post image

Matic kan pånyttfödas i nya formationen

Skriven av: admin
Publicerad 2021-07-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester Evening News skriver om hur Manchester United möjliga systemförändring kan innebära en nytändning för Nemanja Matic. 

Ole Gunnar Solskjaer spelade förra säsongen en 4-2-3-1 uppställning där Fred och Scott McTominay utgjorde de mer defensiva mittfältsposterna allt som oftast. Nu ryktas det om att norrmannen planerar att lägga om strategin till den mer offensiva uppställningen 4-3-3 – dvs bara en defensiv mittfältare.

Enligt Manchester Evening News kan Nemanja Matic få en pånyttfödelse om ändringen av spelsystem blir verklighet. Den nu 32-årige serben har tidigare frodats i ett sådant spelsystem och M.E.N menar att han nu återigen har chansen att hitta toppformen som ensamt mittfältsankare.

United länkas starkt med Declan Rice och även Eduardo Camavinga, men Rice tros vara för dyr i sommar och man har stark konkurrens om Camavinga – plus att han bara är 18 år och inte kan bära ett för stort ansvar. Så M.E.N menar att det kan bli svårt att få in den där defensiva mittfältaren i år, men skriver samtidigt att det inte vore katastrof om man inte lyckas stärka positionen, eftersom Matic ska klara av rollen.

Läs mer i Manchester Evening News. 

.

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen