I en rätt ryckig tillställning på Old Trafford så fick United direkt repass ur Ligacupen mot West Ham.

United XI: Henderson – Dalot, Bailly, Lindelöf, Telles – Matic (c), van de Beek – Mata, Lingard, Sancho – Martial

United bänk: Heaton, Jones, Wan-Bissaka, McTominay, Bruno, Elanga, Greenwood

WHU XI: Areola – Diop, Dawson, Johnson – Fredericks, Noble (c), Kral, Masuaku – Yarmolenko, Bowen, Lanzini

WHU bänk: Randolph, Zouma, Coufal, Fornals, Vlasic, Ogbonna, Benrahma

Domare: Jon Moss

Inför: Ole roterade hela elvan jämfört med helgens match, där inte en enda spelare blev kvar. Wan-Bissaka, Bruno, McTominay och Greenwood var de enda från den elvan som tog plats på bänken också. Noterbart var att Henderson startade för första gången denna säsong efter Covidfrånvaro, och Jones var tillbaka i en matchtrupp för första gången sen Januari 2020.

Inte heller Moyes tvekade att rotera kraftigt – Bowen var den enda från helgen som behöll sin plats i elvan för West Ham.

Första: Avsparken på Old Trafford tog West Ham, fördagen i ljusblått, hand om. Bowen fick matchens första bra läge i 3e minuten då Yarmolenko höll undan Telles på en långboll, och spelade in bollen snett inåt till Bowen som gick på skott, men han lyckades inte få avslutet på mål.

I 7e minuten så fick Kral iväg ett avslut efter att det blivit lite rörigt i straffområdet, men Bailly kunde blockera avslutet till hörna. I överlag så hade West Ham övertaget i matchinledningen, och i 9e minuten sprack målnollan då Fredericks gjorde bort Telles och bröt in i straffområdet, där han via en styrning på en täckande Lindelöf kunde spela in bollen till Lanzini som bara hade att rulla in 0-1 i öppet mål. Fredericks blev liggande och behövde lite behandling,

United ville ha straff i 12e minuten då Noble drog ner Lingard i straffområdet, men av någon anledning valde, Moss, som hade perfect vinkel att se det hela, att fria. Svårt att se hur en nerdragning alls kan vara klarare. På en hörna strax därpå så blev Bailly nerboxad av Areola innan Mata skruvade ett skott i ribban. Bailly kunde fortsätta utan behandling.

I 15e minuten tog sig Matic in i straffområdet, och la bollen till Martial, som istället för att försöka avsluta la en passning in framför mål där Dalot var ett par sekunder för sen för att kunna peta in den, så den försvann ut över kortlinjen istället. Fredericks match var i samma veva över, pga skadan han drog på sig i samband med målet. Såg ut att vara en ljumskskada. Coufal ersatte.

Yarmolenko blev liggande i 20e efter att Noble fällt Mata som rullade och råkade sparka till ukrainaren rakt på klockspelet. Efter att ha legat och haft ont en stund kunde han dock fortsätta.

Lingard tvingade i 27e minuten fram en låg räddning av Areola när han drog iväg ett skott nära ena stolpen. Hörnan som följde resulterade inte i nåt spännande.

I 35e minuten så tog sig Martial fram och skickade ett skott ofarligt utanför. Ett par minuter senare så West Ham nära med lite fint passningsspel in i Uniteds box, men Bowen, i offsideposition, skickade sitt skott över. Sancho blev liggande strax därpå efter att Dawson klivit på hans häl, men behövde ingen behandling.

United hade en lite aktivare period mellan 25e och 35e, men det var inga särskilt giftiga lägen som vaskades fram, men West Ham såg också rätt dämpade ut.

När domare Moss blåste av för pausvila så satt West Ham i ledning efter Lanzinis mål. United borde ha haft en straff när Noble drog ner Lingard, men United såg också rätt osammanhängande ut. Visserligen var detta ett b-lag med full rotation från senast, men man kan och bör kräva mer ändå.

Andra: Inget av lagen gjorde några byten i paus, så United sparkade igång matchen igen. Noble fick till slut ett gult som han mer än jobbat ihop till i 57e minuten, då han drog omkull Sancho på mittplan. Strax därpå så fick Dalot ett skottläge i boxen men drog bollen klart utanför bortre.

I 58e minuten så såg Matic ut att knäa Coufal i skrevet efter att ha rensat en boll, men det kom ingen reaktion från domarteamet.

Yarmolenko fick ett avslutsläge framspelad av Bowen i 61a, men han skruvade sitt skott utanför. Strax därpå plockades Mata av för Greenwood. Greenwood fick omgående ett läge via en van de Beek-boll över backlinjen, men hans yttersideavslut var för löst och parerades av Areola, och ingen var i närheten för returen.

Areola kunde enkelt plocka ner ett långskott utifrån i 65e. Två minuter senare blev Lanzini liggande efter en stämpling av Matic, vilket domare Moss missade. West Ham passade på att göra ett dubbelbyte: Vlasic och Fornals kom in för Lanzini och Masuaku. Uniteds dubbelbyte kom i 72a minuten då Lingard och Telles fick kliva av för Bruno och Elanga.

I 78e minuten så skickade Bruno ett skott utanför, och strax före det hade Martial för första gången i andra halvlek påmint mig om att han faktiskt var på plan. Greenwood skapade lite halvchanser, och Bruno gjorde en jättelöpning för att bryta en kontring.

West Ham kom väldigt nära att sätta spiken i kistan i 86e minuten då Yarmolenko tog ner en boll och rundade Henderson som hamnat i ingenmansland, men bara lyckades skicka bollen i stolpen. Noble fick ett öppet läge minuten därpå då Bowen sprang loss på kontring och frispelade honom, men hans klena avslut gick rakt på en Henderson som gjorde sig stor och kunde fånga bollen. Bowen fyrade strax därpå av ett lågt skott som Henderson fångade precis vid stolproten.

När domare Moss blåste av matchen så stod West Ham som vinnare efter Lanzinis mål, och Uniteds åkte ut direkt ur Ligacupen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Henderson: 3 - Stod för flera bra räddningar, men var samtidigt helt borta när Yarmolenko satte bollen i stolpen.

Dalot: 2 - Hade ett par okej passningar och inlägg, men var samtidigt rätt förvirrad defensivt. Man kan väl se varför han inte hotar Wan-Bissaka om startplatsen.

Bailly: 2 - Var okej i första, men såg ut att tappa koncentrationen i andra och gjorde en del misstag.

Lindelöf: 3 - Solid insats idag. Hade rätt bra koll på Bowen.

Telles: 1 - Första matchen efter att ha varit skadad ett tag, men blev förnedrad av Fredericks vid målet och missade en hel del defensivt.

Matic: 2 - Blandade och gav. Ingav en del lugn och hade ett par hyfsade passningar, men var som vanligt långsammare än de flesta statyer. Hade tur som inte fick domarteamets uppmärksamhet när han helt slumpmässigt fick för sig att sätta knät mot Coufals familjejuveler.

van de Beek: 3 - Var tämligen solid överlag på mitten och stod för en del bra passningar. Tappade bort Lanzini vid baklängesmålet.

Mata: 2 - Försökte, och hade ett par glimtar, men i överlag så hängde han inte med.

Lingard: 2 - Jobbade på, men beslutsfattandet var dåligt och lite för bollkär, men borde ha fått med sig en straff.

Sancho: 2 - Såg inte ut att ha självförtroendet att försöka oftast, men glimtade till då och då.

Martial: 0 - Orörlig, osynlig. Saknades vilja och glöd, vilket man måste kunna kräva att få se i en sån här match från någon som har Cavani och Ronaldo att konkurrera med (och Greenwood för den delen).

Greenwood: 3 - Skapade på egen hand mer på tjugo minuter än alla andra sammanlagt på hela matchen. Lite för bollkär ibland.

Bruno: 2 - Hoppade in och såg mest ut att försöka kanalisera sin inre Darron Gibson, med långskott som inte ens hade en dröm om att hitta målet.

Elanga: 3 - Såg hyfsat pigg ut men kom inte riktigt nånstans.

Solskjaer: 2 - Nope, att åka ur ligacupen mot West Hams b-lag är inte okej. Det såg för osammanhängande ut för att vara okej.

Summering: Uniteds b-uppställning tog emot West Hams ditto på Old Trafford, och i en mestadels rätt osammanhängande match så fick man se sig besegrade efter att Lanzini gjort matchens enda mål redan efter nio minuters spel.

United saknade helt enkelt skärpan. Man skapade en del, iallafall efter att Greenwood kommit in, men några superlägen skapade man inte. Istället var West Ham klart närmare att utöka med ett par kontringar efter att United öppnat upp.

United såg i överlag osamspelta ut, och framåt var det uddlöst. Framförallt så lär Martial bara ha spelat sig själv längre bort från speltid, för han var i det närmaste helt osynlig. Konkurrens verkar göra Martial sämre, och det är ett riktigt uselt attribut i en klubb som Manchester United. Personligen är jag sjukt trött på att se den här typen av insatser av Martial - är det såhär han presterar så ser jag hellre Jones på topp, då kan man iallafall vara säker på att han ger 110% för klubben oavsett motstånd.

Varken Sancho eller Lingard såg överdrivet skarpa ut heller, och Mata såg bättre ut när han sjönk ner en bit, men då var han för långt ifrån för att få nåt gjort. Telles såg rätt katastrofal ut, men han kanske kan ursäktas av skadefrånvaron. Dalot visade med sin defensiva virrighet varför Wan-Bissaka inte behöver vara orolig över konkurrensen...

Hur som helst så innebar detta uttåg ur Ligacupen för United, vilket var säsongens mest realistiska titelchans dumpad omgående.

Härnäst så väntar en hemmamatch mot Aston Villa på lördag, ett Villa som precis som United fått repass ur Ligacupen, dock på straffar mot Chelsea.