post image

Matchrapport & spelarbetyg: Young Boys vs Manchester United

Skriven av: Felix
Publicerad 2021-09-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United såg med en svag insats och ett par chockerande misstag till att inleda gruppspelet med en bortaförlust mot ett skadeskjutet Young Boys...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (c), Shaw – Fred, van de Beek – Sancho, Bruno, Pogba – Ronaldo

United bänk: Heaton, Kovar, Bailly, Dalot, Varane, Matic, Mata, Lingard, Elanga, Martial, Greenwood
YB XI: Von Ballmooos (c) – Garcia, Lauper, Camara, Hefti – Martins, Sierro – Ngamaleu, Aebischer, Fassnacht – Elia
YB bänk: Zbinden, Faivre, Zesiger, Spielmann, Kanga, Sulejmani, Jankewitz, Bürgy, Siebatcheu, Mambimbi, Maceiras, Rieder

Domare: Francois Letexier

Inför: Solskjaer förpassade Varane, Greenwood och Matic till bänken, och gav startplatser åt Lindelöf, Fred och van de Beek. För Ronaldo blev detta CL-match 177, vilket matchade Iker Casillas rekord.

Young Boys saknade ett par skadade spelare, bl.a. kaptenen Lustenberger och bästa målskytten Nsame.

Första: Young Boys fans på kortsidan bjöd på ett guld-svart tifo som Black Army hade nickat gillande åt. United, för dagen i sina ljusblå bortatröjor med röda detaljer och blå shorts, fick ta hand om avsparken på Wankdorf Stadium i Bern.

När målnollan sprack i 13e minuten var det självklart Ronaldo som firade sin 177e CL-match. Ett yttersideinlägg av Bruno möttes av Ronaldo som riktade in 0-1 under von Ballmoos som inte kunde hålla bollen ute.

De Gea fick göra en räddning i 24e minuten på ett lågt skott utifrån av Fassnacht, varefter United kontrade och Ronaldo skickade ett skott på mål som som von Ballmoos tippade till hörna.

United hade i överlag ett klart övertag, men Young Boys skapade enstaka chanser också. Saker och ting ändrade dock riktning i 35e minuten Wan-Bissaka kom in okontrollerat mot Martins och stämplade honom hårt över vristen. Domare Letexier tvekade inte utan halade upp det röda kortet åt Wan-Bissaka. Martins såg ut att få väldigt ont men kunde fortsätta. United plockade av Sancho för Dalot för att balansera laget.

Nästan omgående så fick Young Boys ett bra läge via Fassnacht som drog en halvvolley tätt utanför bortre stolpen. Strax före tilläggstid så åkte Fassnacht på gult kort då han stämplade Fred. Domare Letexier blåste av halvleken med United i ledning, men en svår andra halvlek framför sig.

Andra: Båda lagen gjorde ett byte i paus: van de Beek fick kliva av för Varane, och Sierro plockades av för Siebatcheu. Martins fick syna ostskivan redan i 49e minuten då han kom in sent mot Bruno.

Rondaldo föll i en duell med Camara i straffområdet i 54e minuten, men domare Letexier var inte intresserad. Vid det här laget hade Young Boys mestadels jobbat sig till ett visst övertag. Tio minuter senare åkte Varane på gult kort för maskning. Kvitteringen kom i 66e minuten då ett inlägg som studsade på Shaw petades till av Ngamaleu som fick in den förbi De Gea till 1-1.

I 72a minuten så plockades Ronaldo och Bruno av för Lingard och Matic. Bytena indikerade att Ole ville försöka försvara sig till att få med en poäng hem. I 78e minuten, då lagen stod och väntade på ett inlägg efter att Pogba fällts på kanten, så kom det en mupp inspringande på planen, men han blev snabbt övermannad och bortförd av funktionärer. Frisparken skickade Dalot in i boxen men den resulterade inte i något.

Lindelöf och Elia blev liggande i 80e då de skallade ihop när båda försökte nicka bollen i en löpduell. Elia var ganska snabbt uppe igen, men Lindelöf såg ut att ha rätt ont. Efter lite behandling kunde han fortsätta. Young Boys gjorde två byten: Martins och Hefti plockades av för Rieder och Sulejmani.

Ngamaleu fick ett skottläge på halvvolley i 86e efter att Siebatcheu tagit ner en boll, men han skruvade en yttersida utanför. Lauper drog iväg ett skott som De Gea fick tippa över. Kanga och Zesiger ersatte Elia och Lauper i 91a.

Och så i den 5e av 5 tilläggsminuter så fick Lingard för sig att noll poäng var bättre än en och frispelade Siebatcheu som kunde skjuta bollen förbi De Gea till 2-1. United hann bara sparka av innan domare Letexier blåste av matchen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Stod för en solid insats och kan inte lastas för något av målen.

Wan-Bissaka: 1 - Gick in okontrollerat och stämplade Martins och åkte rättvist ut, vilket satte United i en väldigt svår position. Kommer missa flera CL-matcher nu.

Lindelöf: 2 - Stod inte för någon övertygande insats.

Maguire: 2 - Ingen insats att minnas i ett försvar som blev rätt virrigt när man gick över till fembackslinje.

Shaw: 2 - Stod mest och sov.

Fred: 3 - Gjorde ett hästjobb i princip ensam på centralt mittfält. Kunde varit bättre med boll dock.

van de Beek: 2 - Stod inte ut mycket i den halvlek han fick.

Sancho: 2 - Rätt osynlig den tid han var på plan.

Bruno: 3 - Var rätt bra i första och stod för en fin assist, men försvann lite efter det.

Pogba: 2 - Stod för en rätt svag insats.

Ronaldo: 3 - Gjorde ett mål och hade Uniteds enda andra skott på mål också, men efter utvisningen så fick han det tyngre att komma nånstans.

Dalot: 2 - Blandade och gav.

Varane: 2 - Hoppade in och visade inte upp nåt speciellt. Såg inte så bekväm ut i trebackslinjen.

Lingard: 0 - Hoppade in och vann matchen åt Young Boys.

Matic: 2 - Förändrade ingenting när han kom in.

Martial: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 1 - Taktiken falnade, laget såg inte ut att veta vad de skulle göra, och bytena var som bäst konstiga.

Summering: United såg inte särskilt skarpa ut här i årets första CL-match. Inledningen var inte särskilt intensiv, men man tog ledningen då Ronaldo poppade upp i boxen och riktade in Brunos inlägg iallafall. Men sen gick Wan-Bissaka och plockade ett onödigt rött kort, och det började se rätt risigt ut.

I andra halvlek så var Young Boys bättre och vädrade blod, och de skapade en hel del chanser. Ole försökte köra en fembackslinje för att försvara, men det gick inget vidare. Ngamaleus kvittering var inte ologisk, men något turlig. Men man såg ut att kunna hålla undan.

Fram till femte tilläggsminuten då Lingard, i en situation där det var svårare att göra fel än rätt, på något vänster lyckades få för sig att han skulle passa fram Siebatcheu som bara hade att rulla in segermålet.

Därmed inledde United CL-gruppspelet med en bortaförlust mot gruppens väntade slagpåse, vilket knappast var en särskilt klockren inledning, och ingenting som lovar särskilt gott då varken Villarreal (som United har en urtrist resultatrad mot) eller Atalanta är några blåbärsgäng. Konsten att sätta sig själva under rejäl press från början...

Härnäst för United väntar en bortamatch mot West Ham i PL på söndag.

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

 1. OGS bevisade idag att han inte är kapabel att leda en så bra trupp som ManUtd har nu. Zidan är tillgänglig, nu är det rätta tiden att byta ut OGS och anställa Zidan. Zidan kan vinna många titlar med ett toppenbra ManUtds lag.

  10
  11
 2. United behöver verkligen se över mittfältslösningar. Offensiv kvalité finns i massor, men mittfältet är ju själva spelmotorn som ska förse offensiven med bollar. Som det är nu tycker jag det ser värre ut än på evigheter. McTominay är grymt saknad. Fred må göra ett hästjobb men samtidigt ser det inte bra ut det han gör. Som det ser ut nu så skulle jag till och med kunna tänka mig Lindelöf i en defensiv mittfältsroll. Vad som helst, men detta stjärnbygge riskerar att falla platt om inte man hittar lösningar på mittfältet.

  5
  5
 3. Vi behöver en tränare/coach som förstår annat än att spela det bästa laget på pappret hela tiden. Någon som kan rotera runt och få spelare att växa. Någon som kan förändra matchbilden med rätt byten. Någon som spelar för att vinna inte som spelar för att inte förlora.
  Antingen behöver Ole utbildning eller sparkas!
  #Oleout

  3
  2

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen