hans värvningar kommer vara bra. Inom 1-2 år är det möjligt att vi vinner ligan och är med i slutstriden i CL. Tror jag.
  Vi behöver bredd, vi behöver 1-2 stjärnor till. Det stora problemet är främst bredden anser jag, då våra spelare ofta går sönder. Vi behöver kunna rotera utan att påföljden av rotationen blir att vi ändras spelidé, eller att kvalitéten minskar. Vi är Man United. Då ska vi ha 2 stjärnor för varje position.

  0
  0
  1. Tacos,
   Håller med dig i det mesta!
   Men jag ser att problemet ligger i att vi är alldelses för ojämna i vårt spel.
   Kanske beror detta på att Ole kör med samma elva nästan hela tiden och kör slut på dem? Eller så beror det på nåt annat. Rotation är viktigt och här gäller det att Ole har fingerpunktskänsla vilka spelare som ska vila i respektive match och inte alltid köra med stjärnorna bara för att dom är bäst.
   Tyvärr så har Ole visat i rätt många matcher att han inte har nån känsla när det gäller bänka/vila spelare från startgruppen.

   0
   0
   1. Truppen är inte där än, för att rotera. Vi har gjort det fantastiskt efter återstarten, men vi har för få spelare som är ”nästan” startelva. 2 matcher till med ”bästa laget”, please.
    Åter, hoppas vi fixar CL efter kommande 2 matcher.
    Sedan tror jag att nästa säsong, med något mindre matchtäthet och med en spetsad trupp, vi kan rotera, utan att det syns på plan.
    PS: Hade någon trott att Luke Shaw skulle saknas så mycket????

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen