Matchrapport & spelarbetyg: Real Betis vs Manchester United

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

En professionell bortainsats gav United ett bekvämt avancemang till kvartsfinalen då Rashford gjorde enda målet i Sevilla...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Martinez, Maguire (c), Malacia – Fred, Casemiro – Pellistri, Bruno, Rashford – Weghorst

United bänk: Heaton, Butland, Lindelöf, Sabitzer, Varane, Dalot, Shaw, McTominay, Sancho, Elanga

Betis XI: Rui Silva – Sabaly, Pezzella, Edgar, Abner – Rodriguez, Carvalho – Ruibal, Joaquin (c), Juanmi – Ayoze

Betis bänk: Bravo, Martin, Ruiz, Iglesias, Canales, Henrique, Willian Jose, Guardado, Rodri, Miranda, Garreta, Perez

Domare: Srdjan Jovanovic

Inför: Ten Hag gjorde fyra ändringar från krysset mot Southampton: Varane, Shaw, Antony och Sancho gjorde plats för Maguire, Malacia, Fred och Pellistri. Jämfört med första mötet mot Betis var det också fyra ändringar, där Maguire, Malacia, Wan-Bissaka och Pellistri var inne för Varane, Dalot, Shaw och Antony.

Antony missade matchen pga sjukdom, och Garnacho saknades efter en skada senast, samtidigt som ingen av de långtidsskadade var tillbaka än. För Pellistri blev det första starten.

Pellegrini gjorde tre ändringar i elvan som förlorade på Old Trafford: Rui Silva, Edgar och Ruibal kom in för Bravo, Henrique och Felipe. Felipe var skadad och missade mötet helt och hållet.

Första: Avsparken på Benito Villamarín Stadium i Sevilla togs omhand av hemmalaget. Redan i andra minuten var De Gea nära att klanta till det med en alldeles för lös passning mot Wan-Bissaka, men högerbacken hann före Juanmi och kunde peta tillbaka bollen till De Gea som tjongade den upp i planen.

United kom hyfsat nära i 8e minuten då Casemiro nickade en hörna, vilken gick ett par meter utanför, men Weghorst var riktigt nära att lyckas få huvudet på bollen, och hade han det hade han nog kunnat göra mål. Strax därpå kom Juanmi loss med De Gea (som gjorde det bra och skar av skottvinklarna), och Juanmi lyckades inte få sitt avslut på mål utan fick se det studsa tätt utanför bortre.

Joaquin skickade ett skott mot mål i 11e minuten, vilket touchade Casemiros försök att blockera och gick i utsidan av stolpen till en hörna som inte ledde till nåt. Matchen gick ganska mycket fram och tillbaka där båda lagen gav upp mycket ytor bakom sin backlinje. Rashford fick ett par lägen där han hade hyfsad chans att göra mål, men misslyckades med avsluten och var offside ändå.

Redan i 33e minuten så kom matchens första byte, då Abner tvingades kliva av efter skadekänning. Ersatte gjorde Miranda. Pellistri fick ett rejält billigt gult kort i 29e minuten då han slängde sig in och passade en boll han nästan tappat bort, och sen fick en motståndare ramlandes över sig.

Juanmi fick en chans då han smet in bakom backlinjen minuten därpå. De Gea var dock vaken och hann ut och kunde rädda avslutet, varefter Juanmi nickade returen klart utanför.

Man fick onekligen känslan att domare Jovanovic inte klarade pressen från hemmapubliken när han på tilläggstiden lät bli att ge gult till Joaquin när denne fällde Casemiro bakifrån. På frisparken så kom United nära då bollen nickades ner av en försvarare och lät Pellistri dra till en studsande halvvolley mot mål vilken Weghorst var plågsamt nära att få en fot på innan den studsade i insidan av stolpen och ut.

När domare Jovanovic strax därefter blåste av för pausvila var tillställningen fortsatt mållös.

Andra: Inga byten gjordes av endera managern inför andra halvlek, så United sparkade igång matchen igen. Inledningen av andra halvlek bjöd framförallt på ett par skott åt varje håll som gick höö-öögt över.

I 53e minuten så kontrade United, Pellistri tog sig fram och passade till Bruno, som spelade loss Rashford, men dennes skott räddades lågt av Rui Silva. Strax därpå så väggade sig Rashford in i straffområdet med Bruno, och drog iväg ett avslut som... om ett tiotal år lär hittas i omloppsbana runt Saturnus. Inte. Ens. Nära.

Han revanscherade sig i princip direkt efteråt däremot, då han tog emot en passning av Casemiro från andra kanten, utanför straffområdeshörnet, gick lite inåt och drog ett droppande, utåtskruvat skott mot bortre stolpen som Rui Silva inte kunde göra något åt. 0-1.

Betis passade på att göra ett par byten: Ayoze, Ruibal och Joaquin fick göra plats för Willian Jose, Iglesias och Canales. Nån minut senare så bytte Ten Hag ut Rashford och Fred för Sancho och Sabitzer. Bytena verkade helt klart inte ge Betis någon extra energi, utan de såg rätt uppgivna ut.

Sabitzer fick en chans då han tog sig in i straffområdet och spelades fram av Bruno, men han var trängd och kunde bara peta bollen rakt på Rui Silva. Guardado kom in för Rodriguez i 66e. Bruno fick minuten därpå kliva av för Elanga... på tiden att Bruno fick lite vila iallafall.

Weghorst fick iväg ett skott efter en fin nedtagning av Sancho i 70e, fast Rui Silva hade inga större problem att greppa det studsande halvvolleyskottet. Dalot och Lindelöf ersatte Wan-Bissaka och Martinez i 75e.

Sancho frispelades av Pellistri i 80e, men kunde inte överlista Rui Silva i målet... vilket inte spelade världens roll då han blåstes av för offside efter skottet ändå. På en kontring i 86e fick Betis ett bra läge då de hade fler spelare i boxen än United hade... vilket helt rann ut i sanden då Juanmi stod för en dålig mottagning och bara kunde titta på när bollen rensades. Han såg väldigt uppgiven (utmattad?) ut.

När domare Jovanovic till slut blåste av matchen så stod United som vinnare och var vidare med klara 5-1 aggregate. Och varken Bruno eller Casemiro drog på sig något kort för att bli avstängda i kvarten.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Fortsatt usel i distributionen. Men stod för några solida räddningar och var pigg på att komma ut och plocka bollar bakom backlinjen.

Wan-Bissaka: 3 - Stod för en solid insats på in kant.

Martinez: 3 - Stadig dag på jobbet utan att behöva försvara ihjäl sig.

Maguire: 3 - En stabil insats där han spelade hyfsat aggressivt.

Malacia: 3 - Väldigt pigg och mestadels bra åt båda hållen, även om det blev lite ytor här och där, och något bolltapp som blev farligt.

Casemiro: 3 - Var solid på mittfältet utan att dra på sig någon varning. Assisterade Rashfords mål.

Fred: 2 - En rätt ineffektiv insats.

Pellistri: 3 - Visade upp hyfsad teknik och en del hyggliga kombinationer, men hade det också svårt fysisk och kroknade mot mitten av andra halvlek. Känns mer som en impact player att byta in i 70e eller så. Okej startdebut ändå.

Bruno: 3 - Hygglig insats. Hade kunnat ha en par assists om lagkamraterna kunnat avsluta.

Rashford: 4 - Tog sig till flertalet lägen. Sumpade ett par. Sen drog han in den utifrån när han blev less på att missa. Bara sådär.

Weghorst: 2 - Skarp som en mjukglass i straffområdet. Behöver verkligen kunna få till något av de chanser han får i boxen.

Sancho: 2 - Blinkade till då och då men beslutsfattandet var svagt. Behöver jobba på både styrka och kondis.

Sabizter: 3 - Ett okej inhopp.

Elanga: 2 - Han... sprang. I övrigt är det svårt att känna att Elanga håller måttet för tillfället.

Dalot: n/a - Spelade för kort tid för att betygsätas.

Lindelöf: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ten Hag: 3 - Solid bortainsats och avancemang i EL.

Summering: I en hyfsat öppen match där United hade ett övertag efter en stark inledning av Betis så kunde man åka hem med en ettmålsvinst efter ett kanonskott av Rashford. Då man vann med hela 4-1 hemma så var det en lugn resa större delen av matchen, trots domare Jovanovics allergi mot att dra upp det gula kortet (förutom till Pellistri, som inte förtjänade ett).

Förutom Rashfords mål är det inte så mycket man kan lyfta fram som speciellt. Överlag var det en hyfsad insats, särskilt defensivt. Maguire var solid, Malacia entusiastisk. Framåt såg det lite trögare ut, där alla tävlade om att sumpa Brunos framspelningar.

Dragningen för vilka United möter i kvarten är imorgon, och härnäst så väntar en hemmamatch i FA-cupen mot Fulham, där man får klara sig utan Casemiro som avtjänar första matchen på sin fyramatchersavstängning.