Matchrapport & spelarbetyg: Manchester United vs West Ham United

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United tog emot West Ham hemma på Old Trafford och plockade till slut tre poäng via ett mål i sista minuten av inhoppande Rashford...

United XI: De Gea – Dalot, Varane, Maguire (c), Telles – Fred, McTominay, Bruno – Greenwood, Ronaldo, Elanga

United bänk: Henderson, Jones, Matic, van de Beek, Mata, Lingard, Martial, Rashford, Cavani

Hammers XI: Areola – Coufal, Dawson, Zouma, Cresswell – Rice, Soucek – Bowen, Lanzini, Fornals – Antonio

Hammers bänk: Randolph, Král, Fredericks, Diop, Noble, Johnson, Vlasic, Masuaku, Yarmolenko

Domare: Jon Moss

Inför: Rangnick gjorde bara en ändring från vinsten mot Brentford: Lindelöf, som var frånvarande för att vara med familjen efter inbrottet som skedde under Brentfordmatchen, ersattes av Maguire.

Moyes gjorde dock tre ändringar från förlusten mot Leeds: Fabianski, Diop och Vlasic gjorde plats för Areola, Zouma och Soucek.

Första: Avsparken på Old Trafford togs omhand av West Ham, för dagen i ljusblått och vitt. United startade hyfsat och hade ett visst övertag, men båda lagen tog sig framåt en del i inledningen. Dock så blev skott blockerade åt båda håll, och Maguire stod för ett par bra brytningar mot Bowen och Antonio.

Ronaldo var nära när han kom helt fri på ett inlägg av Bruno, men tyvärr så var han centimeter ifrån att träffa bollen så den försvann ut istället. Ronaldo ville i 36e minuten ha straff efter att ha fallit i straffområdet i kamp med Zouma, men domare Moss friade. VAR var inte heller intresserade.

United spelade ganska okej, men det var en del onödiga bolltapp, och man hade svårt att ta sig till klara lägen. Däremot lyckades man mestadels stoppa West Ham från att komma till dem också.

När domare Moss blåste av för pausvila så var det en ganska händelsefattig halvlek som var till ända, där inget av lagen varit så värst nära att göra mål.

Andra: När United kickade igång andra halvlek hade inget av lagen gjort något byte. I 50e minuten tvingade Fred fram en solid räddning av Areola med ett skott mot ena nedre hörnet. Bowen drog ett skott i burgaveln fyra minuter senare, efter att ha fått bollen vid straffområdeslinjen efter en hörna.

Matchens första gula kort belönades Maguire med när han i 56e minuten träffade Bowens vrist med dobbarna ute på kanten. Nån minut senare så nickade Varane tätt över på en hörna. I 62a minuten fick Elanga lämna plats för Rashford. Rice fick strax därpå gult kort för att ha dragit för mycket i just Rashford.

West Ham passade på att ta av Coufal for Fredericks i 70e. Antonio försökte sig på ett skott i trängt läge i 77e, men fick bara iväg det rakt på De Gea som enkelt kunde greppa det. Varane blev liggande med ont i armen två minuter senare efter att ha landat illa i en duell med Antonio. Fred fick lämna plats för Cavani och Greenwood klev av för Martial i 82a. Soucek kom nära på en hörna, men hans nick vid främre stolpen slank tätt utanför bortre.

I 93e minuten så spräcktes till slut målnollan: Telles skickade upp en boll i banan till Ronaldo, som spelade fram den till Martial, som släppte bollen vidare till Cavani, och Cavani skickade in bollen framför mål där Rashford kunde raka in bollen i öppet mål till 1-0.

West Ham hann knappt sparka av igen innan domare Moss blåste av matchen och United stod som vinnare.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Stabil i målet, men sattes inte på så värst mycket prov.

Dalot: 3 - Solid defensivt, blandade och gav offensivt.

Varane: 4 - Neutraliserade Antonio fullständigt.

Maguire: 3 - Var stabil idag, vilket är ett stort steg framåt jämfört med de flesta av hans senaste insatser.

Telles: 3 - Okej på sin kant.

Fred: 3 - Var solid på mitten.

McTominay: 3 - Okej insats på mittfältet.

Bruno: 3 - Låg bakom det fåtal chanser som laget inte lyckades utnyttja.

Greenwood: 2 - En del slarv och felbeslut, och precis som vanligt, tunnelseende med skyttet.

Ronaldo: 3 - Blandade och gav rätt mycket, men låg bakom anfallet som till slut resulterade i mål. Knappt godkänd.

Elanga: 2 - Jobbade hårt men kom inte direkt nånstans.

Rashford: 3 - Hyfsat osynligt inhopp men var där för att peta in matchens enda mål.

Cavani: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Martial: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rangnick: 3 - Verkar ha hittat en formation som funkar okej, men det såg väldigt uddlöst ut framåt.

Summering: United tog emot West Ham och spelade en tämligen... tillknäppt match. Man hade bra koll på West Hams offensiv och släppte knappt till några chanser, men samtidigt hade man problem på offensiv planhalva och skapade knappt nånting heller. Rashfords mål på tilläggstid kom lite från klar himmel, då man inte skapat nånting riktigt konkret före det.

De Gea var okej i målet, backlinjen var okej, mittfältet var okej... anfallet var rätt under isen. I slutändan så tog man iallafall hem alla tre poängen. Inte så mycket mer än det att säga.

Vinsten innebär att United kliver upp på fjärde plats i tabellen, vilken dock haltar betänkligt. Man har t.ex. Spurs två poäng bakom sig, men tre matcher färre spelade.

Nästa match är på hemmaplan på fredag, då man tar emot Middlesbrough i FA-cupen.