United avslutade ligasäsongen med att knipa tredjeplatsen genom en stabil vinst mot Fulham på Old Trafford...

United XI: De Gea – Dalot, Maguire (c), Lindelöf, Malacia – Casemiro, Fred – Sancho, Bruno, Garnacho – Rashford
United bänk: Butland, Shaw, Varane, Wan-Bissaka, Eriksen, McTominay, Martial, Pellistri, Weghorst

Fulham XI: Leno – Tete, Adarabioyo, Diop, Robinson – Lukic, Palhinha – Wilson, Cairney (c), Willian – Mitrovic
Fulham bänk: Rodak, Cedric, Reed, Harris, Kebano, De Cordova-Reid, Solomon, James, Vinicus

Domare: Robert Jones

Inför: Ten Hag gjorde hela sex ändringar i startelvan från vinsten mot Chelsea: Wan-Bissaka, Varane, Shaw, Eriksen, Antony (skadad) och Martial fick göra plats för Dalot, Maguire, Malacia, Fred, Garnacho och Rashford. Detta säkerligen då man säkrat topp 4 och nu hade ett öga på lördagens cupfinal mot City.

Marco Silva gjorde en ändring från krysset mot Palace, då Reed bänkades för Lukic.

Första: Bortalaget sparkade igång matchen på ett soligt Old Trafford. Redan i andra minuten blev Leno liggande efter att ha kolliderat med Fred och Diop när han parerade Dalots inlägg. Efter lite behandling kunde han fortsätta. United tog tag i det direkt och hade ett övertag i bollinnehavet.

Mitrovic fick ett nästintill fritt nickläge i boxen i 7e, men nickade bollen högt över, och flaggan åkte dessutom upp för offside på framspelaren. I 11e minuten så skickade Rashford en frispark mot mål, vilken Leno skickligt räddade precis under ribban.

Fulham tog ledningen i 19e minuten då Willians hörna fann Tete (som Rashford stod och sov och tappade bort) vid främre stolpen som enkelt kunde nicka in den över De Gea in i krysset till 0-1.

Dåligt gick till värre knappt fem minuter senare då Casemiro fällde Cairney i straffområdet, och domare Jones tvekade inte en sekund att peka på straffpunkten. Upp stegade Mitrovic och drog bollen åt höger... och De Gea gick åt rätt håll och räddade!

Strax därpå så drog Rashford ett skott utifrån tätt utanför stolpen (Leno såg ut att ha koll på det). Ytterligare någon minut senare så tog Garnacho emot en boll av Bruno mitt i boxen, vände om och drog ett skott tätt utanför. Garnacho kom återigen nära i 29e då han efter ett anfall fick bollen av Malacia i boxen vid kortlinjen, och drog ett skott över Leno som tog i ribbans undersida och gick ut.

Kvitteringen kom till slut i 39e minuten, då Bruno la upp bollen till Fred som tråcklade med sig den i boxen, men fick se Tete bryta, dock inte bättre än att den studsade fram till Sancho som mitt i boxen enkelt kunde peta in den förbi Leno till 1-1.

Det var ett logiskt kvitteringsmål då United tagit över mer och mer efter Mitrovics straffmiss. Förutom ett par skott utifrån som inte störde Leno så hände det inte så mycket mer innan domare Jones blåste av för halvtidsvila. United hade medvind inför andra halvlek i varje fall.

Andra: När United sparkade igång andra halvlek hade inga byten gjorts av endera sidan. Rashford fick ett fint läge redan i 47e, då han på en studsande långboll av Casemiro petade bollen tätt utanför ena stolpen.

Malacia blev liggande i 51a efter en hämnd-tackling från Palhinha, som belönades med matchens första gula. Malacia kunde fortstta efter lite behandling.

United tog ledningen när Fred i 55e minuten drog en grym passning som skickade loss Bruno i djupet, och denne kunde ta emot bollen och chippa in 2-1 över Leno.

Ten Hag satsade på ett trippelbyte i 65e: McTominay, Eriksen och Martial kom in för Fred, Casemiro och Garnacho. Fulham passade på att ta av Wilson och Lukic för Solomon och Reed.

Fulham kom strax därpå nära då ett inlägg nickades ner av Mitrovic och Cairney försökte sig på en volley, men McTominay hann precis emellan och kunde rensa till hörna.

Rashford hade lite tur när han fick med sig ett blockerat skott igenom i straffområdet och kunde försöka igen i 73e, men han lyckades inte få den förbi Leno som fick bollen på knäna och vidare i pannan och ut.

United skapade läge på läge i Fulhams box, men gång på gång så gick sistabollarna fel - oftast fastnade de på motståndare, ibland missade de helt. Cairney kom nära i 77e på inspel, men fick se det gå tätt över ribban - De Gea hade nog räddat om den var under. Rashford fick precis efter det göra plats för Weghorst.

Mitrovic åkte på gult i 79e då han försökte stånga till Malacia efter att de båda ramlat i en duell. Han hade tur som inte fick nån vidare träff, för annars hade han åkt ut. Han fick omgående kliva av för Vinicius. I samma veva kom James in för Cairney också.

Uniteds sista byte kom i 84e, då Bruno plockades av för Pellistri. De Gea tvingades till en låg räddning i 86e på ett skott utifrån. McTominay fick gult strax därpå då han i ett försök att behålla bollen fällde en motståndare.

I 90e så kontrade United, Pellistri fick fram bollen till Martial, som la upp den för Sancho, och denne skickade den mot Weghorst vid bortre, som försökte direktskjuta. Tyvärr fick han felträff och bollen gick utanför... det var nog hans sista chans att få in ett ligamål i Unitedtröjan, och han borde verkligen ha satt den.

När domare Jones till slut blåste av matchen så stod United som vinnare efter Sanchos och Brunos mål, vilket innebar att man säkrade tredjeplatsen för egen maskin (men då Newcastle bara lyckades kryssa mot Chelsea så spelade det i slutändan ingen roll).

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -: Dags att gå i pension.

De Gea: 4 - Inte klockren vid baklängesmålet, men räddade en straff och stod för några stabila räddningar i övrigt.

Dalot: 3 - Okej insats på sin kant, tog sig framåt en del.

Maguire: 3 - Något darrig inledningsvis, men spelade upp sig till godkänt.

Lindelöf: 3 - Var stabil i mittlåset.

Malacia: 3 - Överlag solid, men det gick mycket upp och ned då han spelade med mer energi än disciplin.

Casemiro: 3 - Solid insats på mitten utan att glänsa överdrivet.

Fred: 4 - Stark insats på mittfältet, stod för förarbete till första målet och assisterade det andra.

Sancho: 4 - Stod för en solid insats, något bättre till höger än till vänster men borde fått en assist från vänster när han spelade fram Weghorst.

Bruno: 4 - Med i försspelet till första målet, satte själv det andra, var nära att assistera Garnacho vid ett tillfälle.

Garnacho: 3 - Alltid villig att springa och utmana, men tog en del felbeslut. Nära att göra mål med sitt skott i ribban.

Rashford: 2 - Kom till en del lägen, men hade ingen skärpa. Tappade Tete vid baklängesmålet.

Martial: 2 - Rätt klen insats, märktes inte mycket.

Eriksen: 3 - Hyfsad när han kom framåt med boll.

McTominay: 3 - Ett okej inhopp, kämpade lite på mitten.

Weghorst: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Pellistri: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ten Hag: 3 - En solid vinst utan att man tappade några spelare för cupfinalen.

Summering: I en match som var karaktäristiskt öppen á la "spelar-ingen-större-roll" i slutet av säsongen, så drog United i slutändan längsta strået trots att Fulham tog ledningen. Det var rätt fram och tillbaka, i varje fall fram tills Mitrovics straff räddades av De Gea. Efter det så tog United över mer och mer och vinsten var i slutändan rättivs.

Fred vaknade på rätt sida idag, och Sancho byggde vidare på sin gryende form (lite sent i säsongen, men bara att hoppas att han lossnar ordentligt mot City då). De Gea gjorde sin första straffräddning på nio år... också det ett gott tecken, kanske.

I och med att Newcastle misslyckades med att slå Chelsea hade man blivit trea oavsett resultat, men det var stabilt att man såg till att ta det i egna händer.

Tredjeplatsen är ett helt okej resultat för Ten Hags första säsong, särskilt som man vann ligacupen också.

Man har dock bud på en cup till då man i säsongens sista match ställs mot City i FA-cupfinalen på lördag.