post image

Merson: Värvningen av Ronaldo förstörde Solskjaers plan

Skriven av: admin
Publicerad 2021-11-22
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Paul Merson menar att värvningen av Cristiano Ronaldo förstörde Ole Gunnar Solskjaers planer och kan ses som en anledning till att hösten sett ut som den gjort. 

United har jobbat med eftertanke på transfermarknaden under Ole Gunnar Solskjaer, men värvningen av Cristiano Ronaldo skedde hastigt och lustigt. Möjligheten uppenbarade sig och ledningen kände sig möjligen också tvingade att sätta stopp för den övergång till Manchester City som tycktes vara nära innan United kapade affären.

Om Solskjaer ville ha Ronaldo, kände sig tvungen att tacka ja eller om det var ett beslut som fattades över hans huvud låter vi vara osagt. Men vi kan ändå konstatera att det inte var en planerad värvning. Och trots att Ronaldo varit spelaren som räddat United många gånger under hösten så har balansen i laget påverkats. Enligt Sky Sports-experten Paul Merson så är värvningen av Ronaldo den stora anledningen till att det sett ut som det gjort under hösten.

"Jag tycker synd om Ole Gunnar Solskjaer. Han hade en plan i början av säsongen efter att de slutade 2:a förra säsongen. Han hade jagat Jadon Sancho under lång tid och fått honom. Och han hade gett Edinson Cavani ett till år. Man kunde se hans plan - spela Cavani i var och varannan match, Sancho på ena sidan, Rashford på andra sidan och Mason Greenwood på olika positioner. Snabbhet, styrka, ungdom, talang och hela rubbet."

"Och sedan precis innan säsongen så får han in Ronaldo. Jag tror man kastade bort allting då. Från första dagen så har de inte varit ett bättre lag med Ronaldo i laget. Man har inte en förlustfri svit på 29 matcher utan att spela på ett visst sätt. Och att addera Sancho gav dem ännu ett vapen i det spelsättet. När man har Ronaldo på topp så har man inte vapnet att spela på kontring längre. Och Bruno Fernandes var deras bästa spelare förra säsongen. Han har knappt rört bollen den här säsongen!"

"Solskjaer hade en plan och situationen med Ronaldo kastade omkull den planen. Precis innan säsongen började. De värvade honom bara för att Man City var ute efter honom. Det var inte som så att United ringde Juventus för att kolla om Ronaldo fanns tillgänglig eftersom han var den saknade pusselbiten för att United skulle vinna Premier League. De tänkte - vi kan inte låta honom gå till Man City."

Källa: Sky Sports

Kommentarer till artikeln

4 KOMMENTARER

 1. Just det som är problemet med våra värvningar på senare år. Vi har värvat för prestige istället för att bygga upp ett lag. Det har inte funnits någon plan överhuvudtaget! Sker det ingen förändring så har vi samma problem med nästa tränare.

  5
  0
  1. Han har inte varit dålig men visst har värvningen på honom påverkat vårat spel. Jag tycker dock även att resten av laget måste höja sig, det har sett värdelöst ut defensivt. Offensivt skyller jag faktiskt på Ole då hans taktiska nivå inte håller, det finns ingen spelidé!

   4
   0
 2. Håller inte med alls.
  Laget har varit under isen sedan innan Ronaldo kom. Han har räddat poäng åt oss när det verkligen gällt. Men senaste tiden har verkligheten kommit ikapp, då bristen på spelstruktur tillslut blivit alltmer uppenbar match efter match – och då kan inte ens han rädda laget, när inställningen av laget på planen alltmer blivit uppgiven och oengagerad. Vilket är en oundviklig konsekvens när ingen spelstruktur finns.

  4
  2

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen