post image

Matchrapport & spelarbetyg: Manchester United vs Luton

Skriven av: Felix
Publicerad 2023-11-11
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United plockade tre poäng hemma mot Luton efter en föga imponerande insats där Lindelöf gjorde matchens enda mål...

United XI: Onana – Dalot, Maguire, Lindelöf, Reguilon – Eriksen, McTominay – Rashford, Bruno (c), Garnacho – Höjlund

United bänk: Bayindir, Varane, Amrabat, Mainoo, Mount, Hannibal, Antony, Pellistri, Martial

Luton XI: Kaminski – Mengi, Lockyer (c), Osho – Kaboré, Nakamba, Barkley, Doughty – Townsend, Ogbene – Morris

Luton bänk: Krul, Berry, Adebayo, Chong, Mpanzu, Clark, Brown, Giles, Nelson

Domare: Graham Scott

Inför: Ten Hag gjorde två ändringar från den pinsamma förlusten mot FCK: Evans, skadad, och Wan-Bissaka, sjuk, fick göra plats för Lindelöf och Reguilon. För Rashford blev det den 250e PL-matchen för United.

Edwards behöll samma elva som kryssade mot Liverpool. Två ex-United-spelare återfanns i Luton: startande Teden Mengi i backlinjen, och yttern Tahith Chong som fick börja på bänken.

Första: Avsparken på Old Trafford togs omhand av Bruno. United hade inledningsvis bra kontroll. I 5e minuten ville man ha straff för en hands vid hörna, men reprisbilden visade att bollen tog på överarmen, så efter en snabb VAR-koll så friade domare Scott.

I 10e minuten borde Höjlund fått in sitt första PL-mål då Rashford tog sig ner till kortlinjen och skickade in bollen framför mål, där Höjlund försökte höfta den (eftersom den var i den höjden) på mål men fick se Kaminski vara med på noterna och parera.

Fem minuter senare så nickade McTominay över på Dalots inlägg. I 20e så bröt Garnacho in från kanten och skyfflade ett skott en bit över. Knappt två minuter efter det så fick Onana göra en väldigt enkel räddning på ett ofarligt skott utifrån.

Efter en hörna så kom Rashford nära då hans direktskott gick på Kaboré och studsade strax utanför ena stolpen. United matade inlägg på inlägg, och försökte sig på skott från utanför straffområdet, och inget av det hotade Kaminski nämnvärt. Att Garnacho var den ende som kunde dribbla bort någon hjälpte inte nämnvärt i att öka genombrottsförmågan.

Morris var nära att ge gästerna en chockledning i 36e då han nådde högst på ett inlägg och nickade mot mål. Som tur var så var Onana med och gjorde en solid räddning nere vid stolproten. Eriksen blev sittande i 39e med något problem med knät, vilket visat sig redan innan då han ramlat konstigt. Han tvingades kliva av och ersattes av Mount.

Garnacho borde gjort det bättre i 41a då han spelades igenom av Höjlund, tyvärr så var dock Kaminski snabb att komma ut och Garnachos försök att dribbla runt honom misslyckades och lät Kaboré sno bollen. Det sista som hände före paus var att Garnacho blev stämplad över foten, vilket domaren missade.

När domare Scott blåste av för pausvila så var ställningen fortfarande mållös. United borde ha utnyttjat sina lägen bättre, främst Höjlunds avslut från en meter och Garnachos friläge, men man hade problem att skapa klara chanser (ingen nyhet precis...).

Andra: Luton sparkade igång andra halvlek utan några byten av endera managern. På ett frisparksinlägg så nickade Höjlund utanför bortre i 49e. Nån minut senare så fick Reguilon ett läge att drämma till en boll som dimpit ner i offensivt straffområde, men han lyckades inte rikta skottet på mål.

Efter en hörna i 59e så sprack till slut målnollan då bollen rensades och sen spelades ut till Rashford på högerkanten, och denne skickade in ett skott/inspel i boxen som bara halvrensades och hamnade hos Lindelöf som drämde in 1-0. Lutons svar blev att plocka av Townsend för Chong.

I 68e minuten så fick Garnacho göra plats för Antony. Strax därpå fick Rashford fritt skottläge framspelad av Antony, och han... drog ett mediokert skott rakt på Kaminski. I 72a så blev Doughty sittande, och han kunde inte fortsätta. Ersatte gjorde Clark. Kamboré åkte till slut på ett gult kort två minuter senare, då han hoppade in väldigt tufft mot Rashford i en nickduell.

Höjlund blev sittande i 76e, men om det var en skada eller kramp var oklart. Han kom upp igen men blev åter sittande nån minut senare, såg ut att ha något problem med låret/ljumsken. Han plockades av för Martial. Reguilon fick dessutom göra plats för Varane.

McTominay fick iväg en nick på ett inlägg av Bruno i 81a, vilken Kaminski räddade stabilt. Kamboré, Nakamba och Ogbene fick göra plats för Mpanzu, Giles och Adebayo i 86e. Några minuter senare skickade Dalot en volley över.

Fjärdedomarens tavla visade 8 tilläggsminuter. Lockyer åkte på gult kort när han blockerade Rashford precis utanför straffområdet i 93e. Frisparken skickade Bruno helt åt pepparn. Ten Hag åkte på gult kort i 95e.

När domare Scott till slut blåste av matchen stod United som vinnare med 1-0 efter Lindelöfs mål. Ingen direkt imponerande match, eller för den delen resultat, men tre poäng är tre poäng.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Onana: 3 - Solid räddning på Morris läge, i övrigt hade han inte så mycket att göra.

Dalot: 2 - Ingen vidare insats. Svag framåt.

Maguire: 3 - Solid insats bakåt, och var hyfsad i passningsspelet (om än något långsam).

Lindelöf: 3 - Okej insats, och gjorde matchens enda mål.

Reguilon: 2 - Bidrog med energi, men kvaliteten saknades en del åt båda håll. Typisk Malacia-insats.

Eriksen: 2 - Hade svårt att sätta prägel på matchen innan han klev av skadad.

McTominay: 2 - Mest bara en osynlig insats.

Rashford: 1 - Enstaka glimtar av kvalitet (som främst kom när han kunde springa på en boll in bakom backlinjen) tar inte bort från det faktum att han mest bara bromsar och dödar Uniteds anfall. Spelar för sakta och tänker för sakta. Missade ett friläge, men borde ha fått en assist när han spelade fram Höjlund.
Bruno: 2 - Blandade och gav rejält. Ett par hyfsade inlägg, bra arbetskapacitet, enormt många bolltapp.

Garnacho: 2 - Hotade framåt en hel del, men många felbeslut och sumpade ett par lägen.

Höjlund: 2 - Missade två bra lägen, och fick se Garnacho schabbla bort vad som borde blivit en assist. Klev av skadad...

Mount: 3 - Piggt inhopp med en del positiva glimtar.

Antony: 3 - Okej insats, spelade fram Rashford till vad som borde varit ett mål.

Martial: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Varane: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

ten Hag: 2 - Tre poäng, men ingen övertygande insats, hemma mot Luton. Fick dessutom ett par nya skador att bolla med.

Summering: I en tämligen jämn match mot Luton hemma på Old Trafford så plockade man till slut tre poäng ändå. Att det var en jämn match hemma mot Luton säger ju det mesta.

Problemen som visade upp sig var inga nya sådana heller. Mittfältet med McTominay-Eriksen lyckades inte ens fixa ett övertag mot Nakamba och Barkley. Och Eriksen klev dessutom av skadad. Eftersom mittfältet var i det närmaste menlöst så gick de flesta uppspelen via kanterna, där varken Reguilon eller Dalot visade särskilt mycket kvalitet, även om de hade lite energi. Framför dem så var Garnacho pigg men ineffektiv, och Rashford var bara ur form. På topp så kämpade Höjlund men ojojoj, han har inte marginalerna i PL som han har i CL. Bruno hade en del hyfsade passningar men tappade också bort bollar i tid och otid.

Mittlåset var i varje fall hyfsat solitt, med brasklappen att det ändå var Luton man spelade mot. Hemma.

Två nya skador gjorde ingenting bättre, särskilt inte som den ena kom mot lagets enda riktiga anfallare. Blir Höjlund borta och man måste starta Rashford eller Martial som striker så är det ganska ridå.

Nu väntar dock, återigen, ett landslagsuppehåll, vilket kanske inte kommer helt olägligt för United med tanke på skadeläget. Nästa match är först den 26e November då man åker till Goodison Park för att möta Everton.

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen