post image

Mirror: Förslag om Premier League i Kina nobbas

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-03
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt The Mirror så blev förslaget om ett spela klart säsongen i Kina snabbt nedslaget av majoriteten av klubbarna. 

UEFA och de olika ligorna jobbar just nu på lösningar för hur de pågående säsongerna ska kunna spelas färdigt. Enligt The Athletic så är ett av alla förslag att Premier League-säsongen skulle kunna spelas klart i Kina – landet där pandemin startade, men som nu tycks ha fått kontroll över läget med spridningen COVID-19.
Förslaget – som ska ha lyfts av en klubbchef – har dock inte fått något gehör hos resten av klubbarna.
Representanter för de 20 Premier League-klubbarna kommer under fredagen hålla en videokonferens för att fortsätta diskutera situationen och olika förslag på lösningar. Förslaget om Kina kan då komma att tas upp och förväntas snabbt röstas ned, skriver The Mirror.
En klubbdirektör säger till The Athletic: ”Om vi skulle återuppta Premier League och flytta det utomlands just nu så skulle vi bli slaktade.”
En annan klubbrepresentant citeras säga:
”Det är bara slöseri med energi. Låt oss bara säga att vi alla vill starta ligan och våra liv igen. Tyvärr är det bara gud och pandemin som kan fatta det beslutet. Och det ser inte troligt ut.”
Ett förslag som diskuterats är att ligan ska kunna spelas klart i en EM eller VM-liknande struktur, där lagen bor isolerade och spelar av matcherna i högt tempo. Hur än strukturen blir så lär matcherna spelas utan publik och en klubbrepresentant säger:
”Det enda alternativet är att spela bakom stängda dörrar när det är säkert att göra det och då accelerera matcherna så de spelas lördag, onsdag, lördag över en kort period. Till och med då så tror jag att vissa klubbar kommer ifrågasätta huruvida det stödjer ligans integritet.”
 

Källa: Mirror, The Athletic
 

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen