post image

Matchrapport & spelarbetyg: Manchester United vs Wolves

Skriven av: Felix
Publicerad 2023-05-13
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United tog emot några tandlösa vargar på Old Trafford och fick med sig alla tre poängen efter mål av Martial och Garnacho...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw – Casemiro, Eriksen – Antony, Bruno (c), Sancho – Martial
United bänk: Butland, Dalot, Maguire, Malacia, Fred, Pellistri, Garnacho, Elanga, Weghorst

Wolves XI: Bentley – Semedo, Dawson, Kilman, Toti – Nunes, Neves (c), Lemina, Neto – Cunha, Costa
Wolves bänk: Sa, Collins, Sarabia, Gomes, Bueno, Jimenez, Podence, Hwang, Traore

Domare: John Brooks

Inför: Ten Hag gjorde tre ändringar mot senast: Varane, Martial och Sancho kom in för Malacia, Weghorst och Rashford.

Första: United sparkade igång matchen på ett soligt Old Trafford. Båda lagen startade hyfsat piggt, men det var Antony som fick matchens första bra läge i 9e minuten... hans placerade skott gick dock ofarligt nån meter utanför stolpen. Efter första kvarten så tog dock United över.

Costa åkte på matchens första gula redan efter kvarten spelad då han kapade Antony. Bruno kom nära med en frispark han fixat själv i 27e, men Bentley plockade den hyfsat tryggt vid ena krysset. Strax därpå skickade Eriksen ett skott tätt utanför också.

Målnollan sprack till slut i 32a då Bruno spelade fram Antony som för en gångs skull tog rätt beslut och valde att passa in till Martial istället för att skjuta, vilket gav Martial öppet mål att raka in 1-0.

Casemiro åkte på gult i 36e då han tacklade omkull Cunha, efter att både Eriksen och Shaw missat att stoppa honom (mest för att de inte ville dra på sig något gult, antagligen).

På en hörna i 42a så kom United nära då Cunhas nick var nära att gå in i egen kasse, dock så lyckades Bentley tippa den över ribban till en ny hörna. På tilläggstiden så sprang sig Antony loss på en kontring, men hans ovilja att använda högerfoten innebar att läget rann ut i sanden, för när han till slut passade till Martial så kunde denne bara dra ett mjäkigt skott rakt på Bentley.

När domar Brooks blåste av för pausvila så var Martials mål skillnaden mellan lagen. Återigen hade United misslyckats med att konvertera dominans till mål. Väntade ett stort tapp i kvalitet i andra halvlek igen också?

Andra: Lopetgui gjorde en ändring för Wolves: Neto fick göra plats för Hwang. Wolves sparkade sen igång matchen igen. Antony fick ett läge i 48e efter att en passning blockerats, men hans skott mötte samma öde och studsade ut till en resultatlös hörna.

Lemina blev liggande efter att ha landat fel då han fick Eriksens skott på stödjebenet när han försökte täcka. Han kunde dock fortsätta.

Antony kom nära igen i 59e då hans skott täcktes tätt utanför ena stolpen. Bruno blev liggande efter en tackling i 61a, och Wolves gjorde ett dubbelbyte: Cunha och Toti fick göra plats för Podence och Bueno. Efter lite behandling så kunde Bruno i varje fall fortsätta.

Bruno drog ett skott rakt på Bentley i 64e, efter att ha tagit sig fram ute till vänster. Returen gick precis fel för att Sancho skulle kunna avsluta på den. Martial fick lämna plats för Weghorst i 69e.

Sancho hade all anledning att svära lite när han i 73e fick iväg ett lågt skott som Bentley precis höll några centimeter utanför närmaste stolpen. Nån minut därpå så plockades Lemina av för Traore, och ytterligare ett par minuter senare så fick Costa kliva av för Jimenez.

Fler United-byten kom i 81a: Fred, Garnacho och Maguire ersatte Eriksen, Sancho och Varane. Bentley tvingades omgående därefter till en räddning då Bruno drog ett skruvat skott mot mål. Dawson fick gult när han i 88e fällde Fred centralt precis utanför straffområdet. Bruno stegade upp och skickade frisparken ofarligt över. Efter att Fred vunnit boll på mittplan så skickade Weghorst iväg Bruno i djupet, och han la upp bollen för Antony som drog iväg ett lågt skott som Bentley precis räddade till hörna.

Spiken i kistan satte Garnacho i 94e då han sprang sig loss på en kontring, framspelad av Bruno i djupet, och han vände bort sin gubbe, beslutade sig för att inte passa till Weghorst, och placerade in 2-0 via stolpen.

När domare Brooks blåste av matchen så stod United som vinnare, och hade tagit tre viktiga poäng i topp4-striden.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Hade ingenting alls att göra.

Wan-Bissaka: 4 - Stark insats på sin kant igen. Bra åt båda hållen, verkar ha ett bra samarbete med Antony.

Varane: 3 - En riktigt stabil insats helt enkelt. Hans positionsspel gör det enkelt för honom.

Lindelöf: 3 - Gjorde det helt okej.

Shaw: 3 - Solid insats åt båda håll på vänsterkanten, där han saknats. Flera nivåer över Malacia och Dalot.

Casemiro: 3 - Okej insats. Tvingas till lite för mycket spel med boll när Eriksen har svårt att hänga med.
Eriksen:
2 - Hade svårt med det fysiska spelet och såg knappt ut att orka en halvlek. Inte klockren i passningsspelet heller, men United tenderar att tappa kontrollen när han inte spelar.

Antony: 3 - Involverad i mycket, skapade en del, noterades för en assist. Bentley var anledningen till att han inte gjorde mål idag. Tog en hel del felbeslut dock.
Bruno:
4 - Låg bakom det mesta med sina passningar i djupet. Behöver kalibrera skyttet.

Sancho: 1 - Involverad i ingenting, skapade ingenting, noterades inte för nånting. Han själv var anledningen till att han inte gjorde nånting idag. Beslutsfattandet är fortfarande huvudet-i-sanden tills han blir av med bollen.

Martial: 3 - Var okej i första, och satte ett mål. Såg dock inte klockren ut och försvann helt i andra. Knappt godkänd.

Weghorst: 3 - Okej inhopp. Störde Wolves uppbyggnad, och hade en fin passning till Bruno.

Maguire: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fred: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas. Starkt inhopp dock.

Garnacho: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas. Men han satte spiken i kistan.

Ten Hag: 3 - Solid insats och tre poäng.

Summering: Denna gång så vek man inte ner sig i andra halvlek efter en hyfsad men chans-slösande första. Mycket tack vare att Vargarna var tandlösa.

Det finns inte allt för mycket mer att säga än vad som redan framgått genom betygen. Antony och Bruno var bra, Sancho var usel, Eriksen klen. Martial lär inte ha spelat sig till något särskilt - förutom målet så kan man kräva bättre.

Tack vare resultatet så håller man Liverpool fyra poäng bakom, med tre matcher kvar att spela för båda lagen, och nu har man en veckas vila igen innan man åker iväg för en bortamatch mot Bournemouth.

Kommentarer till artikeln

6 KOMMENTARER

  1. Sancho har pga sin höga köpesumma tyvärr inte i närheten levt upp till förväntningarna och också blivit en hackkyckling… Men att påstå i denna matchen att han inte är ”involverad i någonting” tycker jag är lite hårt! Jag har fortfarande tro på att han kan blomma ut och vara den Sancho vi köpte honom för. Ge honom en säsong till så får vi se efter det… Antony (också hög köpesumma) gjorde en bra match absolut, men jag blev också sjukt irriterad på hans beslutstagande i många avgörande lägen!!

   7
   0
   1. Håller med, Sancho var helt okej i denna match. Men som vanligt är det den berömda prislappen allt handlar om, då blir man hårdare bedömd än de andra.
    Säger inte att han varit speciellt bra denna säsong, men man måste ju kunna se till den enskilda matchen, och i denna var han inte värd det låga betyg han fick.

    Jag tror också på honom än så länge, han har iaf mig på sin sida i en säsong till. Hoppas han lyckas hitta sin plats för det finns en riktigt fin spelare där inne.

    4
    0
    1. OllE,

     Om ten Hag köper in en 9a som då konkurrerar med Martial, då känna det att Sancho kommer få ännu mindre speltid än vad han hittills har fått av ten Hag och detta kommer inte gagna hans utveckling.
     Rashford och Antony kan vi väl räkna som givna i förstaelvan och sedan en ny 9a där framme. Då får Sancho räkna med att bli en super sub, som Ole var på sin tid.

     1
     0
     1. Jensen
      Ja kanske. Men Rash kan inte spela alla matcher så som han gör nu, han är alldeles för svajig. Ena stunden en världsspelare, sen helt hopplöst dålig. United behöver en bra bänk för att tävla i allt så då behövs Sancho. Jag hoppas Ten Hag roterar mer till nästa säsong och börjar lita mer på bänken.

      2
      0
     2. OllE,
      Naturligtvis har du rätt det du skriver.
      En bra bänk är nödvändigt om vi ska nå framgång i alla tävlingar. Om ett lag har stjärnspelare på bänken, då gäller det för tränarstaben att ha en harmoni, så att alla ska fatta att ingen är given och att alla kommer att behövas under en lång säsong.
      Jag har alltid haft svårt med att en del spelare är tränarens favoriter och får alltid spela även dom är ur form och suger. Och om vi tar Sancho som exempel. När han är i bra form, då är han bra nog för vilket lag som helst. Han besitter med en jättetalang och det är ten Hags uppgift att få ut allt ur Sancho.

      1
      0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen